Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:38, 04 cze 2013

Do góry
Aga_pe u mnie brzozy posadzone są w miejscu gdzie właśnie robiła się po deszczu kałuża - teraz dzięki brzozom jej nie ma. Aga, tych kosówek mam 5, a nie 3

Kondzio macham też

Polinka oby nasze słoneczne życzenia się spełniły, bo mi grzyb i ślimaki "zjedzą" ogród

Aniu asc może się synoptycy pomylą... A propos krainy deszczowców - ostatnio przez przypadek moje dzieci obejrzały tę bajkę - i ja z nimi - jedna z ulubionych z dzieciństwa Uśmialiśmy się wszyscy

Ala polichlorek dzięki za komplementa

Syla staram się wymachać te chmury nad Afrykę , ale coś kiepsko mi idzie, bo znowu pada...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:14, 04 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)

To proszę cierpliwie czekać, za tydzień w sobotę wybieram się do nich. Jutro będzie tam mój Mąż ale na żadne zdjęcia to on nie da się namówić. Jak on to mówi- jadę,biorę to co trzeba i wracam. Dlatego zawsze się dziwi, że jak ja jadę po ustalone rośliny to tyle czasu mnie nie ma Standardowe pytanie-kolejka była?

Polinko, ja mojego M. zabieram ze sobą, kiedy tylko mogę Przynajmniej nie ma głupich pytań
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:12, 04 cze 2013

Do góry
Efekt dzisiejszego dnia w ogrodzie

Oczywiście zabrakło mi kory ale to już standard więc nawet się nie denerwuję. Teraz wielka prośba do Was o pomoc. Jak widzicie planuję posadzić dwie kosodrzewiny i na tym moje plany się kończą Nie mam kompletnie pojęcia co tu posadzić. Marzy mi się Zawciąg z białymi kwiatami Może jego dać jako obwódka wokół kostki? Myślę, że trochę rozjaśni ten zakątek. Do tego po jednej trawie z każdej strony? A może coś pomiędzy thujami z tyłu?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:58, 04 cze 2013

Do góry
anula napisał(a)
Witaj Polinko, przychodzę z rewizytą.
Widzę, że też masz jeszcze dużo pracy przed sobą, ale najgorsze już za Tobą.
Szkoda tylko, że pogoda nie sprzyja naszym pracom ogrodowym.
U mnie ciągle pada i nie można nic zrobić w ogrodzie.

Anula u nas odpukać na razie spokój z deszczem Ja dzisiaj cały dzień w ogrodzie więc jest ok
Życzę słoneczka na jutro
Ogród Magdalenka 00:59, 04 cze 2013

Do góry
w sobotę polinka z Milicza też jedzie do szkółki na rekonesans. Jak coś chcecie, żeby sprawdziła, dajcie Jej znać
Nasz ogród, my i psiarnia:) 21:45, 03 cze 2013

Do góry
Bonita jak tam prace postępują? Może jakieś zdjęcia?
pomoc przy projektowaniu 21:43, 03 cze 2013

Do góry
Witaj Anula Ja Ci raczej nie pomogę ponieważ sama zaczynam ale jak dla mnie to troszkę za dużo gatunków tych roślin masz posadzonych. A zakupy poszły w dobrym kierunku tylko większa ilość byłaby potrzebna. Obwódkę można zrobić z lawendy albo żurawki. Poszukaj sobie na forum, wiele jest teraz ogrodów, gdzie są takie rabatki. Może coś Cię zainspiruje Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:05, 03 cze 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
Witam iale kawał roboty wykonaliście robi się pięknie powodzenia

Ja również witam w moim skromnym ogródeczku i cieszę się, że ktoś to docenia Na szczęście najgorsza część prac za nami ( nie chciałabym drugi raz przez to przechodzić), teraz przyjemniejszy etap
Pozdrawiam.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:01, 03 cze 2013

Do góry
A ja słoneczka życzę na jutro Może jak sobie tak pożyczymy to w końcu się zlituje nad biednymi ogrodniczkami i da troszkę promyczków
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:55, 03 cze 2013

Do góry
To kolejna szkółka na mapie dolnośląskiej no i wielkopolskiej Ale zasięgiem nas obejmuje
Leśne Wzgórze 19:14, 03 cze 2013

Do góry
Wow Działka rewelacja, piękny las sosnowy") Jestem zachwycona i będę podglądać
Borówcowy raj 19:07, 03 cze 2013

Do góry
Chyba większość z nas czuje jakby jesień nadchodziła, a nie lato. Pogoda typowo Irlandzka w tym roku, a słońca jak na lekarstwo Ogródek fantastyczny, widać ogrom pracy i ciekawe pomysły. Jestem pod dużym wrażeniem Pozdrawiam.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:59, 03 cze 2013

Do góry
Dziewczyny w związku z sobotnią wizytą w szkółce proszę o wpisywanie roślin, drzew itd. do obfotografowania. Jak będę wiedziała co Was interesuje to dokładnie wszystkiego się ''wywiem'' o danej roślince.
Lista:
-bukszpany
-świerk serbski
-choinka kanadyjska
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:55, 03 cze 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
Kibicuję kwadratom! Chociaż nie jestem aż taką ich zwolenniczką lubię takie początki. Trzymam kciuki Polinko.

Cześć Borbetka A ja już chciałabym być daleko za początkiem i móc zachwycać się rozrośniętymi trawami i czuć zapach kwiatów. Pozdrawiam serdecznie Wielkopolskę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:51, 03 cze 2013

Do góry
Mathildis napisał(a)
Twój ogród jak dla mnie bardzo ciekawy, bo zupełnie różny od mojego

Witaj Mathildis Zaraz przejdę się spacerkiem zobaczyć Twój ogródek A skąd jesteś jak można się spytać?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:48, 03 cze 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)
szukam jeszcze inspiracji na żywopłot i znalazłam. Nie wiem, czy widziałaś te wątki. Ja chyba jednak na choinę postawię. Mam dużo miejsca. Jak będziesz w Średzinie, zobacz czy mają i jeśli tak, to jaka cena i wielkość. o serby też dopytaj. Chyba że poczekam do przyszłego roku i z gruntu kupię
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2651-najlepsza-thuja-na-zywoplot

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1399-zywoploty-strzyzone-iglaste-inne-niz-cis

Aga dzięki za podpowiedzi Jednak przemyślałam sprawę i w tym roku nic nie zmienię z moim żywopłotem. Niestety są ważniejsze potrzeby Przez zimę przestudiuję temat, zrobię orientację cenową i na wiosnę będę działać.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 02:00, 03 cze 2013

Do góry

polinka napisał(a)
Tak, rośliny dostarczone, czekają na posadzenie A w Krotoszynie byłam tylko w jednej, tu na samym początku od wjazdu z Milicza. I ceny troszkę mnie powaliły A Ty wiesz gdzie jeszcze są? Ja na zwiedzanie szkółek bardzo chętnie się wybiorę W końcu będę mogła porozmawiać z osobą ogrodowo zakręconą Znajomi z pobłażaniem patrzą na te moje ogrodowe rewolucje.
Do zobaczenia po południu

Poleciłabym jakościowo:
Szkółka Krzewów Ozdobnych Nowaczyk w Wyganowie. Ja będąc tam zawsze choruje, że za mało pieniędzy mam.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:01, 02 cze 2013

Do góry
polinka, poczytaj jeszcze o świerkach serbskich albo o choinie kanadyjskiej. U mnie to najzwyklejsze brabanty. Takie poczochrańce, ale mnie odpowiadają na tło. Rosną szybko
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 19:48, 02 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Agnieszko bardzo serdecznie dziękuję za sympatyczne spotkanie Jesteś bardzo miłą i przyjazną dziewczyną, czułam się jakbyśmy się znały kilka lat i spotykały od dawna Mam nadzieję, że w najbliższym czasie uda nam się spotkać w bardziej spokojnym miejscu.

bez tabunu dzieci
Mnie również się wydawało, że znamy się od lat....nawet z wyglądu kogoś mi przypominasz
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 18:50, 02 cze 2013

Do góry
Agnieszko bardzo serdecznie dziękuję za sympatyczne spotkanie Jesteś bardzo miłą i przyjazną dziewczyną, czułam się jakbyśmy się znały kilka lat i spotykały od dawna Mam nadzieję, że w najbliższym czasie uda nam się spotkać w bardziej spokojnym miejscu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies