Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:31, 18 kwi 2019

Do góry
Mięsiwa uwędzone, pasztety upieczone, świąteczny czas nadchodzi wielkimi krokami. Towarzyszą mu piękne okoliczności przyrody.
Życzę wszystkim zdrowych i spokojnych świąt, a śmigus dyngus niech obficie skropi nasze ogrody.

Żagwin się spisał.

Zawciąg główkuje.

Hosty

Moje ukochane miejsce na ziemi 16:57, 18 kwi 2019

Do góry
asiak napisał(a)
Bardzo szkoda magnolii, czekamy na spektakl a tu mróz wszystko zepsuje
U mnie magnolie dopiero się otwierają, ale wczoraj patrzyłam, że gdzie płateczki bardziej wychylone, to już zmrożone

Asia mam nadzieję, że to koniec zimnicy ...

Na poprawę humorku wybrałam się na starocie.
Kupiłam 3 takie doniczki

Wieczorkiem przemalowałam obowiązkowo na biało

Za drzwiami do ogrodu... 16:46, 18 kwi 2019

Do góry
Bardzo podobna kolorystycznie jest różyczka Pastella ...bardzo polecam
Kwitnie non stop do przymrozków

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:33, 18 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Dobroczynek dzisiaj Anitka mi dowiozła i został podzielony i rozlokowany po całym ogrodzie niech sie mnoży i działa
Roślinka w łąkę też posadzona ( znów zapomniałam jak się nazywa)
I w strumieniu zagościł rozchodnik od Anitki bordowy co go ma w kamiennym stole

I nieprzygoda też była, bo sie okazało, że drugi klonik palmowy co był posadzony tak samo jak ten ostatnio przesadzany, dziwnie nie odbija równomiernie i się przechyla...zatargałam za te gałązki kiwa się cały, Anitka pociągneła ciut mocniej i okazało się czemu( a w zasadzie nic dalej nie jest pewne)bo został sam pieniek i zero korzeni, jeden malusieńki króciuteńki może 3 cmetrowy ledwie z boku. Skróciłam posadziłam w warzywniku przy tujach może go jeszcze się uratować zdoła.
Poleciałam sypnąć trutke na karczownika bo tam jeszcze brzoza, dreń Kousa i sporo innych i dłubie, dłubie, a ani dziury, ani korzeni......wychodzi na to, że zgniły?
Podlewałam go mocno w suszę rok temu, ale do jesieni był cały zdrowiutki, a teraz nie był podlewany wcale. Larw żadnych nie było śladów gryzienia de facto też nie.....(

Ta roślinka co nie pamiętasz to drakiew

A to dokumentacja fotograficzna co z korzenia klonika zostało. Pociągnęłam i taki kikut wyciągnęłam Dobrze, że są inni podejrzani
Mój Eden 16:19, 18 kwi 2019

Do góry
Powiększyłam tą rabatkę.Z brzegu posadzone są żurawki , za nimi rozchodniki, potem rosną hortensje a przed nimi jeżówki.
Mój Eden 16:04, 18 kwi 2019

Do góry
Metamorfozywiśnie 3 lata temu i teraz ( inne miejsce). Hortensje 4 lata temu i teraz
Przerwa na kawę... 15:56, 18 kwi 2019

Do góry
inka74 napisał(a)

Maczku głowię soe o jakim wiadrze mi piszesz. Owszem dołuję rośliny jak nie jestem pewna czy je w danym miejscu chcę. W 2 miejscach mam tuje w donicach posadzone do skrzyń aby różom w korzenie nie wchodziły i tyle.
.

Przejrzalam pismo obrakowe jeszcze raz, i mam!

inka74 napisał(a)

A w ogóle to forsycja już od 3 dni kwitnie zrobiłam z niej całkiem zgrabny wielopniowy krzaczek z czuprynką w tym roku pokazał na co go stać

Forsycja to byla W donicy jest? Nie moge zdjec powiekszyc, nie widze.

PS. Rondo tulipanowe ekstra!
PS2. doczytalam o krzeselkach. U Ciebie machnelabym je na czarno.
PS3. Moja genie na razie w donicy, zakwitla jednym kwiatkiem, malpa jedna. Ale moze jak wsadze ja na stale miejsce, to sie jej odmieni.
PS3. jesli chcesz zobaczyc prawdziwy ogrodowy balagan to zapraszam do mnie, trupem padniesz
Na zielonej... trawce :) 15:18, 18 kwi 2019

Do góry
A tymczasem...

Nie mogłam się powstrzymać by nie wrzucić

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 15:16, 18 kwi 2019

Do góry
Coś się tworzy placyk pod metalowe mebelki
Ogrodowe szaleństwo ... 15:00, 18 kwi 2019

Do góry
Przedwczoraj jeszcze w pączkach, dzisiaj w moim wazonie
Przerwa na kawę... 14:41, 18 kwi 2019

Do góry
inka74 napisał(a)

Normalnie bilety jak do botanika powinnaś sprzedawać Pięknie
Ogród z wilkiem zamkn. 14:38, 18 kwi 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

Fajnie wyglądają te kuleczki bukszpanowe, jak rodzinka, rodzice z dzieciaczkami
Pięknie się ogród prezentuje, a tulipany w białych donicach po prostu cudo
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 14:16, 18 kwi 2019

Do góry
Zawsze się da coś wykombinować

Teraz masz do wyboru: ławeczka w cieniu czy na słońcu
Przejście na tył jest.
kwadratowa rabatka przed tarasem (w stylu tej od frontu) też jest.

Tylko ławeczki trzeba by było takie ładne zrobić, nowoczesne. Tej pod ogrodzeniem warto by zrobić plecy na wysokość siatki.
Myślę o czymś takim:
https://pl.pinterest.com/pin/790592909565449218/
https://pl.pinterest.com/pin/341288477997937375/

Przejdzie?
Za drzwiami do ogrodu... 14:14, 18 kwi 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Cześć Aneczka, ale masz dużo cebulowych kwitnących, aż miło popatrzeć gdy jest tak zimno Ja troszkę zraziłam się do tulipanów, żonkili itp. kwitną rok lub dwa a potem zanikają u mnie, ale może w tym roku się skuszę dzięki Tobie

Hej Aniu!Nawet na te dwa lata myślę że się warto skusić,wiosną tak cieszy wszelkie kwiecie

Za drzwiami do ogrodu... 14:05, 18 kwi 2019

Do góry
Takie różyczki kupiłam do bukietu i chętnie takie miałabym w ogrodzie...może ktoś zna taka odmianę ogrodową-różowy środek ,a brzegi limonkowe?

Przerwa na kawę... 14:03, 18 kwi 2019

Do góry
No lenistwo mnie ogarnia. Zresztą większość zrobiona. Od początku marca ogarniam. To co nie zrobione - trudno. Poczeka. A tulipki nawet rano fajnie zamknięte wyglądają.

A z ciekawostek - kupiłam begonie i ipomeę. Na razie chyba w domu zostaną. A w telefonie znalazłam zdjęcia magnolii Genie z ogrodniczego. No ja się pytam co moja na to i dlaczego zero kwiatów ma!
Ogród na glinie 13:39, 18 kwi 2019

Do góry
Na ognistą rabatę jeszcze kanny kupiłam.
Będzie jesienią wykopywanie...

I liatra do fioletowego zestawu.
Ogrodowe kreacje 13:32, 18 kwi 2019

Do góry
Ładna pogoda dzisiaj, ale siedzę w domu, bo tylko wyjdę na dwór to wracam oblepiona styropianem .......... Okazuje się, że jest go tak dużo, bo panowie go szlifują zdzierają, bo są tak nierówno ściany (podziękowac fachowcom sprzed 50 lat.... ), że dopasowują styropian tak, żeby te ściany wyrównac i dlatego go tyle lata.... no nic....

Jak na razie ukorzeniłam 4 różne hortki bukietowe z patyczków, a w wodzie tworzą się kolejne i na szczęście listki nie więdną jak w zeszłym roku, tylko wszystkie patyki w wodzie mają je ładne
Werbenę popikowałam

Malutki pod lasem 13:30, 18 kwi 2019
Do góry
AnnaCh napisał(a)
Chyba zostaną moimi ulubionymi tulipankami Buksy podsypane nawozem azotowym, a dodatkowo dwa dni temu dostały oprysk sprezentowany przez Makusię z Topbuxusa. Możliwe, że już podziałał? Bo tak jakby mniej brązowe

U mnie niektóre buxy też brązowe, co to? na co pryskać? czego im brak?
Ukojenie 13:21, 18 kwi 2019

Do góry
zoja napisał(a)
Taka fotka przed snem:

Jak ładnie! Co to za drzewko kwitnie w rogu na biało? Mam podobne i nie jestem pewna co to takiego.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies