Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Polon 22:03, 26 kwi 2026

U Was jak zwykle gruba robota
Szok, że da się tak wymyślić coś i zrobić od razu , u mnie to zawsze nabiera mocy urzędowej miesiącami

Bardzo atrakcyjnie całe siedlisko wygląda. Te tarasy z kamieniem - rewelka
Kontonaogrod 06:17, 27 kwi 2026

Dziękujemy

Ja szybka jestem, jak coś wymyślę to na wczoraj M podobnie. Bob zakwitł w szklarni a pogoda nie pomaga. Bez osłony dwa dni i połowa byłaby połamana, wiec potrzeba matką wynalazku i siatki cieniujące z poprzedniej działki jednak się przydały

Jeszcze taki kojec dla pomidorów papryki i bakłażanów zrobimy bo materiały są

Jak na coś za długo trzeba czekać to okazuje się że w zasadzie to albo niepotrzebne albo już nie chce albo opcja się zmieniła
Kontonaogrod 06:21, 27 kwi 2026

Klaudia haha dzięki ale przesadzasz chwaląc

Jest jak jest, robimy co się da z tym co jest. Nigdy nie jest na tyle dobrze żeby nie mogło być lepiej a tu jest sporo takich rzeczy które jednak przeszkadzają. No ale mamy co mamy i radzimy sobie z tym najlepiej jak umiemy.

Za tydzień matury, Młoda trzęsie gatkami.
Kontonaogrod 08:17, 27 kwi 2026

Odkryłam truskawki, niech walczą

Miłego dnia!
Polon 08:44, 27 kwi 2026

Wow, ale zielono i gęsto

Moje tak 1/10 z Twoich , ale moje bez takich specjalnych zabiegów. Rosną bez przykrywania, więc i plony mam mizerne.

Dzisiaj znowu był u nas przymrozek, mam nadzieję, że mimo wszystko zalążków nie zmroziło
Kontonaogrod 08:51, 27 kwi 2026

U nas bardzo wieje. Jak się je przykryje na miesiąc to rosną szybciej i są bujniejsze. Robi różnicę. Część zabiegów nie robi, ale akurat to - uważam - warto zrobić
No i są (owocują) tydzień czy dwa tygodnie wcześniej

Trzymam kciuki. U nas dziś w nocy w szklarni było 0,9 stopnia na plusie. Pomidory papryki i reszta ok
Za tydzień w nocy minus 1 a tak już bez przymrozków, więc może idzie ku lepszemu - wreszcie

W weekend majowy sieję dynie do gruntu
Kontonaogrod 09:49, 27 kwi 2026

Jej!

Salata już raz była to obiadu

veva 11:00, 27 kwi 2026

Ale u Ciebie ładne warzywa. Ja na razie mam tylko papryki i pomidory w domu na parapetach.

Twoja młoda jest wybitnie zdolna i pracowita po mamie Gratulacje

Kontonaogrod 11:07, 27 kwi 2026

Dziękujemy hahaha ojciec nie był głupi ale leniwy więc jak jej się czegoś nie chce to mam na co zwalić - 50% leniwych genów

Warzywa w szklarni bo na zewnątrz wietrzysta zimnica i jeszcze nic nie rośnie.
Ale chyba nigdy mi się nie zdarzyło żeby groch wysiewać równocześnie z fasolą... no nic, taki mamy klimat

Papryka i pomidory w szklarni od jakichś 10 dni może, drugie tyle nadal w domu przy oknie. Jeszcze rosną, no i na dworze nadal za zimno - ze dwa tygodnie jeszcze minimum pewnie...
polinka 12:07, 27 kwi 2026

Kontonaogrod napisał(a)
Dzialka rolna pod zabudowe siedliskowa. Ponad hektar. Z pozwoleniem na budowe. Zaczynamy!

Dzień dobry Aniu

Przyszłam sie przywitać i zobaczyłam ten widok na początku i już czuję, że przepadłam
W wolnych chwilach poczytam wszystko od początku bo lubie znać całą historie jaka jest w wątku.

Budujecie się gdzieś w podgórskich rejonach?