W moim małym ogródeczku II
12:18, 01 gru 2025
Dziękuję
z tego co widzę u dziewiarek ceny wahają się od 600zł za prosty sweter w górę w zależności od stopnia skomplikowania. Są wzory, które trzeba za każdym razem liczyć powtarzalność przerobień. Inna ilość na prawej i inna na lewej stronie. Robiłam kiedyś bordowy sweterek ażurowy w liście, tam każde oczko przerabiało się w inną stronę. Przy nim to dopiero iskrzyło podczas dziergania.
Przy próbie sprucia jakiegoś rzędu nie szło połapać później oczek. Bywa też, że przody miałam już gotowe i okazało się, że są za szerokie i co? trzeba pruć i zacząć od początku. Nie robię dla nikogo, bo bym się za bardzo stresowała, ja tylko dziergam odpoczywając, wole przerabiać oczka, niż gapić się w telefon. Powiem Ci, że ludzie zwracają uwagę na moje swetry, czasem nawet ktoś podejdzie, pochwali.... i wtedy jest ta mała satysfakcja, stworzyłam coś, co się podoba też innym.
Ten sweterek jest z alpacy, milutki i bardzo delikatny. Ja zmarzlak jestem, więc ubieram pod niego jakąś podkoszulkę, ale niestety dekold zrobiłam letni , atu zima i widać było troszkę podkoszulki. Dorobiłam więc takie ,,coś,, bo nie chciałam typowego golfu.
Ten sweterek jest z alpacy, milutki i bardzo delikatny. Ja zmarzlak jestem, więc ubieram pod niego jakąś podkoszulkę, ale niestety dekold zrobiłam letni , atu zima i widać było troszkę podkoszulki. Dorobiłam więc takie ,,coś,, bo nie chciałam typowego golfu.