Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z wilkiem zamkn. 18:19, 18 mar 2019

Do góry
anulajda napisał(a)
Madziu zdrowiej Kochana a różnica między cisem Hicksii a Hilli jest taka że te pierwsze owocują a drugie nie,ja bardziej wolę te pierwsze bo prócz urokliwych czerwonych owocków mają też sztywniejsze gałązki.

Aniu fajnie Cię widzieć

zdrowieję powoli ….może inaczej -jak leżę ,to czuje się bardzo dobrze ….później wstaję i już tak nie jest ...hmmm jakas słaba jestem jeszcze …

Aniu -zadowolona jesteś z tych swoich wiśni ? -bo ja szukam im miejsca -znowu je wykopałam -na razie są zadołowane a 2 są w donicach …….podobno mogą wielkie do 10m urosnąć i podobno cięciem ich się nie da utemperować …..jakie jest Twoje zdanie na ich temat -Ty je masz już długo ,prawda ?

.i nie wiem ,czy się ich pozbyć -czy jednak znaleźć im miejsce

dzieciaki zrobiły mi niespodziankę zakupiły mi kwiatuchów wiosennych …kochani są ,wiedzieli jak mi sprawić radochę

może jutro je posadzę ….

Moje ukochane miejsce na ziemi 18:19, 18 mar 2019

Do góry
Zana napisał(a)
Agato, wiosna u Ciebie rozgościła się z rozmachem.

Witam Cię Aniu
W tym roku wyjątkowo szybko...przyroda mnie zaskakuje

Moja forsycja

Sezon 2017 u Hanusi 18:19, 18 mar 2019

Do góry
Izabelko, w tym sezonie 2019, mam najwięcej wiatrów i wilgoci, i już chciałoby się na leżaczku wyłożyć z buźką w stronę ożywczego ciepła. A tu nic! Wieje i leje!

Pozdrawiam wieczorową porą.

Nowocześnie z różAnką :D 18:09, 18 mar 2019

Do góry
Pokaże napewno
Narazie nic nie robię w ogrodzie to pokaże stan domowy pacierocznikow
Stwórz ze mną mój ogród 18:00, 18 mar 2019

Do góry
jak tak teraz czytam to wyszło po chińsku, więc Pissardi będzie o tu
W moim małym ogródeczku - Dorota 17:59, 18 mar 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dorotko, a masz może New Down lub coś słyszałaś o niej? Podobno też niekłopotliwa.
A te dekoracje są piękne. Bardzo lubię ptaszki betonowe.
Owszem mam New Down, ale ja jej nie polecam. Niby na zdjęciach wychodzi świetnie, ale tylko w odpowiednim stadium kwitnienia. Rośnie bardzo szybko, całkiem zdrowa róża, ale na trawniku śmieci niemiłosiernie. Niby na początku wygląda to fajnie, ale po trzech dniach wygląda to bardzo nieestetycznie. Na pewno nie kupiłabym jej drugi raz, ale rozstać się z nią też było by trudno. Stronę wcześniej jak pdpowiadałam Bogdzi wstawiłam tam ładne ujęcie tej różyczki. Za miłe słowa odnośnie dekoracji dziękuję.

Stwórz ze mną mój ogród 17:57, 18 mar 2019

Do góry
No więc od początku.
Paweł Pissardi tam, gdzie była piaskownica, bo piaskownica wyleciała obok huśtawki (tam w prawym rogu będzie, gdzie magnolia i gdzie przesadziłam lilaka)

i teraz zdjęcia tyle co napisałam, że kupione i czekam na transport to miałam już telefon od kierowcy, że jest na miejscu więc nim udało mi się (a nie udało) wstawić zdjęcia ze szkółki to już wyładowywaliśmy te drzewa

no i teraz buczek

i klony <3

Dziadziuś jeszcze coś przy palikach gmera musimy je generalnie jeszcze przymocować taśmami ale chwila wytchnienia na obiad i kawę.

Graby muszą czekać na jutro a pissardi na koniec bo w ten róg wywalamy nadwyżki ziemi.

mierzyłam je i najwyższy ma 140 najniższy 110 ale średnio mają tak 120-125 cm
Czy ja mam je palikować? kupiłam takie tyczki bambusowe? no po pierwsze są krzywe a po drugie to zaczęłam się o nie bać w kontekście moich dzieci czy oni ich nie uśmiercą?

Na ostatnim zdjęciu widać w tle hibiskus bagienny (ketmia) mój tata stwierdził, że trzeba go przesadzić i w ogóle podzielić spod tej kolumny gdzie stał.. ale jak go wykopał to się przeraził i stwierdził, że dobra nie będzie go dzielił. Przesadziliśmy go tutaj tak na środku tej ściany domu z podłużnym oknem, zobczymy najwyżej go potem znowu przesadzę.

No i jak? ja jestem zachwycona ale krytykę zawsze przyjmę (tylko nie każcie mi przesadzać tych drzew bo już mi skóra z palców odpada) oby się tylko przyjęły..
Ogródek Ewy 17:55, 18 mar 2019

Do góry
Dziewczyny doradźcie co mam zrobić z tymi badylami.
To róża angielska i zupełnie nie wiem jak się za to zabrać, obciąć, zostawić, może skrócić? Dodam tylko że to nie są pędy dzikie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 17:42, 18 mar 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
Piękne wspomnienia lata
Dziękuję w ogródku działam w miarę moich możliwości, co dzień po troszku i byle do przodu.

Ogród Muszelki 17:41, 18 mar 2019

Do góry
dana1s napisał(a)
Fotki Twojej wiosny są takie świeże i soczyste, piękne!
Podziwiam Twój talent

Dzyń, dzyń, ślicznie dziękuję

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:37, 18 mar 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ach te Twoje róże cudne no i dekoracje, pomysłów CI nie brakuje Dziś już spacer po ogrodzie zrobiłam, jest cudnie w promykach słonca i trawa coraz bardziej zielona i spiew ptaszków, nawet skowronka Pozdrawiam wiosennie
Właśnie odświeżam różane wspomnienia i bardzo tęsknię za takimi widokami. Też od dwóch dni zauważyłam że ptaki śpiewają, a całą zimę nie było u mnie wcale ptaków. Słoninka zawieszona ledwie naddziobana, a i nasionka w karmniku niedawno wiatr wydmuchał. Trawnik mam w opłakanym stanie, mieliśmy dużo śniegu w tym roku i bardzo jest zniszczony, poza tym miałam chyba krecią integrację na trawniku. Przed domem miałam 37 kopców.
Za miłe słowa dziękuję.

Jak ciąć róże? Cięcie róż 17:28, 18 mar 2019

Do góry
To róża angielska, w ubiegłym roku wypuściła takie baciory. Co mam z nimi zrobić? obciąć? skrócić? zostawić? Może ktoś podpowie.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 17:27, 18 mar 2019

Do góry

Ogród Muszelki 17:04, 18 mar 2019

Do góry
Ta sama kępusia przylaszczek sfotografowana w piątek, w sobotę i niedzielę.

Ogród Muszelki 16:57, 18 mar 2019

Do góry
Ogród Muszelki 16:56, 18 mar 2019

Do góry
Ewo, Asiu, Pszczółko -> dla Was biało-fioletowa rzeczka krokusów. Zdjęcia z wczorajszego dnia.

Zielona przestrzeń 16:39, 18 mar 2019

Do góry
koliber napisał(a)

Hahaha...za aparatem A tak poważnie to jestem na jednym z grupowych zdjęć

Potwierdzam, Koliberek dzielnie latał z aparatem,ale też przysiadł jak dzielili nasionkami Buziaczki Koliberku, fajnie było się spotkać znów
Ogród na piasku i z wielkim murem 16:29, 18 mar 2019

Do góry
A tutaj moje serby z fytoftorozą (diagnoza Mazana).
Zupełnie niezauważalnie dokonała się grzybowa infekcja, bardzo groźna, dzisiaj było pryskanie i podlewanie Previcurem, Proplantem Substrala, za 7-10 dni powtórka.
Kiepsko byłoby, gdyby wszyskie serby podzieliły los na razie tego jednego, ale widzę że wszystkie mają problem

To jest drzewko wykopane, do utylizacji, tak wygląda korzeń

a tak pozostała część drzewka

a tak wyglądają inne drzewka z objawami fytoftorozą

...uDany ogród 16:25, 18 mar 2019

Do góry

...uDany ogród 16:23, 18 mar 2019

Do góry
Obeszłam tez galopem ogródek, wiosna w rozkwicie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies