Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:21, 12 mar 2019

Do góry
Agania napisał(a)

Mrałkoty raczej się lubią nie sypiają ze sobą, ale obok siebie tak
Stary kocur Grafit nawet łapie ochotę na zabawę przy Sonatce mała ma na niego bardzo dobry wpływ...kocury mi dzicinnieją

Nie mam nowego aparatu akurat mi się udało to ostatnie pstrykanie

Mój pierwszy sweterek Milkshake rozpoczęty aktualnie dziergam przodek

Iwonka lubię to

Pstrykanie wychodzi świetnie, masz oko dziewczyno
Ależ fajnie popatrzeć na nowy sweterek, piękny kolor!!!
Ja też muszę zrobić coś z cieńszej włóczki bo w sumie mam tylko grubasy

Agania napisał(a)
Wiosna w ten weekend była u nas dramatyczna. Prawdziwy wietrzny armagedon z wszystkimi możliwymi efektami jak z filmu katastroficznego. Prądu nie mamy,
w nocy pękła nam szyba w kominku i o mało się nie zaczadziliśmy, eM mnie budził myślał, że już po mnie, bo ja dość mocno spałam. Syreny i straż pożarna miała pełne ręce roboty w mojej okolicy, nie wiem co tam w ogrodzie
dopiero po pracy zrobię oględziny... .

Współczuję kochana takiej nocy i takich stresów. U mnie było dosyć spokojnie. Wiało mocno, ale prąd był, 50-tka męża i w sobotę i w niedzielę udana Natomiast podziwiam, że potrafisz zasnąć jak pali się w kominku. Ja jestem takim wizjonerem, że zawsze czekam aż wygaśnie, pod wieczór już nie dokładam... Dobrze, że opatrzność nad wami czuwała. Moja koleżanka niedawno z synami spędziła kilka dni na oddziale, od sąsiadów dostawał się do nich tlenek węgla... Masakra!

Agania napisał(a)
W czapeczkach

W czapeczkach czy bez... piękny prezent U mnie był nowy projekt i włóczka, której jeszcze nie zamówiłam bo zapomniałam
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 16:49, 12 mar 2019

Do góry
Gocha napisał(a)
Te na razie posadziłam w donicy

Te przebiśniegi dostałam od sąsiadki . Mam nadzieję że u mnie będzie im dobrze

A siewki ciemierników mam w dużych ilościach i co rok obiecuję sobie że je przesadzę do doniczek i będę o nie dbała ale jakoś się nie składa a tak zostawione to niewiele przyrastają

U mnie dokładnie tak samo.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:46, 12 mar 2019

Do góry
mikina34 napisał(a)

Haniu czy tu masz choiny jeddeloh? Chciałabym kupić jakieś trzy sztuki do siebie i się zastanawiam

Mam! I żałuję, że wcześniej nie kupowałam ich częściej.
Zaczęłam od jednej.

Potem dokupiłam trzy na garażową, a w zeszłym roku nabyłam jeszcze trzy egzemplarze do reanimacji, bo były za 5 zł.
Są bezproblemowe, nie trzeba ich ciąć. Samoistnie rosną w kształcie czegoś przypominającego z lekka nieforemną kulę. Raczej do półcienia i cienia.

Przy zagrożeniach jakie czyhają na bukszpany, są chyba bezpieczniejszym rozwiązaniem.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:39, 12 mar 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Jak założy agroturystykę to i trampolinę może Ci postawić.

Nie strasz!
Kozy nie ma ani kucyka.
Dla samego trawnika z tujami i sauną na 2 osoby turyści nie przyjadą.
Mam taką nadzieję.

Odkryłam pokładającego się cisa. Nazywa się Montana. Ciekawe, co z niego wyrośnie.

Zbieram energię do kicania w butach z kolcami. Po sadzie i ogrodowych ścieżkach. Buk zaczyna zrzucać liście.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:32, 12 mar 2019

Do góry
Poppy napisał(a)

Podoba mi sie Twoje podjescie Haniu I to wlasnie dawanie sobie prawa do blednych decyzji przede wszystkim. Tyle ze Tobie raczej wychodzi, ale jak to mowia, to sie ma we krwi, przychodzi takze z doswiadczeniem.
A co piekna letniego vs wiosennego, to czasami mysle, ze wole to wiosenne, ulotne, niesmiale jeszcze, czasami wrecz obrazoburcze, typu wsciekle zolta forscycja bez lagodzacej wszystkiego zieleni. ALe zmiennosc por roku to jest chyba to, co tygrysy lubia najbardziej. Pod warunkiem, ze zima nie trwa pol roku

Poppy, w swoim ogrodzie chyba najbardziej lubię to, że widać w nim zmianę pór roku. I jest tak jak piszesz. Wiosennym kwiatom trzeba pozwolić krzyczeć kolorami.

Lato może być stonowane.

A jesień musi dostarczyć dawkę energii na okres zimy.

A dzięki zimie doceniamy to, co przynosi wiosna. Kto by tam zwracał uwagę na krokusy przy kolorach przez cały rok?

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:17, 12 mar 2019

Do góry
nutkajski Pendula po odsłonięciu pnia

Pendula i młodszy Jubilee
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:15, 12 mar 2019

Do góry
Kawciu, u mnie też w nocy pośnieżyło. Termometr pokazuje co prawda 10 stopni w słońcu, ale arktyczny wiatr zniechęca do pobytu na zewnątrz.
Miałam czas, żeby wysiać pomidory.

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 16:14, 12 mar 2019

Do góry
Piotr_ napisał(a)
piwonie liście bylinowe też mi wychodzą piwonie
Ja wczoraj zdzierałem bluszcz z kaskady bo było tylko zielono ani kamyczka nie było widać. i z 4 godziny mordęgi i poszło

Pracusiu podziwiam ładnie całość wygląda..to drugie koryto przy schoach to kaskada będzie?
Pamiętajcie o ogrodach 16:13, 12 mar 2019

Do góry
Dario mam dwa kompostowniki własnej roboty zbite z różnych desek (dlatego takie nierówne)

A te nożyce to ścinania sa o tyle fajne, że lekkie bo na akumulator i wystarczy na około 1 godzine pracy.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:13, 12 mar 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

Opuchlaki postanowiłam tolerować, dopóki udaje się przeżyć roślinom. Mam jakiś odruch obronny przed laniem tych ilości chemii w ziemię. Zraziłam się, czy coś
Spytam u Ciebie - moje bordowe żurawki bardzo poprzerastały w górę, czy mogę je teraz powsadzać głębiej, czy jeszcze za wcześnie, bo szpecą mi rabatę?

Agatko, dokładam starań, aby nie popaść w zachowania ortodoksyjne. Zachowuję rozsądek jeśli chodzi o ochronę roślin. Nie zlewam ogrodu chemią, jeśli pod ręką mam środki delikatniejsze. Nie mam teraz dostępu do odstraszającego opuchlaki wrotyczu (zresztą dorosłych osobników opuchlaka, które wrotycz odstraszy, chyba jeszcze nie ma; te gąsienice w ziemi wkrótce się zamienią w dorosłe, znoszące jaja owady). Szkoda mi tracić rośliny.

Jeśli żurawki się wypiętrzyły, to trzeba je odmłodzić. Wykop dorosłą sadzonkę, poodrywaj od niej szczepki, wsadź w ziemię na rabacie i podlej. Szybko się ukorzenią.

Ogród Basi 15:42, 12 mar 2019

Do góry

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 15:06, 12 mar 2019

Do góry
Te na razie posadziłam w donicy

Te przebiśniegi dostałam od sąsiadki . Mam nadzieję że u mnie będzie im dobrze

A siewki ciemierników mam w dużych ilościach i co rok obiecuję sobie że je przesadzę do doniczek i będę o nie dbała ale jakoś się nie składa a tak zostawione to niewiele przyrastają

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 15:02, 12 mar 2019

Do góry
Już się obudziłam. Uwielbiam kupować nowe ciemierniki. Moje najnowsze nabytki jeszcze nie posadzone. Muszę zrobić im miejsce- muszę wyrzucić bergenie.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:53, 12 mar 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)

no i ciemiernik cieszy

Przepiękny ja jeszcze takich u mnie nie widziałam może na giełdzie będą
muszę zaprosić mam wielkie chciejstwo na takie piękności, podziwiam Twoje
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:39, 12 mar 2019

Do góry
Danus dziekuje za nazwe
Kasiu widzialam
Dominika dawno do Ciebie nie zagladalam, mam tyly na prawie wszystkich watkach, na niektorych duuuze tyly ale nie wyrabiam

troche dzisiejszych i lece plewic choc chwile

Ogrodowy song 14:29, 12 mar 2019

Do góry
frezja napisał(a)
Mój pierwszy tort częstujcie się proszę.

Wygląda smakowicie...pyszny majstersztyk
...uDany ogród 14:27, 12 mar 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)
Poczytałam u dziewczyn o nawałnicach. Bardzo współczuję takich przeżyć
Czuję się jak szczęściara, bo u nas wprawdzie taki teren, że więcej dni wietrznych niż bezwietrznych, ale takie ostre wichury jak na razie omijają moje okolice.

Śnieg, nie śnieg, czy szare, czy błekitne niebo, spacerek po twoim ogrodzie to pokarm dla duszy

Podawałaś kiedyś jakie masz odmiany róż w typie rugosa. Nie zapisałam, a teraz nie mogę znaleźć. Myślę nad tłem dla rabaty przed oknami salonu i potrzebne mi są tam fajne krzewy. Na pewno znajdzie się tam miejsce dla którejś tawuły, może jakaś wcześnie kwitnąca kalina, ale chcę też te róże. Czy mogłabyś napisać co masz?

Kasiu cieszę się, że wichury Cię ominęły. To nic przyjemnego, człowiek trzęsie spodniami i myśli co się zniszczy. U mnie dziękować nic dużego się nie stało

Bardzo dziękuję za miłe słowo o moim ogrodzie, to jak miód na moje serce!

W ogrodzie mam sporo odmian o pustych kwiatach w typie Canina.
Przede wszystkim cudownie pachnąca Multiflora. Piękna o bordo liściach Glauca( czerwonawa) Jak kwitnie wygląda jakby ją obsiadły motyle
Gatunkowa od multiflory Bobby James. I wyhodowana z multiflory Ballerina Róża rdzawa chyba szkocka o pięknych amarantowych kwiatach. Canina o blado różowych i białych kwiatach.
Gatunkowe Nevada i pink Nevada. Mam też pnącą Iceberg Climbing, o półpełnych kwiatach.
Obecnie poluję na starej daty Caninę biała o pełnych kwiatach. Nigdzie nie ma ...
Mam też rugosy białą i różową puste i w tych samych kolorach pełne.
Co do tawuł kocham wszystkie, ale śliwolistna jest jedną z piękniejszych jakie widziałam . Pokrój wachlarza obsypana pełnym kwieciem.
Co do kalin uwielbiam japońską Tomentosum, za jej ogromne kwiaty obfitość kwitnienia i długi jego okres
A Koreańską eskimo za zapach i cudowne skórzaste pompony
Jak coś sobie przypomnę to dopiszę

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 14:20, 12 mar 2019

Do góry
Właśnie tak wyobrażałem ten swój raj!
Trytomy, canny
Idę szukać dalej inspiracji, jednak mam jedno pytanie.

Roślina po lewej to agawa?

Sam robiłeś donice betonowe?
Mój taras we Francji 14:05, 12 mar 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Imponująca robótka!

Dziękuję, dziś syn do 16h30 w szkole to eM zawzięcie pracuje
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:55, 12 mar 2019

Do góry
Danus dziekuje
dla Ciebie moja kalina

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies