Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:45, 15 mar 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Hej Danusia fajnie, że też jesteś
To zdjęcie, co zacytowałaś, to 3- letnia siewka, powiem ci, że ciemierniki pod koniec drugiego roku dopiero nabierają rozpędu. Dziś malutkie lokowałam w docelowe miejsca, 6 sztuk, efekt dopiero za 3 lata będzie więc nie martw się nimi.
Dziś poro zrobiłam, tak się martwiłam, ale może za 2 tygodnie skończę.
Jak pisałam, lecę po kolei i tnę wszystko już, nie chce mi się wracać potem, bo grabienia od groma, regeneracja trawnika- psy masakrycznie zniszczyły.
Dzięki za pochwały mężusia pozdrowię.
Pergola będzie otwarta, mnie wkurzało, że ciemna i nic z niej nie widzę.
Angelę tnę krótko, musi się zagęścić, w tym roku dość radykalnie z niektórymi poleciałam, z innymi mniej.buź

a z moich wielkich pięknych buksów, czapeczki zostały, tu widać, jak kolejny wyciachałam, no i otwartą przestrzeń, szczebelki zdemontowane

cisy i buksy i trawy już tu, jeszcze róże jakoś ogarnę, trzeba je do pni dowiązać, nowe baty

Ale piekny widok bedziesz miala z tej ergoli a planujesz tam miejsce do biesiadowania? Dach z czego bedzie, czy ten sam? Bardzo ladnie i przed te przycinane iglaczki, widze, ze i roza tam sie pnie? Dobry pomysl. Duzo ma tam śiatła? Pozdrawiam
...uDany ogród 13:42, 15 mar 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Danusiu pięknie czy tam dobrze widzę ,że rosną liatry?

Bogusiu liatry mam po drugiej stronie, tutaj widać budleje, liście kosaćców i trawy kilka gatunków

Dla Ciebie maj

Liliowo i kolorowo:) 13:37, 15 mar 2019

Do góry
Mira104 napisał(a)
Danusiu no nie możliwe, mieszkamy w jednym mieście, a Ty masz już takie kwiatki. U mnie tylko krokusy kremowe kwitną i irysy żyłkowane, reszta jeszcze śpi W ogrodzie jeszcze nic nie robię, bo pogoda kapryśna.

Milo, ze zajrzałaś bo chyba ostatnio dawno Cie nie było, pokaz jak tam Twoj ogrod, szklarnia bo pamietam, ze cos stawialiscie. No ja to wyjatkowo działam juz od lutego bo porzadkowej pracy u mnie bardzo duzo i trudno ze wszystkim sie wyrobic. Ostatnio o Tobie myślałam bo czesto bywam/ zawodowo/ w okolicy Twojej. No i niemozliwe, ze wiosny u Ciebie nie ma wyjdz i poszukaj Pozdrawiam

...uDany ogród 13:37, 15 mar 2019

Do góry
greg66 napisał(a)

Dana zapraszam

Kwiatowe rabaty zaczeliśmy tworzyć dopiero w zeszłym roku, juz nie moge się doczekać większyć kęp, pewnie skończy się tym, że w tym roku będę dokupywał i dosadzał aby gęściej było i efektownie, co widzę w wielu ogrodach, ale Twój ma jeszcze to "coś" ten klimacik
Pozdro

Grzesiu z chęcią przyjdę, teraz na chwilkę wpadłam i lecę zaraz na zakupy, a potem imprezka, idziemy na 50-tkę do znajomych
Ja moje roślinki od kilku lat porządnie dokarmiam i stale rozsadzam i dosadzam. Chyba potrzebują już trochę spokoju. W tym roku skupiam się na budowlance, a w ogrodzie będę tylko odżywiać, plewić i podlewać w razie potrzeby No chyba, że trafię jakieś cudo i przytargam do ogrodu
Bardzo dziękuję za to "coś"
Pozdrawiam sedrdecznie!

Dla Ciebie też sierpień

Sezon 2017 u Hanusi 13:32, 15 mar 2019

Do góry
Izabelko, to jest czas kwitnienia dendrobiów. Wypatruj i pokazuj!
Mam jednego co nie zakwitł, ale muszę mu zmienić podłoże. Najgorzej za to się zabrać. Kora już kupiona.

Dziś skusiłam się na paczke z liliami szt 3. Jakiś mix zobaczę co mi wyrośnie.

...uDany ogród 13:31, 15 mar 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)
To zeszłoroczny czerwiec? I miskant już taki wielki Super u ciebie stale coś kwitnie

Tak to 2018 rok A to nie miskant tylko pałka wąskolistna na stawie
Właśnie do takiego efektu dążę jedno przekwita drugie zaczyna i tak przez cały rok. Marzę o zmieniającym si za oknem obrazie, jak w kalejdoskopie

Teraz sierpień

Liliowo i kolorowo:) 13:29, 15 mar 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękną masz wiosnę, krokusiki śliczne, wiaderko ze stokrotkami zachwyca a bratki tez piękne. Pozdrówka.

Tylko deszczu i wyższej temperatury potrzeba

Liliowo i kolorowo:) 13:25, 15 mar 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Śliczne bratki kupił wiosnę masz chyba nawet szybszą

Bratki różne kolory ale wesolo jest jak troche koloru, oj nie Irenko u Ciebie jak wdziałam ciut szybciej, chodz forsycje to chyba tak samo mamy i to wyjątkowo bo u Was zawsze dwa tygodnie wcześniej. Dzisiaj co chwle deszcz ale chociaż mogło porzadnie popadac bo deszcz potrzebny a nie takie ciurkanie

Słoneczny Ogród 13:17, 15 mar 2019

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Powiedzcie mi co mam zrobić, miskanty przy cieńciu okazało się , że mają zielone w środku, jak to ciąć, czy zostawić??? Czy to zmarznie?

Tak samo wszystkie mają variegatus, silberspine, gracki.

Ja bym to ścięła,bo to stare źdźbła
Sezon 2017 u Hanusi 13:16, 15 mar 2019

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Taki mam podgląd na ptaszki.

no ja nie wiem kto kogo podglada
Czas sluchania powiadasz
a ja dzis wypatrzylam kwiatka na denrobium musze za aparat chwycic
...uDany ogród 13:04, 15 mar 2019

Do góry
dana1s napisał(a)

Grzesiu odwiedzę Cię w weekend,
Pozdrawiam w piąteczek!!

Trochę czerwca

Dana zapraszam

Kwiatowe rabaty zaczeliśmy tworzyć dopiero w zeszłym roku, juz nie moge się doczekać większyć kęp, pewnie skończy się tym, że w tym roku będę dokupywał i dosadzał aby gęściej było i efektownie, co widzę w wielu ogrodach, ale Twój ma jeszcze to "coś" ten klimacik
Pozdro
Ogród na piasku i z wielkim murem 12:47, 15 mar 2019

Do góry
Brak silnej woli? ...jasne, że brak, a co tam.. miało nie być siewu...są małe roślinki, pomidory, sałata, i inne, całe parapety, stoły itp. zastawione

Ogród na piasku i z wielkim murem 12:40, 15 mar 2019

Do góry
"Współczującym" dziękuję gdyby nie ten ciągły deszcz i wiatr, pewnie już naprawilibyśmy szkody
W ogrodzie wszystko czeka na zmianę aury, do pocięcia zostały hortensje i róże, sporo tego, ale nie ma rady, trzeba czekać
Tymczasem cieszę się zielonym buszem w domu

powyżej to jest róża, którą wysadziłam niedawno z gruntu aby dokonać rewolucji, tak się zazieleniła, że musi czekać chyba aż do maja i chyba pozostanie w donicy. Takie dwie donice mam

domowy zasób zieloności przekracza granice pojemności

te małe, szerokie liście to wyhodowana z nasionka kanna, przywiozłam te nasiona z Węgier, nie spodziewałam się, że tak ładnie powschodzą A te długie patyki to dereń, wypuścił listki, nawet zawiązki kwiatów są, ciekawe jak tam korzenie

Słoneczny Ogród 12:13, 15 mar 2019

Do góry
Powiedzcie mi co mam zrobić, miskanty przy cieńciu okazało się , że mają zielone w środku, jak to ciąć, czy zostawić??? Czy to zmarznie?

Tak samo wszystkie mają variegatus, silberspine, gracki.

Słoneczny Ogród 12:09, 15 mar 2019

Do góry
Ale ... czarny bez... ku przestrodze...

Dwa dni szarpałam korzenie od czarnego bzu, bo zasiał się gdzie nie powinien w malinach przed warzywnikiem.
Jak ośmiornica, mnóstwo długich na 2-3 metry korzeni, płytko rozłożonych jeden przy drugim.
Uwaga... z tego patyczka co widać u góry tyle było korzeni.

Słoneczny Ogród 12:05, 15 mar 2019

Do góry
Bez czarny wypuścił liście.
U mnie rośnie koło warzywnika.

Słoneczny Ogród 12:03, 15 mar 2019

Do góry
Chociaż pada co chwilę i pochmurno jest, to słońce co jakiś czas wygląda.
Jutro ok 11 stopni u mnie , a na niedzielę 20stopni prognozują.
Na tę okazję zaopatrzyłam się w kiełbaski, mam zamiar zrobic ognisko.

Tymczasem jakby wziąć lupę i się przyjrzeć to już coś widać, jakaś wiosna czy coś...
Barwinek

Zagubiona gdzieś spod deski wyjrzała chyba to puszkinia

Fiołki wonne

Rododendronowy ogród II. 11:53, 15 mar 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Ja też te pod murem też rosną, ale psy łamią
No też patrzyłam, cena koło 500. Dziś w Aldiku jest nawóz do rodków, 2,5kg za 11,5, ciekawe czy coś wart.

Koło mnie nie ma Aldika kupuję po około 24-25 zł taki

Co do psów wiele osób mówi albo ogród albo psy , wiem że to wybór nie dla Ciebie.
Droga do spełnienia 11:41, 15 mar 2019

Do góry

wejście masz z prawej strony? to jest to miejsce gdzie była pergola z różą ?

może coś pomieszałam, nie pamiętam jak to tam jest. Nie lepiej by było zrezygnować z tego łuku ?
Ogród Bogusława 11:30, 15 mar 2019

Do góry
Czerwiec 18

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies