Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Makao 13:46, 02 lut 2025

Lek na astmę już odstawiłam. Nie chciałam za bardzo przesadzić bo to jednak steryd. Głos odzyskała i kaszel zaczął szybciej przechodzić. Czuję na prawdę poprawę. Dziękuję dziewczyny za życzenia zdrowia. Pomogły

Mąż i syn jeszcze trochę się męczą ale oni po mnie zachorowali.

Ważne żebym ja odzyskała siły bo to nie do pomyślenia jak przeziębienie może zablokować człowieka na dwa tygodnie. Za dużo planów miałam a przez tą chorobę to mnie wybiło z rytmu.
Makao 13:52, 02 lut 2025

A z moich wysiewów
Kapusta pekińska i pak-choi

Papryki

Groszki pachnące pnące i karłowe

Pelargonie rabatowe białe
Kordina 19:08, 02 lut 2025

U hu, hu, zahukała sowa chyba, jakie spore roślinki już posiadasz, oj, co to będzie dalej
JoanNa 20:05, 02 lut 2025

Aniu, u Ciebie papryki juz dostają liści właściwych a moje...w opakowaniach niewyróbka w tym roku..choć rok temu też luty mnie zastał z papryką a i tak nie mogliśmy przejeść plonów.
Jesteś na fali ogródkowej, ewidentnie!
Gruszka_na_w... 20:39, 02 lut 2025

Piękne wschody, choć nie wiem, co zrobisz z tymi groszkami. Lada moment siewki będą potrzebowały podpór i zaczną się wzajemnie splątywać. Do kwietnia jeszcze sporo czasu. One nie są chyba przeznaczone do zdobienia szklarni wewnątrz.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makao 21:00, 02 lut 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękne wschody, choć nie wiem, co zrobisz z tymi groszkami. Lada moment siewki będą potrzebowały podpór i zaczną się wzajemnie splątywać. Do kwietnia jeszcze sporo czasu. One nie są chyba przeznaczone do zdobienia szklarni wewnątrz.

Groszki przepikuję i wyniosę w chłodne miejscy. Niech sobie tam siedzą i czekają.
Makao 21:04, 02 lut 2025

Kordina napisał(a)
U hu, hu, zahukała sowa chyba, jakie spore roślinki już posiadasz, oj, co to będzie dalej

No tak, rosną sobie powoli
Biegam codziennie z kapustami do garażu bo tam chłodno więc nie powinny zakwitnąć a ładnie przyrastać.
Kupiłam termometr na WiFi to ocenię jaka temperatura jest w nocy w szklarni i może je tam wyniosę
Makao 21:08, 02 lut 2025

JoanNa napisał(a)
Aniu, u Ciebie papryki juz dostają liści właściwych a moje...w opakowaniach niewyróbka w tym roku..choć rok temu też luty mnie zastał z papryką a i tak nie mogliśmy przejeść plonów.
Jesteś na fali ogródkowej, ewidentnie!

Trochę mnie ta grypa spowolniła ale próbuję wrócić na właściwe tempo. Papryki wykiełkowały szybciej niż myślałam dlatego powtarzam wysiewy. Na razie dwie tury.
Mam głównie papryki spiczaste z lidla. Bardzo słodkie są i mi smakują. 3 kolorki sobie posiałam. I mam papryczki ostre do nadziewania serkiem śmietankowym.
Magara 23:49, 02 lut 2025

Ania, zszokowały mnie Twoje papryki
To są te z podkiełkowywanych nasionek na ręczniku papierowym w pudełkach???
Oglądam Kasię In (ciut mi działa na nerwy, nie wiem czemu ale wiedzę laska ma )
No i zgodnie z jej poradami dokładnie tydzień temu zapakowałam papryki do pudełek, na ręczniku. Chyba tylko dwa nasionka chęć rozwoju wykazują
Basieksp 07:31, 03 lut 2025

Łał, ale masz wysiewy no chyba jeszcze nikt takich nie ma, a przynajmniej nie pokazywał, no brawo