Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedwiośnie ogrodu..:)

Przedwiośnie ogrodu..:)

martika 12:52, 06 cze 2013

Loosiuu napisał(a)
Przeczytałem i stwierdzam, że masz śliczną rabatkę żurawkową przed domkiem
Brzozę samosiejkę można by wkomponować z miskantami 'Kleine Silberspinne', rozplenicami i właśnie trzmieliną oskrzydloną. Do tego np, grupa 3 szt. Dereni białych 'sibirica' i moze jakieś astry żeby jesienią było ładnie kwitnąco. Do tego hortensja bukietowa 'Vanille Fraise' i np 3 hosty Sum&Substance oraz dużo cebulowych typu szafirki, krokusy, narcyzy...

Śliwie wiśniowej przytnij wszystkie pędy o połowę, albo nawet 2/3 i podlewaj Florovitem.
Pod nią możesz wsadzić z 5 szt. Hortensji bukietowej 'Limelight' po łuku, żeby zasłaniały pień.

Fajnie masz, będę Cię odwiedzał

Dziękuję za odwiedziny i głos w sprawie trzmieliny...kolor jesienią ma fajny, ale tylko jesienia mi sie podoba, ja bym tez jej nie sadziła
Dzięki za sugestie rabatowe przy brzozie i Nigrze. Pod śliwa mam właśnie zamiar posadzic hortensje...dużooooo i cos niskiego jescze. Ale póki co koncza ogrodzenie frontowe i zabiorę się za przedogródek.
ocia79 13:33, 06 cze 2013

Witaj Marto,

ja pierwszy raz u Ciebie.

Ostatnio też zakupiłam umbry sztuk 3 (pędzle), tylko tak patrzę na Twoje to moje jakieś takie mizerne. Muszę się dopytać w wątku Umbrowym czy aby moje nie usychają.

Poza tym bardzo mi się podoba u Ciebie
martika 15:20, 06 cze 2013

witam serdecznie i dziękuję Moej umbry bedą na froncie, nie są poki co jakies dorodne zjarze do Ciebie oczywiscie
martika 09:58, 10 cze 2013

Posadziłam już miłorzęba, jest przy tarasie i jeszcze nie podsadzony. Od strony tarasu w ogodzie w tym roku sadzę wyzsze drzewa, a podsadzać to już chyba będę na wiosnę, ale za to będę robić zakątek różany z boku domu. Bedzie odgrodzony od tej wiekszej czesci ogrodu ekranem z cisa.

To zdjęcie z tarasu, a teraz z trawnika:

Chwilowo jest w wycietym kwadracie, ale potem bedzie to jakas całość z tą obwódka z bukszpamu.
martika 10:02, 10 cze 2013

I jeszcze posadzone cisy, które mają stworzyć ekran jescze nie wiem na jaka wysokość, zobaczcie . Niedługo go przytnę.

Zdjęci od strony przyszłej rabaty rózanej.
polinka 11:07, 10 cze 2013

martika napisał(a)
Posadziłam już miłorzęba, jest przy tarasie i jeszcze nie podsadzony. Od strony tarasu w ogodzie w tym roku sadzę wyzsze drzewa, a podsadzać to już chyba będę na wiosnę, ale za to będę robić zakątek różany z boku domu. Bedzie odgrodzony od tej wiekszej czesci ogrodu ekranem z cisa.

To zdjęcie z tarasu, a teraz z trawnika:

Chwilowo jest w wycietym kwadracie, ale potem bedzie to jakas całość z tą obwódka z bukszpamu.

Jak dla mnie to ten kwadrat pod miłorzębem wygląda bardzo fajnie.Ogólnie uwielbiam ogrody, rabaty geometryczne i widzę, że chyba idziesz w tym kierunku?
martika 11:18, 10 cze 2013

Witaj Polinko i dziękuję. Podobaja mi sie bardzo rabaty geometryczne, ale mój dom nie jest nowoczesny i nie bardzo chyba takis stricte geometryczny pasuje, ale bedą linię proste i jakies łuki chyba też. A miłorząb chcę podsadzic czyms kontrastowym i żeby było bzrdziej kolorowo.
Agnieszka_B 19:59, 10 cze 2013

Ale duże cisy udalo ci sie kupic , super. Ja ostatnio kupilam 20 wojtkow- są jeszcze bardzo mini -mini.
Milorząb wyglada uroczo.
pozdrawiam
martika 20:15, 10 cze 2013

Witaj, miłorząb też mi się podoba, szukałam szczepionego właśnie na takiej wysokosci i znalazłam, a cisy własnie te wziełam, bo były juz takie geste i nie małe.
Gardenarium 20:43, 10 cze 2013

A miłorzębowi daj skarpety z Carex np Evergold lub zurawek

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies