Dziękuję Sylwia
Szkoda, że mamy krótkie te programy ogrodnicze, Maja ciut dłuższa, ale też zawsze niedosyt. Za to na politykę, to tego czasu mają od groma
Najważniejsze być sobą i chyba tak wyszłam na nagraniu mężuś nie chciał stać przed kamerami, ale świetnie się bawił i oczywiście, ten nasz raj, to wspólna praca, a jego ciężkiej pracy od groma. Powoli kończy pergolę, cieszę się ogromnie.
Tu upchnęłam róże Concerto. Nie wiem czy to rabatówka czy krzaczasta. Bo raz piszą tak a raz siak. Specjalnie piszę, że darmowe są, bo jestem mile zaskoczona. Ładne róże dostałam i przesyłkę z dnia na dzień.
Witaj. Zwykle zachwycam się roślinami, ale dziś jestem na etapie szukania kotka więc piszę fajne stołowniczki
Co do róży nie jestem Ewa i nie mam jej wiedzy. Jeśli to nie przenawożenie, a róże później są zdrowe i powyginane listki to świeżynki to pewnie wina pogody. Tak chyba mogą reagować na różnice temperatur młode przyrosty . U mnie też są takie czasem róże, ale w czerwcu już ok. Pozdrawiam
Dorotko o właściwej inspiracji myślałaś jak Ci pisałam,że na nią zachorowałam?
Pergola nie będzie w sąsiedztwie stolika z fotelem,bo tam już jest pergola.Plan początkowo był dla niej inny.Chciałam ją zaaranżować podobnie jak na fotce z ławeczką.Ale wymarzona latarnia trochę pokrzyżowała moje plany i zmieniła moją koncepcję bo stanęła tam gdzie początkowo miała być pergola.A razem nie z każdej perspektywy dobrze wyglądały. Choć z tej co na tym zdjęciu z przymiarki ,to jeszcze mogłoby być.Ale dość bliskie sąsiedztwo tych kratkowanych pergol ,też przemawiało na niekorzyść.
Aniu pergola z tych solidniejszychPosadziłam po jednej stronie Reginę ,a po drugiej Błękitnego anioła,nie jestem pewna czy to dobry duet.Ale takie akurat okazyjnie kupiłam.Najwyżej jeszcze zmienię
Ja dostałam małą siewkę z pobliskiej szkółki i wiedziałam, jaki jest.
Więc trafił w miejsce, gdzie bez problemów go ujarzmiam
Ale faktycznie jest ciekawy kolorystycznie i ma jesienią ładne owocki.
Tak wyglądał przed postrzyżynami.
Ja też mam kilka ulubienic. Jedną z nich jest June,ale jeszcze dobrze listków nie rozwinęła.
Ale inne roślinki ładnie się rozwijają
Hibiskus
Clemek z grupy atragene
Witaj Bogusiu, no pada i chwasty się cieszą, bo ich nie wyrywam
Oliwnik to krzew, mocno inwazyjny odrostami i wysiewami.
Tam, gdzie rośnie, mi nie przeszkadza, ale usuwam zbędne siewki.
Tak wygląda; ale niedawno go przycięłam.
Oj rozkręcają się hostki i cieszą .
ale jeszcze są i w kłach.
To mamy podobnie z tymi pomysłami. Ale rok długi... może nam coś jeszcze w sezonie przybędzie .
Lustro od dana chodzi mi po głowie. Ale na razie dalej pochodzi.
pozdrawiam Aniu
Rajska jabłoń Royalty
I pod nią