Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wersja mini mini

Wersja mini mini

stychaz 22:59, 03 cze 2013

malkul napisał(a)
wstawiałam fotki u mnie tej płaskej ściany

Malkul, Wieeeelkie dzięki

Marzena2007 napisał(a)
Proszę o zdjęcia nawet w deszczu

polichlorek napisał(a)
a dzisiaj już nie pada... więc śmiało możesz cykać nowe fotki - CZEKAMY!

Marzenko, Alu jak tylko się uda, to obfocę. Na razie przywiązałam graby ładnie do bambusów i myślę nad konstrukcją.

gusiarz napisał(a)
Justynko - wpadam i czytam, że graby kupiłaś. Pokazuj prędko - też będę kupować na szpaler w rabacie podwyższonej. Ale trwa walka: grab czy buk zielony... i chyba buk wybiorę...Boję się jednak mszyc i innych robali.. Co u Ciebie przeważyło, że zdecydowałaś się na grab?

Aguś, tak mam jednak graby. Przeważyła u mnie wypowiedź Marzenki oraz widok żywopłotu grabowego pod żłobkiem mojego synka Buk jest piękny ale ... gdybym miała wybierać między czerowny buk a grab, w ciemno wybrałabym buk. Niestety w przypadku koloru zielonego grab wygrał. Na bordowy sobie nie pozwolę
Grabowy żywopłot, nie wiem czy przez układ gałęzi czy żyłki na liściach, ma coś tajemniczego, jest bardzo przestrzenny. Zielony buk ma piekne liście, błyszczące ale dla mnie chyba nawet aż za piękne W mojej przegrodzie cała uwaga ma się skupić na odpowiednio naturalistycznie rozłożonych płasko konarach, na ich formie i mam nadzieję że grab spełni swoje zadanie. Poza tym, jak pisała Marzenka rośnie szybciej, szybciej wypuszcza liście i jest mniej podatny na choroby. Będzie rósł obok róż a więc obecność mszyc absolutnie niewskazana.
Jestem ciekawa co wybierzesz
Justyna 15:32, 04 cze 2013

Justyś, np. tu: http://www.kwietnik.com.pl/pl/p/trybula-lesna-Ravenswing-lac.-Anthriscus-sylvestris/7851
co do sklepu, nie jest to polecenie, bo nie korzystałam jeszcze z ich usług, przekazuje info o dostępności. Mają ponad 2 tys. bylin. Jak będę w okolicy Krakowa, zajrzę.
gierczusia 17:49, 04 cze 2013

Nooo przyznam ,że trybula jest śliczna ... Lubię roślinki o kolorowych i fikuśnych listeczkach
Madzenka 18:36, 04 cze 2013

Justyna ja moje buki znów pryskałam , całe oblepione mszycą.... A graby mają wszystko w nosie....

To może ja jednak bordowe buki posadzę ciekawe co by powiedział M na kolejna zmianę koncepcji ten wzrok byłby bezcenny
Loosiuu 19:12, 04 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Justyna ja moje buki znów pryskałam , całe oblepione mszycą.... A graby mają wszystko w nosie....

U mnie, odpukać, jeszcze żadnej mszycy w tym roku nie widziałem
Madzenka 22:47, 04 cze 2013

Loosiuu napisał(a)

U mnie, odpukać, jeszcze żadnej mszycy w tym roku nie widziałem

Zajrzyj pod spód liści...
gierczusia 22:13, 05 cze 2013

Ja pryskałam promanalem za radą Żurka ... Mimo ,że nie pisze w opisie o mszycach.. Ale działa
Wieloszka 08:20, 06 cze 2013

gierczusia napisał(a)
Ja pryskałam promanalem za radą Żurka ... Mimo ,że nie pisze w opisie o mszycach.. Ale działa

Ale teraz pryskałaś Promanalem, czy zimą/wczesną wiosną?

Justynka, to nie fair - piszesz ile, co i jak zrobiłaś, ale dokumentacji foto dla koleżanek - zero
gierczusia 17:45, 06 cze 2013

Wieloszka napisał(a)

Ale teraz pryskałaś Promanalem, czy zimą/wczesną wiosną?

Justynka, to nie fair - piszesz ile, co i jak zrobiłaś, ale dokumentacji foto dla koleżanek - zero

Wiosną , wiosną i to wczesną ... Choć w tym roku stwierdzenie " wczesna wiosna " nabrało kuriozalnego efektu
polichlorek 08:23, 07 cze 2013

to ja się rewanżuję równie fajnymi linkami:
- a propos wątpliwości czy bukszpan w kulki czy w bryły

http://www.weranda.pl/ogrody/14294-lezakowanie-na-bukszpanie