Krzewów świeżo posadzonych nie nawozi się w pierwszym roku, bo w dołu zakładam, że mają zyzną glebę, poza tym muszą się korzenić, a nie mieć pod nosem nawóz Roslin po posadzeniu nie nawozi się.
Stosuj nawozy dla hortensji
Przeczytaj te artykuły pomocne w uprawie hortensji.
Jest do wyrzucenia, podczas wykopywania sprawdź system korzeniowy. Jeśli ma "urąbane" korzenie, co podejrzewam, nie miała czym pobrać wody, a jeśli dodatkowo nie była podlewana a susza była, to po niej. Ciekawa jestem tych korzeni
Niestety, usunęłam te linki bo to nie jest właściwy sposób wklejania zdjęć. Poćwicz najpierw wklejanie i poczytaj regulamin, który mówi, że w jednym poście (wpisie) można dać nie więcej niż 4 zdjęcia. Nie może ich być 25.
Brakuje mi tu przycisku "Lubię to!" Podpisuję się pod tym co napisała Danusia rękami i nogami. Wydaje Ci się Jurus, że ok bo pielić nie trzeba? To Twój komfort ma bardzo krótkie i kruche nóżki
Tak myślałam że to bordowa odmiana , a Pan w szkółce przekonywał mnie, że kupuję normalny i że on się przebarwi. Muszę oddać w takim razie bo chciałam normalnego .
Odpowiednio przygotowuję glebę aby pozbyć się chwastów przed sypaniem kamieni. Mam więcej kamieni niż trawnika i nic nie daję, Ziemia przegrabiona, wyrównana i na to kamyczki. I koniec.