Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 08:26, 06 cze 2013

Gardenarium napisał(a)

To raczej Sylwuś Salvia pratensis, zmyłka .

O masz ....... szkółka dostanie po nosie .... bo już drugi raz .... drugi!!! dzięki
Wieloszka 08:40, 06 cze 2013

Fajny instruktaż, może się przyda... za parę lat Moje rh świeżutkie, malutkie - niech sobie rosną
I czytam, że jednak skusisz się na warzywniak Wczoraj biegałam po ogrodzie nerwowo szukając na moich 42 arach miejsca na warzywniak i wyszło mi, że najlepsze miejsce to... środek trawnika przed tarasem
Sabinka 08:49, 06 cze 2013

No wlasnie kwiatostany tez tak oberwalam ale zostawilam nowe listki bo moj RH jest taki malusienki i chcialabym zeby troszke podrosl. Jednak kiedy osiagnie juz wielkosc docelowa bede obrywac listki.
Syla 14:58, 06 cze 2013

Wieloszka napisał(a)
Fajny instruktaż, może się przyda... za parę lat Moje rh świeżutkie, malutkie - niech sobie rosną
I czytam, że jednak skusisz się na warzywniak Wczoraj biegałam po ogrodzie nerwowo szukając na moich 42 arach miejsca na warzywniak i wyszło mi, że najlepsze miejsce to... środek trawnika przed tarasem

może jednak się skuszę .... zobaczę , bo mam plana .... ale wiesz jak to z planami często bywa .... lubią się zmieniać
Syla 15:00, 06 cze 2013

Sabinka napisał(a)
No wlasnie kwiatostany tez tak oberwalam ale zostawilam nowe listki bo moj RH jest taki malusienki i chcialabym zeby troszke podrosl. Jednak kiedy osiagnie juz wielkosc docelowa bede obrywac listki.

Ja mam już duże patyczaki i dołem były łysawe .... i dlatego i po to obrywam .... Nie róbcie maluchom krzywdy
Mala_Mi 15:17, 06 cze 2013

Idę zerknąć na moja szałwię, bo moja jakaś inna, Twoja zimowała? Ładna jest, Danusia jej nazwę zapodała, ale nie mam czasu szukać
Ja moje szałwie traktowałam po macoszemu, bo kwitły z różami, a potem zarastały innymi roślinami, wiec cięłam na krótko by mi grzyba nie łapały.. teraz przeniosłam do ludzi i będę praktywkować co zrobić by cały rok były ładne
Gardenarium 15:23, 06 cze 2013

Te co Sylwia ma są nawet moim zdaniem ładniejsze od Salvia nemorosa. ŚLiczne i kolor też.

Instagram Ogrodowiska
Syla 15:27, 06 cze 2013

Gardenarium napisał(a)
Te co Sylwia ma są nawet moim zdaniem ładniejsze od Salvia nemorosa. ŚLiczne i kolor też.

to uznam ten przypadkowy zakup za udany
Syla 15:29, 06 cze 2013

asc napisał(a)
Idę zerknąć na moja szałwię, bo moja jakaś inna, Twoja zimowała? Ładna jest, Danusia jej nazwę zapodała, ale nie mam czasu szukać
Ja moje szałwie traktowałam po macoszemu, bo kwitły z różami, a potem zarastały innymi roślinami, wiec cięłam na krótko by mi grzyba nie łapały.. teraz przeniosłam do ludzi i będę praktywkować co zrobić by cały rok były ładne

tak zimowała już drugi sezon (chyba drugi) .... moja to Salvia pratensis ... a z bliska prezentuje się o tak ....

a tak z daleka...

Pszczelarnia 16:14, 06 cze 2013

Syla napisał(a)

Miskanty Variegatus z cisami kolumnowymi

Ja w sprawie 'Variegatusa' - widzę, że rośnie i jest ładny. A u mnie coś "zanika". Jak to jest? Kilka osób na Forum też już zauważyło jego regresję. U Ciebie pokazowy.

Lubię takie zestawienie.