Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród Magdalenka 23:43, 06 cze 2013

Do góry
noemi napisał(a)

do zobaczeniu już za parę godzin ... zastanawiam się , czy my jesteśmy normalne ?

Oj nie bałdzo
Jedziecie na giełdę? Chyba nie muszę przypominac o fotkach ? Ewentualnie zadowolę się krótką relacją ustną
Ogród Magdalenka 23:41, 06 cze 2013

Do góry
Madziu! Ja też bym oczopląsu dostała!!! Już zdjęcia mi wystarczą No i będę musiała tam pojechac Spotkania zazdraszczam (i tej pysznej pizzy )i nie mogę doczekac się soboty
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:29, 06 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ufryzowane kuleczki niektóre do poprawki

Ale widok!! Bosko!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:35, 06 cze 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Chciałem ją pod platana dać, tak po boku bo tam będzie kiedyś runianka i żywopłot z choiny i ławeczka.

Pod platanem bedzie lekko ocieniona, wg mnie to dobry pomysł.

Magda70 napisał(a)
Deszcz?? a co to deszcz?? Słońce piękne, niebo niebieskie ogólnie ładne widoki za oknem...

Aczkolwiek, z drugiej strony przydałby mi się deszcz...bo podlewać muszę aby trawki rosły...

Mogę ci troszkę odpompować z rury drenażowej... Kcesz?

Wieloszka napisał(a)
Piękne fotki jak zawsze Dzięki za instruktaż cięcia - ctrl c i ctrl v - i zrobione
A co to może oznaczać, że moje bergenie mają czerwonawe liście? Coś im u mnie nie pasuje?
Czytałam u Madzi, że jadłaś własne warzywka, a gdzie fotki warzywniczka???

Aga moje mają zielone liście. Tylko wewnątrz kępy robią się czerwoen, potem źólte a potem zamierają stare liście.
Warzywniczek nie nadaje się do ekspozycji. Za rok pokaze

ewa004 napisał(a)
Marzenko pozdrawiam

Ewo buziam

Pszczelarnia napisał(a)
,
Że jest pięknie u Ciebie to wiesz. Spływająca obfitość nasadzeń. Jak się nazywają te liliowce, co teraz kwitną.

To miniaturowe liliowce stella d'oro

polinka napisał(a)
Magda możemy zrobić wymianę, deszcz za słoneczko. Myślę, że ogrodnicy z Dolnego Śląska i nie tylko z chęcią pójdą na taki układ

Dołączam się do wymiany

ka1sia napisał(a)
Hej, Marzenko! dalej leje? u mnie już ciemno się robi, zaraz znowu lunie bez opamiętania!
Piekne masz te irysy, kiedy je można przesadzać? Mam za płotem całą masę, chcę do ogrodu przenieść, ale to chyba jesienią ? Pozdrawiam, słoneczka wreszcie życzę

Irysy jak każdą bylinę można w juź sierpniu przesadzać

Dzięki za słoneczko dzisiaj nie padalo

Domi napisał(a)
Melduję, że byłam, bjutiful dżangyl na rabatkach pooglądałam, popodziwiałam i pozdrawiam cieplutko

Dźangla na rabatach ma aktulnie klimat troplikalny....wilgotność 99 % jutro +26 stopni
bociek napisał(a)
No Madzen, Ty jak zapodasz fotki to klekajcie narody Cudnie Ci kosacce kwitna I powojniki
I te instrukcje bardzo przydatne Wstrzymuje sie z cieciem bukszpanu skoro jeszcze nie pora, ale rece mnie swedza jak nie wiem Danusia pisze koniec czerwca to koniec czerwca

Pokaz te roze

Buziam

Kasia dzisiaj w przechowalni bukszpanowej sobie 4 szt przycięłam.... Akurat pod ręką miałam maszynkę boscha

Wersja mini mini 17:45, 06 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ale teraz pryskałaś Promanalem, czy zimą/wczesną wiosną?

Justynka, to nie fair - piszesz ile, co i jak zrobiłaś, ale dokumentacji foto dla koleżanek - zero

Wiosną , wiosną i to wczesną ... Choć w tym roku stwierdzenie " wczesna wiosna " nabrało kuriozalnego efektu
Ogród Sylwii od początku cz.II 14:58, 06 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Fajny instruktaż, może się przyda... za parę lat Moje rh świeżutkie, malutkie - niech sobie rosną
I czytam, że jednak skusisz się na warzywniak Wczoraj biegałam po ogrodzie nerwowo szukając na moich 42 arach miejsca na warzywniak i wyszło mi, że najlepsze miejsce to... środek trawnika przed tarasem

może jednak się skuszę .... zobaczę , bo mam plana .... ale wiesz jak to z planami często bywa .... lubią się zmieniać
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:57, 06 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ech, żebym ja rzeczywiście była zawsze taka wyluzowana A czasem nie śpię po nocach, bo mi jakieś "nie wiadomo co" rośliny zżera

niektórzy tak mają .... mam i ja .... nie umiem wyluzować
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:29, 06 cze 2013

Do góry
Ech, żebym ja rzeczywiście była zawsze taka wyluzowana A czasem nie śpię po nocach, bo mi jakieś "nie wiadomo co" rośliny zżera
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:25, 06 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Tosiu, raz wyjdzie lepiej raz gorzej Liście nie zęby, odrosną, jak się fryzjerce sekator omsknie

Muszę zapamiętać hehehehehehehehehe
Ja się martwiłam z czego ja te szablony będę wyginać i wogóle, a tu proszę ...
Zdrowe podejście - bezcenne
Ogród u Mayi 14:24, 06 cze 2013

Do góry
Trzmielina Fortune'a - różne są odmiany - "Emerald'nGold" "Canadle Gold" (złoto żółta, taka jak u mnie pienna) "Emerald Gaiety" (biało obrzeżona) "Sunspot"... Wybór jest duży, u mnie w okolicy te "emerald" po 6zł w szkółkach, a po 3,5 można kupić bezpośrednio u producenta. Szybko rośnie, jest bezproblemowa, jak podmarznie zimą, to wiosną się tnie i szybko odbija. Obfociłabym Ci to ogrodzenie, ale to prywatny dom, trochę niezręcznie...
Na niektórych zdjęciach z tego linka jest pokazana, jak się pnie po siatce:
lfficial&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=F3-wUfWQL4_ktQa_t4DACQ&ved=0CC8QsAQ&biw=1920&bih=976" target="_blank" rel="nofollow">http://www.google.pl/search?q=trzmielina+fortunea&client=firefox-a&hs=Bga&rls=org.mozillalfficial&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=F3-wUfWQL4_ktQa_t4DACQ&ved=0CC8QsAQ&biw=1920&bih=976
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:15, 06 cze 2013

Do góry
atena35 napisał(a)

Tak się zastanawiam, masz jakieś szablony, czy takie fryzjerskie oko???
Nie mogę się nadziwić jak piękne

Tosiu, raz wyjdzie lepiej raz gorzej Liście nie zęby, odrosną, jak się fryzjerce sekator omsknie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:14, 06 cze 2013

Do góry
Noemi, Gabisia - pamiętacie o fotkach ze szkółki??? Na kawkę umówimy się koniecznie!

Asuulek najlepsza pogoda do cięcia to pochmurno, ale bez opadów... Rzadko mi się taka idealna zdarza W słońcu też nie powinno się ciąć, ale to było takie popołudniowe, zachodzące słońce. Z kolei cięcie w deszczu lub tuż przed nim grozi chorobami grzybowymi roślin. Więc z dwojga złego wolę słońce niż deszcz
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:13, 06 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ufryzowane kuleczki niektóre do poprawki

Tak się zastanawiam, masz jakieś szablony, czy takie fryzjerskie oko???
Nie mogę się nadziwić jak piękne
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:48, 06 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Cięłam w jedyne słoneczne popołudnie ostatnio - w niedzielę. Trzmieliny, a zwłaszcza wierzby tnę często - raz na miesiąc. Bukszpanów jeszcze nie cięłam - mam ich dużo, więc jak zaczynam pod koniec czerwca, to kończę w lipcu

Dziękuję za odpowiedź. Spytam tylko jeszcze tak dla pewności - to trzeba ciąć w słoneczny dzień?
Może to banalnie głupie pytanie, ale nie wiem
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:47, 06 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

To kiedy w końcu przyjedziesz na kawkę ???

Jak najszybciej!!!

Tylko tak się składa, że co sobota to jakieś spotkanie...
I co najlepsze - ogrodowiskowe
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:11, 06 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

No i kto to mówi ? Z Twoich ust pochwała liczy się podwójnie, więc zaraz podwójnie pęknę z dumy

Podczytuje po cichutku uwielbiam Twój ogród .... i uwielbiam Twoje komentarze nie pękaj
Ogród Dominiki 12:50, 06 cze 2013

Do góry
Domi napisał(a)

A przyjął się w ogóle? Patrzyłaś na korzenie? Bo ta nasza sosna po poderwaniu za pień wyszła gładziutko bez żadnego oporu. Nie wypuściła ani jednego korzonka poza balot, mimo że ze dwa lata "rosła" w tym miejscu.

Na razie nie ruszam go z ziemi... a może powinnam? Te ciągłe deszcze raczej mu nie pomagają

Zamiast brzóz purpurea planujesz coś też o czerwonych liściach? Ja lubię klony Royal Red i Crimson Sentry i wiśnię Pissardii - bo są bezproblemowe i mają intensywny kolor przez cały sezon. Też miałam w projekcie te brzozy, ale wizualnie od razu mi się nie spodobały.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:45, 06 cze 2013

Do góry
Domi napisał(a)

Co za widok! Super nakładają się na siebie bliższy i dalszy plan. Nie ma to jak porządek i powtarzanie roślin. Super, super i jeszcze raz super. Ach!

No i kto to mówi ? Z Twoich ust pochwała liczy się podwójnie, więc zaraz podwójnie pęknę z dumy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:44, 06 cze 2013

Do góry
ASUULEK napisał(a)
Czy ty teraz, w ostatnich dniach przycinałaś te wszystkie roślinki? Chodzi mi o wierzbę, trzmieliny, bukszpany? Można już przycinać bo ja myślałam że dopiero końcem czerwca?...... ale ja dopiero raczkuję w ogrodzie

Cięłam w jedyne słoneczne popołudnie ostatnio - w niedzielę. Trzmieliny, a zwłaszcza wierzby tnę często - raz na miesiąc. Bukszpanów jeszcze nie cięłam - mam ich dużo, więc jak zaczynam pod koniec czerwca, to kończę w lipcu
Ogród Dominiki 11:55, 06 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Mi padł 1 serb Próbuję go reanimować, ale chyba nic z tego nie będzie...
Czekam na fotki zrewolucjonizowanej rabatki pod klonem palmowym

A przyjął się w ogóle? Patrzyłaś na korzenie? Bo ta nasza sosna po poderwaniu za pień wyszła gładziutko bez żadnego oporu. Nie wypuściła ani jednego korzonka poza balot, mimo że ze dwa lata "rosła" w tym miejscu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies