Margarete
11:54, 26 maj 2019
I nowa rabata - zagospodarowałam miejsce pod świerkiem. Trudne to miejsce - cień rzucają wielkie świerki - mój podkrzesany i drugi obok za płotem u sąsiada. Do tego obok cień daje mój wielki jesion. W miejscu pod świerkiem jest mnóstwo korzeni wśród których trudno w ogóle cokolwiek sadzic.
Rabata jest nuedokończona. Jeszcze brakuje zadarnienia którym będą bluszcze. Puszczę je płasko na ziemi pod hostami. Dzięki pomysłowi pokazywznemu w którejś z ostatnich odcinków Mai w ogrodzie
Pnącze mają też zakryć płot sąsiadów i nieciekawy widok za nim ale to jeszcze wymaga czasu.
Do tego muszę uzupełnić trawnik przy nowej rabacie. Teraz jeszcze te łyse placki szpecą to miejsce, ale wszystko po kolei.
Hosty posadziłam dzięki rozsadzaniu tych które już miałam swoje oraz życzliwości ogrodowiskowych koleżanek - dzięki wielkie Magda i Monika

A wyszło to tak :
Rabata jest nuedokończona. Jeszcze brakuje zadarnienia którym będą bluszcze. Puszczę je płasko na ziemi pod hostami. Dzięki pomysłowi pokazywznemu w którejś z ostatnich odcinków Mai w ogrodzie

Do tego muszę uzupełnić trawnik przy nowej rabacie. Teraz jeszcze te łyse placki szpecą to miejsce, ale wszystko po kolei.
Hosty posadziłam dzięki rozsadzaniu tych które już miałam swoje oraz życzliwości ogrodowiskowych koleżanek - dzięki wielkie Magda i Monika

A wyszło to tak :