Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:46, 27 kwi 2019

Do góry

Ogród wśród pól i wiatrów 22:44, 27 kwi 2019

Do góry
frezja napisał(a)
Kiedy tniesz cisy ??

Ewusia, jakoś na początku kwietnia cięliśmy.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:43, 27 kwi 2019

Do góry
stopniowo przekwitają

już sie chyba zaczynam powtarzać ujęciami

Ogród wśród pól i wiatrów 22:42, 27 kwi 2019

Do góry
kami napisał(a)
Jaki wertykulator kupiłaś? bo fajnie ci zęby zostawił. Trawnik masz fajny co prawda u mnie glina, że żeby można wybić upadając.

Kupiłam wertykulator elektryczny 1800W Handy KCW1800. U nas też glina i ił, ale sporo ziemi nawieźliśmy, żeby nieco ją rozluźnić i użyźnić.

Zostawiam kwitnące wisienki

Ogród wśród pól i wiatrów 22:39, 27 kwi 2019

Do góry
jolka napisał(a)

Te kulki, które są wzdłuż wejścia do domu, owszem owszem - dosyć geometryczne Ale za to 3 bukszpanowe stożki mam w strasznym stanie. Mam nadzieję, że się odbudują, bo póki co bardziej straszą niż zdobią. No i niestety, kulki źle reagują, gdy się inne rośliny na nich opierają, po prostu ogałacają się w tych miejscach, czego doświadczyłam w ub roku. A co do trawnika - to sama byłam w szoku, ile to tego dziadostwa się tam mieści

Pozdrawiam tulipanowo

Jednym słowem bukszpany nie lubią konkurencji .
Tulipanki zawsze chętnie oglądam bo u siebie nie mam.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:39, 27 kwi 2019

Do góry
wszystkie klony juz odpaliły prócz ussuryjskiego, zaczynam się martwić

tu też zaraz wymiana kolorów

Ostatnia magnolia w podwórku Nigra, pierwszy raz tyle kwiecia ma
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:34, 27 kwi 2019

Do góry
Coraz więcej się odbija

za chwilkę się kolory zmienią

jak baletnica tylko w różowym
Ogród wśród pól i wiatrów 22:33, 27 kwi 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Piękne ci te fotki wyszły. Te kulki bukszpanowe bardzo geometryczne . U mnie bio biorą co 2 tygodnie więc worki czekają. Ale taka ilość jak u Ciebie to szok .

Te kulki, które są wzdłuż wejścia do domu, owszem owszem - dosyć geometryczne Ale za to 3 bukszpanowe stożki mam w strasznym stanie. Mam nadzieję, że się odbudują, bo póki co bardziej straszą niż zdobią. No i niestety, kulki źle reagują, gdy się inne rośliny na nich opierają, po prostu ogałacają się w tych miejscach, czego doświadczyłam w ub roku. A co do trawnika - to sama byłam w szoku, ile to tego dziadostwa się tam mieści

Pozdrawiam tulipanowo
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:29, 27 kwi 2019

Do góry
te ślicznoty wzbogaciły nasz ogród w tym tygodniu

od furtki witamy kwieciem i dywanem z płatków

przechowalnik wymyka się spod kontroli, w tym ogrodzie może

Krasawica Maskwy pierwsza odpala
Choroby i szkodniki sosen, sosna - Pinus 22:25, 27 kwi 2019

Do góry
Moi Drodzy czy ktoś ma jakiś pomysł co może dziać się z moją sosną?

Posadzona jest w donicy od listopada, była piękna, cudowna! Mniej więcej od lutego zauważyłam, że coś się z nią dzieje. Myślałam, że może przemarzła w zimie, ale to ewidentnie nie to, bo teraz z dnia na dzień jest coraz gorzej!

Martwię się czy nie jest to jakaś choroba, która przejdzie na iglaki obok.

Jeśli macie jakiś pomysł jak mogę uratować moją sosnę będę wdzięczna i czy w ogóle jest szansa? Szkoda mi jej bardzo, zwłaszcza, że kompletnie nie wiem gdzie może być przyczyna takiego jej stanu.

Podwórkowa rehabilitacja 22:24, 27 kwi 2019

Do góry
ryska napisał(a)
I co tu robić z tymi pomidorasami?

Selery jutro sadzę, najwyżej włókniną przykryję.

Bakłażany i papryki też za duże już.

Mam podobnie w tym roku, wnoszę i wynoszę, już chyba ze dwa tyg. Jeszcze ze dwa pewnie tak będę tańczyć z nimi

Bardzo fajny płotek, zrobiłaś go sama czy kupiłaś i tylko pomalowałaś?

Wiosna śliczna, szafirki białe masz dorodne U mnie niebieskie królują
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:21, 27 kwi 2019

Do góry

judaszowiec jest prześlicznym drzewkiem przez calutki rok

wychodząc z gospody

Ogród wśród pól i wiatrów 22:20, 27 kwi 2019

Do góry
m_gocha napisał(a)
Jola! Wpadłam na moment aby swoje achy i ochy zostawić Śliczne wiosenne widoczki u Ciebie podziwiam Łany ciemiernikowe niesamowite a fotka nowego ciemiernka z B. gdzie? Deszczu zazdroszczę bo u mnie tylko delikatny kapuśniaczek przeszedł Ule świetne -mam na myśli kolor - bo kwestie inne to dla mnie czarna magia U mnie w pracy (3 żółciutkie!) już zasiedlone Trawa po wertykulacji u Ciebie w super stanie - ja na swoją patrzeć nie mogę A tych odpadów po wertykulacji może nie wyrzucaj wszystkich. Ja część wrzuciłam do kompostownika (warstwami) i w piątek zajrzałam i ku mojemu zdziwieniu już się troszkę „przerobiła” a ddżownice mają w niej raj

Gosia, widziałam Wasze ule na fb Super, rewelacja!! No i w ogóle szacun za kreatywność Stowarzyszenia!! Oczywiście, jak zobaczyłam że u Was już zasiedlone, a u mnie w proszku to raban straszny zrobiłam u mojego "dostawcy" No i się dowiedziałam, że to są ubiegłoroczne matki, a na nowe unasiennione mus poczekać do czerwca. No to czekam, a Wasze będę podglądać

Ciemierniki potwierdzam nieskromnie - urocze Chyba ich jeszcze dosadzę, zwłaszcza, że mam własne sadzonki. Ciemiernik z B.. proszę bardzo:

Zdjęcie robocze, nie mam w tej chwili innego. Może na foto nie wygląda za super, ale naprawdę sadzonka rewelacja.
Żeby wyjąć z doniczki - trzeba było ją rozciąć.

Co do resztek po wertykulacji, właśnie też mi po głowie chodziło,żeby część wrzucić na kompost.
Jeszcze do 6-go mam parę dni

Wiosnę zostawiam

Na zielonej... trawce :) 22:18, 27 kwi 2019

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Coś pięknego te umbry Takie gęste maja korony. Same z siebie czy przycinasz? Czytam też, że wzdychasz aby nie chorowały... Faktycznie takie są podatne? Tak pytam bo zakupiłam rok temu jedną, z miesiąc temu przesadziłam i zamierzam zafundować jej towarzystwo Trzymam też kciuki za twoje buksy, u nas w Krakowie takie czystki a mnie marzy się choć jedna obwódka...Sadziłabym, ale piekielnie się boję Mospilanem uratowałam moje kule, jednak kilka z nich chyba przelałam i nieco odchorowały nadmiar środka. Teraz są już ok, ale sprawdzam prawie codziennie.

AngelikaX napisał(a)

Chylę czoła przed twoją Holandią OBŁĘDNE!!!!!
Niesamowicie skomponowałaś tę rabatę. Przez cały rok ma zieloną obwódkę, na wiosnę szaleją tulipany, potem wychodzi lawenda.... Cudny masz ten widok z okna
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:16, 27 kwi 2019

Do góry

i w szklarence

i co sie uchowało na wisterii

Tajemniczy Ogród 22:14, 27 kwi 2019

Do góry
A u mnie prace ogrodowe w toku. Każdego dnia po kawałeczku Wykarczowałam barwinek z południowej rabaty. To było gorsze od jałowców, darń się zrobiła i zaczęła zagrażać sąsiadującym roślinom. Z 2-3 metrów zerwałam trzy worki. Barwinek może jest piękny ale na dużych swobodnych przestrzeniach. Ja lubię jednak ład kontrolowany, a on wymykał się już spod kontroli.
Zakupiłam dwie śliczne omoriki na leśną rabatę, która powoli się zapełnia. Wycięłam kolejną małą rabatę pod duetem sosny i brzozy na tyłach. Efektu jeszcze nie ma Poglądowa szybka fotka

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:13, 27 kwi 2019

Do góry
trochę od mrozów ostatnich oberwała, ale i tak już spora

w warzywniku pierwsze wschody

Ogrodowe kreacje 22:12, 27 kwi 2019

Do góry
Na koniec porównanie żywopłotu z grabu Na pierwszym zdjęciu grab rosnący od zachodniej strony i nie mający konkurencji dużych drzew :

oraz grab rosnący od północy i mający konkurencję z brzóz, które mu spijają wodę- rzadki i wolniej się zazielenia:

Przerwa na kawę... 22:11, 27 kwi 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Choć nierozwinięte, to cudnie rokujące
Te są z serii późne pełne
Ogrodowe kreacje 22:10, 27 kwi 2019

Do góry
No i to co czeka na majowy weekend, czyli sadzenie żywopłotu z brabantów

a tutaj mój rozmnażalnik iglakowy:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies