Witam, no i udało się

wczoraj uruchomiłem system

i... jestem troche zawiedziony

wg wszystkich moich obliczeń 2 sekcje z pompy powinny działać, zapotrzebowanie na wodę to 3m3/h a próba na wiaderku pokazywała 3,6m3/h, ciśnienie wg producenta pompy to 4,5 bara lecz ja od zbiornika do pompy mam odcinek 15 metrów więc na pewno mniejsze ale tu nie wiem ile, nie mierzyłem ale wydaje się dość jak odkręce kran. Straty wg obliczeń miały być -1,5 bar w mojej instalacji.
1 linia (5 zraszaczy) działa super, jak zmierzyłem promień podelewania ma te 4,5 metra lecz na ten 4,5 metr spadają już bardzo pojedyncze kropelki. jak włącze 2 linie naraz to promień spada do 2 metrów

może niepotrzebnie robiłem 2 linie? teraz woda musi w dwóch rurkach 32 lecieć zanim się tam gdzieś rozgałęzi do zraszaczy a tak by leciała w jednej i może by grało? Mam rację?
Poniżej fotka jak jedna linia jest uruchomiona, zrobiłem dziś rano pod słońce, lepiej widać, zasięg zraszaczy się fajnie pokrywa, tak jak mniej więcej na moim projekcie. Druga linia była w cieniu i na zdj nic nie widac. Postaram się później wrzucić więcej fotek z całej realizacji, wrzucam też fotkę z danymi pompy.