Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Patrycja_KG_Lu 18:02, 01 lut 2025

Angelika95 napisał(a)
Dziękuję za odpowiedź. Mój kształt to U i w tym U jeszcze dwie grządki. To chyba zrobię trochę szersze, dziękuję. U Ciebie super to wyszło.

Ten kształt? https://pl.pinterest.com/pin/11118330328004485/? Będziesz decydowała się w jakieś pionowe podpory? Wtedy odległość ma znaczenie w kontekście cieniowania innych roślin (stelaże pod groszek czy pionowa uprawa ogórka https://pl.pinterest.com/pin/687643436844627370/).
Angelika95 19:25, 01 lut 2025

Jeśli chodzi o kształt to taki. A co do podpór to pewnie będę kombinowała z czasem różne rzeczy, ten rok zapowiada się znowu na taki, gdzie nie będę miała dużo możliwości pracy w ogrodzie ale warzywnik będzie zrobiony. Dwie grządki środkowe może uda się wypełnić swoim kompostem i coś posiać. Zależy ile mi mąż pomoże
Patrycja_KG_Lu 19:40, 01 lut 2025

A u Kasi ile tam miejsca jest? Też ma chyba wąsko dość ścieżki. Kojarzę, że ona te wyższe rozwiązania czy rośliny właśnie z tyłu blisko szklarni daje.
Angelika95 19:43, 01 lut 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
A u Kasi ile tam miejsca jest? Też ma chyba wąsko dość ścieżki. Kojarzę, że ona te wyższe rozwiązania czy rośliny właśnie z tyłu blisko szklarni daje.

W starym warzywniku wiedziałam ile miała, ale w tym nie znalazłam informacji. Wygląda wąsko.
AgaBoso 20:07, 01 lut 2025

O grządkach w nowym ogrodzie Kasi in między grządkami ma 35cm
eda 20:15, 01 lut 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Dziękuję za odwiedziny. Bardzo nastawiamy się na wszelakie dobra jak warzywa, owoce, zieleniny, orzechy z ogrodu. Sporo w zimie korzystamy z przetworów. Kolejny owoc się przyda.

Zapraszam i do mnie
Jasne swoje najzdrowsze oby nam w nowym sezonie pogoda dopisała
Angelika95 20:51, 01 lut 2025

AgaBoso napisał(a)
O grządkach w nowym ogrodzie Kasi in między grządkami ma 35cm

Dziękuję za filmik, chyba nawet szukałam w nim kiedyś tej informacji, ale przeskakując i nie oglądając całego nie znalazłam. Obejrzę w wolnej chwili, bo jestem ciekawa też szerokości i w ogóle wymiarów, ile tam jest m2, bo ilość zbiorów imponująca.
AgaBoso 21:09, 01 lut 2025

Info jest na samym początku ci mnie zaskoczyło.
Angelika95 21:10, 01 lut 2025

AgaBoso napisał(a)
Info jest na samym początku ci mnie zaskoczyło.

Hahahaha, ja przesuwałam dalej, myśląc, że na początku to pewnie jakieś porównanie grządek z różnych materiałów. Dzięki Agnieszka, to wiele ułatwia
Patrycja_KG_Lu 09:45, 02 lut 2025

Aż się cofnęłam do 2020 roku. Teraz widzę jaką warzywnik przeżył metamorfozę. Z grządek na płasko i pomidorów pod chmurką. Od razu był w docelowym miejscu. Zazwyczaj jak coś zaplanuję to tak później jest.

W tle rozpoczęta budowa domu. Grządki o szerokości 120 cm.

Zagajnik brzozowy w tle, którego już nie ma i przez to mamy mocniejsze wiatry z zachodu.

Stelaż pod pomidory ze kołków budowlanych.