Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:55, 10 gru 2014

Do góry
Łukasz, podaj mi szybko wymiary kartonika i styropianu (2 prostokąty? ), zamówię u e-Ma jutro ze sklejki. W piątek wtedy mi przywiezie. Super pomysł i kopiuję. Dla mnie jak znalazł. nie wiedziałam, co z moimi 4 świeczkami zrobić
Ogród mały, ale pojemny;) 23:45, 10 gru 2014

Do góry
Witaj Przemku, dzisiejszy wieczór spędziłam w twoim ogrodzie. Przeczytałam cały wątek, pozachwycałam się widokami oraz zmianami. Wyszło pięknie i nie ma co żałować poprzedniego ogrodu.
Zapisałam sobie kilka inspiracji i naprawdę nie wiem, czy bardziej podobają mi się linie proste z przodu, czy łuki z tyłu domu. Świetnie dobierasz kolory. Pozdrawiam
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:23, 10 gru 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Iwonko, ja na komodach "zaklepałam" blaty na własny użytek już w sklepie. U syna w pokoju też są dwie, ale małe blaty, no i trochę inaczej zagospodarowane.

No widzisz, mój M też był pierwszy, a ja mu często ustępuję. Patrzył się na mnie tak błogo i pytał, czy ze swoimi zegarami ma iść do garażu mieszkać ?
Lubi starocie, więc na komodzie w sypialni stoi kominkowy zegar (kominka nie mamy), a w salonie wisi mój ulubiony Black&Decker, w jadalni aż dwa inne. Przecież nie mogłam go wysłać do garażu z nimi Nadają klimat w naszym domu, towarzyszą im stare obrazy św...
Ranczo Edy 23:17, 10 gru 2014

Do góry
Oj, Edytko, nie było Cię dziś tutaj?
Buziam i lecę dalej
Ogród prawie romantyczny 23:12, 10 gru 2014

Do góry
Napia napisał(a)

Iwonko, poszukam i wyślę, ale nie dzisaj, bo muszę już zmykać Buziaki

Agnieszko, spokojnie, do wiosny czas znajdziesz
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 23:10, 10 gru 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Oficjalnie ostatnia się na nie załapałaś Okruszki pozbierane Bo mnie przeniosą z wątkiem w inny wymiar hehehee

Ha, ha, ha, ha ...

Ewkakonewka napisał(a)

No i co zrobić jak tu tak przyjemnie jest
U nas to samo, ale jest godz. krytyczna i się wstaje. Teraz tylko laba bo towarzycho chore i nie trzeba rano na czas lecieć
Iwonka rozgrzewaj się jakimiś płynami U mnie mrozik jakiś dzisiaj mocno odczuwalny, czyżby zima?

U mnie godzina krytyczna to 7.15. Potem czas niemiłosiernie leci, kosmetyka w łazience i wpadam do pracy na ostatnią chwilę
Dziś szefowi zameldowałam, żeby zegar wyregulował, bo dzwonki o 3 minuty są za wcześnie Co ja za to mogę, że w komórce ustawia mi się czas z automatu?
Herbatkę na rozgrzewkę piję, wreszcie dogrzałam dom, ale chodzę i sprawdzam, gdzie okna uszczelnić. Czy to możliwe, aby pianka przy oknach się utleniała?
Jakieś mniej szczelne mi się wydają, niż w zeszłym roku
Ogródek Ewy 23:06, 10 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Fajnie wyszły choinko - stożki. Z zielonej włóczki mogłyby być ciekawe Długo musiały schnąć ?

Myślałam że będzie to trwało dłużej, ale postawiłam je w ciepełku i schły 2 godzinki.
Zastanawiałam się nad wełną, (robiłam próbę) ale zbytnio oblepiała się klejem a przez to traciła kolor.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:03, 10 gru 2014

Do góry
yolka napisał(a)

No to zamiat aniołków ze skrzdełkami może moherowe bereciki....

W jakim kolorze? Szydełko już szykuję
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:01, 10 gru 2014

Do góry
Tak, teraz dopiero zauważyłam. W tym samym niemal czasie pisałyśmy
Bardzo mi się podoba pomysł tej gwiazdy ze światełkami - tak magicznie się zrobiło.
A Rudolf się udał. I to zestawienie kolorów - ciekawe
Ogródek Ewy 22:58, 10 gru 2014

Do góry
Fajnie wyszły choinko - stożki. Z zielonej włóczki mogłyby być ciekawe Długo musiały schnąć ?
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 22:53, 10 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja do tych niewyspanych należę.
Znowu 3 razy budzik przestawiałam rano, za każdym razem o 10 minut
Potem nie zdążyłam rano zrobić ognia w CO, po pracy nie było prądu z przyczyn niezależnych, a teraz domu nie mogę dogrzać.
I czyja to wina?
Muszę zmienić tryb życia, bo się wykończę ... paleniem w CO

No i co zrobić jak tu tak przyjemnie jest
U nas to samo, ale jest godz. krytyczna i się wstaje. Teraz tylko laba bo towarzycho chore i nie trzeba rano na czas lecieć
Iwonka rozgrzewaj się jakimiś płynami U mnie mrozik jakiś dzisiaj mocno odczuwalny, czyżby zima?
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 22:44, 10 gru 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

No i będziesz zdrowa i silna, a my niewyspane itd. Co zrobić

Ja do tych niewyspanych należę.
Znowu 3 razy budzik przestawiałam rano, za każdym razem o 10 minut
Potem nie zdążyłam rano zrobić ognia w CO, po pracy nie było prądu z przyczyn niezależnych, a teraz domu nie mogę dogrzać.
I czyja to wina?
Muszę zmienić tryb życia, bo się wykończę ... paleniem w CO
Ogród prawie romantyczny 22:44, 10 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Agnieszko, a gdzie kupowaliście elementy do linii? Polecasz jakąś firmę ? I ten czasomierz? Możesz wysłać na priv

Iwonko, poszukam i wyślę, ale nie dzisaj, bo muszę już zmykać Buziaki
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:38, 10 gru 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Agata, fajnie uchwyciłaś temat. Podoba mi się.
Mam pomysł. Zrobię sobie album zimowych inspiracji z ogrodowiska. To bedzie pierwsze ujęcie
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 22:37, 10 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
No wiesz, dzień przed walentynkami mam jeszcze urodziny. Mogę nawet poczekać do lutego. Byleby tableta zamienił na lustereczko Takie z trybem macro.

Oooo to szanse są na powodzenie, użyj jeszcze jakiejś magicznej mocy hehehe
Ogród prawie romantyczny 22:25, 10 gru 2014

Do góry
Napia napisał(a)

Iwonko, karmnik, jak widzisz, jeszcze wymaga poprawek, ale malować będziemy go dopiero wiosną, bo drewno jest wilgotne i farba nie przyjmie.
Z linią kroplującą to mój pierwszy rok - miałam rozłożoną na rabacie bodziszkowo-hortensjowej, pomiędzy rh i tawułami oraz w warzywniku. Do linii dołączone były elementy mocujące, takie szpilki, i rozdzielacze. Na zimę zwinęliśmy tylko linię z warzywnika, który musiał być przekopany z kompostem, ale pozostałe pozostawiliśmy na rabatach. W czasie podlewania podłączamy do kranu, do którego zamocowaliśmy czasowy zegar, i nastawiamy czas nawadniania. Potem wyłączamy i podłączamy następną
Linię rozkładaliśmy sami w taką sinusoidę i potem mocowaliśmy do ziemi. Bardzo prosta, nieskompikowana operacja.
Pozdrówka

Agnieszko, a gdzie kupowaliście elementy do linii? Polecasz jakąś firmę ? I ten czasomierz? Możesz wysłać na priv
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:21, 10 gru 2014

Do góry
Przyszłam pooglądać
Byłaś dziś u Madżenki? Tam się działo
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:20, 10 gru 2014

Do góry
Fajny stroik na stół Na jakim podkładzie robiłeś?
Gwiazdki fajne, przestrzenne, tylko instrukcji obsługi brak
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:14, 10 gru 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ps zatsnaiwlam się co się takiego wydarzyło na moim wątku, że jest tyle powiadomień

Gdzie kota nie ma, tam myszy grasują, hi, hi
Podwórkowa rehabilitacja 22:12, 10 gru 2014

Do góry
Reniu, u ciebie takie sśliczne fotki, jak w Danusiowym ogródku. Pięknie.
A mnie te brązowe hortensje denerwowały jesienią i łebki im poucinałam Co teraz będę focić ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies