Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród hortensjowo różanecznikowy 09:13, 07 kwi 2024

Do góry
Ogród z zegarem 09:10, 07 kwi 2024

Do góry

Aga wiosna mocno się u Ciebie zagościła takie cudeńka nam pokazujesz, bardzo to ujęcie mi się podoba
Ogród hortensjowo różanecznikowy 09:07, 07 kwi 2024

Do góry
Moje ulubione o pełnych kwiatach ❤.
Ogród pod lasem 09:05, 07 kwi 2024

Do góry

Piękne ujęcia Magnolia ma cudny kolor, ciemierniki z misą bardzo ładnie się komponują a na dodatek ten limonkowy kolor, przełamuje ciemniejszą zieleń trawnika w tle Bardzo mi się podoba
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 08:56, 07 kwi 2024

Do góry
Idę skończyć kopać w igloo. Zastanawiam sie nad włókniną jak do tej pory czy olać I walczyć z chwastami? Chyba jednak włóknina...

Szok pierwszy raz w życiu udało mi się przezimować bakłażany na parapecie. Kwitną!

Teraz jak będzie jeszcze mróz I je szlag trafi to będę zła

Kurki dobrze, 5 sztuk i od razu pierwszego dnia 3 jajka. Szok bo myslalam ze im zajmie kilka tygodni zeby dojsc do siebie...

Milego dnia!
Ogród hortensjowo różanecznikowy 08:53, 07 kwi 2024

Do góry
Ogród hortensjowo różanecznikowy 08:45, 07 kwi 2024

Do góry
Narcyzy żółtki najlepiej rosną u mnie i w dodatku szybko przyrastają.
Zieleń, drewno i antracyt 08:43, 07 kwi 2024

Do góry
Dziewczyny, to jest naprzeciwko naszego wjazdu, obsadzić się nie da. Plus w tym wszystkim taki, że widok z okna kuchennego mam jeszcze zielony(to ta część z prawej strony wycinki).

Od strony bliźniaka, na starej różance mam posadzone jabłonki ozdobne, śś i miłorząb który rośnie w ślimaczym tempie. Efekt wyższego pietra pojawi się za parę lat. Więcej drzew tam nie mogę(nie chcę) dać, bo różom zabiorę słońce.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 08:38, 07 kwi 2024

Do góry
Hiacynty kwitną nierównomiernie.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 08:34, 07 kwi 2024

Do góry
Niebieskości szafirkowe wróciły na swoje miejsce przy bukszpanach.
Ogrodowe wariacje 08:27, 07 kwi 2024

Do góry
Wiaan napisał(a)
Tulipany Van eijk no cóż mogę powiedzieć, zakochałam się
Justynka buziaki za inspirację ❤️ kolor trochę podbity na fotce, muszę zrobić drugim telefonem rano.

Pięknie wyglądają posadzone w masie❤
Zieleń, drewno i antracyt 08:15, 07 kwi 2024

Do góry
Marudziłam ostatnio na brak ładnego tła do zdjęć? No to, nie powinnam....teraz to dopiero nie mam zielonego za płotem
Nowi sąsiedzi (nota bene bardzo sympatyczni) wycięli wszystkie drzewa na swojej działce. Ich ogród- ich sprawa, ale za moimi tujami nie ma już wyższego zielonego tła z pięknych brzóz i resztek sosen. W dziurze żywopłotu na szczęście za chwilę liśćmi pokryje się pęcherznica.

Ale to tylko połowa moich smutków zza płotu. Okazało się, że sprzedano fragment nieprzekształconej ziemi rolnej z pasa od frontu domu (jedynej oazy zieleni, która została mi wokół). Wczoraj zastałam ten fragment wycięty w pień. Och jak przykro mi się zrobiło. Otworzył mi się z boku "widok" na pole i blaszali za nim... Pomijając kwestie prawne i ekologiczne (wycinka drzew poza dozwolonym terminem) to zastanawiamy się, co się z tym gołym miejscem będzie teraz działo, budować na nim nie można nic trwałego. No nic, czas pokaże...
Moje miejsce na ziemi -początek 08:08, 07 kwi 2024

Do góry

Powojnik Jan Paweł w pąkach
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 07:56, 07 kwi 2024

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

W przyszłości pewnie i ja się będę musiała zaopatrzyć w takowy jak mi nogi całkiem wysiądą. Wygląda super. Testowałaś już?

Sylwia----tak testowałam ale krótko i już wiem że będzie luks tylko muszę ogarnąć jak się na nim poruszać siedząc na wąskich sciezkach .

Elisa--- właśnie o ten pesel chodzi choć jestem sprzwna ale na dłuższą metę boli mnie kręgosłup więc pozwoliłam sobie .na ten zestaw namówiła mnie córka choć jest droższy ale ma zwrotne gumowe koła i siedzisko obrotne tak ze np na wąskiej ściezce mogę działć na 2 rabatach nie podnosząc się .

Aniu----- znalazła mi go córka ale zaraz poszukam w int i podam .

A teraz zdjęcia lepsze tego ustrojstwa.

Zieleń, drewno i antracyt 07:47, 07 kwi 2024

Do góry
Aga, dla Ciebie mniejszy ogród to pewnie taki jak mój
Ukon mnie w tym roku zachwyca Kwiatów jak na nią, ma ilość olbrzymią, nowe gałązki mają duży potencjał. Kupiłam słabo rokujące (jedyne) drzewko, a właściwie potargany zlepek kilku patyczków. Od początku kaprysiła, kwitła dosłownie kilkoma kwiatami na końcówkach łysych gałęzi. Jednak te kwiaty są tak urodziwe, eteryczne (no i to muśnięcie pistacją ), że mimo wszystko to moja ukochana wisienka. Zobacz jak dobrze harmonizują ze sobą kolory młodych liści i kwiatów.

Ogródek Kasipod 07:13, 07 kwi 2024

Do góry
Przycięłam turzyce bo nie miałam cierpliwości do usuwania pojedyńczych trawek. Czy tą odmianę turzycy się przycina?
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 01:26, 07 kwi 2024

Do góry
DariaB napisał(a)

Kusi mnie żeby coś zrobić z tą ścianą, jest taka nachalna Jakieś pnącze by tam fajnie wyglądało, nie wiem, kolejna róża czy coś innego?

Masz tam cień?
Jeśli tak, to może dałoby się zrobić jakiś stelaż i posadzić hortensję pnącą?

Ps. Śliczna wiosna
Magary Dramaty z Rabaty 00:47, 07 kwi 2024

Do góry
Trochę wiosny zostawiam, kaszubskiej, późnej

Przy ścieżce 00:31, 07 kwi 2024

Do góry
H. transsilvanica, zabawne, bo kupiłam ją jako gatunek, a okazała się odmianą 'Konny Greenfield'

Niestety umiejscowiłam ją niezbyt fortunnie i pomimo, że jedna z nich rokowała na kwitnienie, nie dała rady. Dzieliłam ją, może to jest przyczyna? Rośliny przeniosę w bardziej suche miejsce.

Siewki H. nobilis 'Cremar' ciągle w doniczkach, bałam się o przetrwanie. Mirka posadziła do gruntu i jej doskonale przyrosła. To bardzo ciekawe przylaszczki, zmienne w kolorze kwiatów i liści, jeśli chodzi o siewki.

Jedna siewka zakwitła, piękne pylniki, jest niebieska, inne, z falistym, marmurkowym brzegiem liści mogą zakwitnąć na różowo. Bo odmiana ma kwiaty różowe, siewki jednak się hybrydyzują, a jak mają ciekawe sąsiedztwo, to efekty ...

Ogród z zegarem 00:27, 07 kwi 2024

Do góry
Agatorek napisał(a)
Trochę dzisiejszych fotek

Tak, wiem, sama się fotek domagałam, ale miejcie litość
U mnie krokusy kończą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies