Nie jest to przyjemne jak zaplanujesz a tu coś wyskakuje...jeszcze coś ciężkiego
Ale na szczęście już się uporaliśmy i mam nadzieję, że koniec niespodzianek!
Czyżbyś domyśliła się dlaczego tak mi zależało na szybkim zakupie cisów?
Iwonka, mam kilka pytań
Mogę jeszcze teraz zastosować pod rośliny obornik owczy granulowany?
Drugie sprawa to kolor cisów tych ostatnio kupionych. Od spodu są ładnie ciemnozielone a od góry, tak do połowy wysokości mają tą zieleń taką przygaszoną. To normalne u baccaty czy może wpływ miało na to, że one w szkółce stały w ścisku i od tego palącego słońca tak wyblakły?? Jeszcze biorę pod uwagę brak nawożenia . One musiały trochę już rosnąć w donicach poniewaz korzenie były przerośnięte a w bryle brak tradycyjnych, długodziałjących nawozów.
Hi, hi Dokładnie tak robię jak mówisz Aguś Chociaz dzisiaj mieliśmy odwiedziny znajomych i usłyszałam, że jeszcze dłuuuga droga przed nami aby nasza druga połowa ogrodu dobrze wyglądała...
Spotkałam się z tym miskantami sprzedawanymi jako Gracilimusy: Silberspinne, Georg,Silberfeder oraz Graziella.
Gracilimus to od dwóch lat najbardzej popularny miskant. Dlaczego ten a nie inny?
...Hmmm...chyba większość wie jaki wpływ na popularność roslin ma forum?
Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę zrobić porównane Gracilimusa z innym miskantem
Dorka, anomalie występują jak Gracilimus zakwitnie co się nie zdarza często w naszym klimacie. Jeśli teraz kwitnie miskant to nie Gracilimus. Mam 50 Gracilimusów i żaden jeszcze nawet nie myśli o zawiązywaniu kwiatostanów. Jesli zakwitnie to pażdziernik-nie wcześniej.