Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 14:02, 09 wrz 2018

Rosa napisał(a)
Znając Twoje zamiłowanie do porządku radziłabym te płyty betonowe zaimpregnować specjalnym preparatem do betonu (niestety bardzo drogi, ale warto). A niech się coś wyleje albo przyleci ptaszek po konsumpcji winogron czy czarnego bzu.... Zatyrasz się a plamy i tak zostaną.
Nie wiem co Ty robisz, że trawy wypuszczające rozłogi (red b., ss) wyglądają jak żołnierze podczas musztry .
A takie niespodzianki w ziemi masz nie tylko Ty. Ja nadal wykopuję stare okna z potłuczonymi szybami, butelki i buteleczki (po perfumach), potłuczone fajanse, sznury sizalowe, opakowania po nawozach, gruz, opakowania po lekach i serkach, pogięte gwoździe, pończochy, berety..... Najgorsze jest to, że powstają zapadliska i widzę gdzie był śmietnik . 11 arów nie przekopię.

Ewa, jak dobrze, ze się odezwałaś!
O impregnacie rozmawiałam już wczoraj z Olą Leonkiem i właśnie doszłyśmy do wniosku, że bez impregnatu bedzie problem z utrzymaniem czystości. Odezwę się za chwilę do Ciebie na pw.

Silver Sceptre mam posadzone w miejscu gdzie za zadanie ma zadarnienie całej powierzchni więc tam jak najbardziej jest wskazane rozchodzenie się korzeni Natomiast Red Baron i Ice Dance, który jest przed nim ma ograniczniki w postaci wkopanych pasków blachy. Zależało mi aby te dwie trawy rosły w rządku i eM wymyślił takie zabezpieczenie
polinka 14:25, 09 wrz 2018

paniprzyroda napisał(a)
Jak oglądam TAKIE ogrody, mam ochotę swój zaorać. Szczególnie teraz, kiedy wszystkie trawy pokazują całe swoje piękno. Podziwiam.

Mariolko, nic nie zaoruj Nudno by było jakby wszystkie ogrody były trawiaste
Pozdrawiam słonecznie.
polinka 14:27, 09 wrz 2018

siakowa napisał(a)
Zacieram rączki i przygotowuje serce do zawalu

W takim razie nic nie pokażę Twoje zdrowie ważniejsze od jakiejś tam altany.
polinka 14:30, 09 wrz 2018

Pozdrawiam niedzielnie

Magleska 16:32, 09 wrz 2018

Kadr niedzielny idealny ale ciekawi mnie ten nowy kawałek ogrodu pracuś z Ciebie
A.....i napis świetny
eVka 17:09, 09 wrz 2018

polinka napisał(a)

Aaaale mi miło! Dziękuję Jestem pewna, że trawy i u Ciebie już za rok pokażą na co je stać. Przy tych wysiłkach, które wkładasz w przygotowanie gleby, nie może być inaczej
Cisy dziękują i mam nadzieję, że będą zdrowo rosły.

Nie ma za co. Szczera prawda. Silberspinne już w tym roku dają radę. Nie mogę się doczekać jak będą wyglądać za dwa lata.
Cisy na pewno będą super rosnąć. Buziaczki
Monia81 18:40, 09 wrz 2018

Cudne kadry te trawiszcza Twoje uwielbiam rozwalił mnie trawnik, piękny zielony dywan, ależ ten napis na nim się wyróżnia piknie, oj piknie buziaki
Gruszka_na_w... 19:13, 09 wrz 2018

Piękne niedzielne pozdrowienia. Domyślam się, że na spoczynek na leżaczkach nie było czasu, bo postęp prac imponujący jest.
Pozdrawiam.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Rosa 20:34, 09 wrz 2018

polinka napisał(a)

Silver Sceptre mam posadzone w miejscu gdzie za zadanie ma zadarnienie całej powierzchni więc tam jak najbardziej jest wskazane rozchodzenie się korzeni Natomiast Red Baron i Ice Dance, który jest przed nim ma ograniczniki w postaci wkopanych pasków blachy. Zależało mi aby te dwie trawy rosły w rządku i eM wymyślił takie zabezpieczenie

Dzięki za pomysł z ogranicznikami , zostało mi trochę obróbek blacharskich, przynajmniej do czegoś się przydadzą.
Fajnie działasz Polinko, podobają mi się Twoje pomysły, ale o tym wiesz od dawna .
mrokasia 20:46, 09 wrz 2018

Gdybym miała nowoczesny ogród to bym po cichaczu zgapiała ile wlezie .
Ciekawa jestem tej altany. Zaimpregnowanie płyt to doskonały pomysł. Ja na tarasie też mam zaimpregnowane i sobie chwalę. Nie denerwuję się jak się komuś wino wyleje czy spadnie kawałek karkówki z grilla .
Trawy jak zwykle piękne. Nowa rabata z Lady U będzie cudowna bo i trawa przepiękna .