Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Ewkakonewka 23:04, 10 gru 2014

Jak to zdjęcia z soboty, ach U mnie już tak zimowo, a Ty zieloniutką trawkę pokazujesz hehehehe Ale doczytałam, że już śnieg doleciał beee chociaż jak mrozek to przynajmniej tak buro nie jest
Iwk4 23:12, 10 gru 2014

Napia napisał(a)

Iwonko, poszukam i wyślę, ale nie dzisaj, bo muszę już zmykać Buziaki

Agnieszko, spokojnie, do wiosny czas znajdziesz
zawitka 08:51, 11 gru 2014

Aga dzięki otworzyłaś mi oczy że to 400.A wrocę jeszcze do rh ja jak zobaczę że mi liście lekko zmieniaja kolor to tak na szybko woda i kwasek cytrynowy i podlewam ta kwasna wodą to jedno a drugie to mam płynne żelazo i tez rozcieńczm i podlewam i po liściach i po korzeniach to taka moja szybka kuracja
Bogdzia 20:31, 11 gru 2014

Zawitka spójrz na sosny jeśli masz , one na zimę też jasnieją , zmieniaja kolor. chodzi o to by w liściach było mniej chlorofilu by zimą wolniej przebiegały procesy zyciowe np fotosynteza. Rh zależnie od gatunku też jaśnieją jedne wiecej inne mniej i w czasie zimy ja bym nic z tym nie robiła bo to ochrona rośliny na ta pore roku tak samo jak opuszczanie i zwijanie sie liści też służy mniejszej transpiracji , ograniczeniu wydalania wody której roślina nie ma skąd pobrac. Mam nadzieję ze nie podlewasz tych rh bardzo często bo przy małym parowaniu możesz zalac korzenie i uniemożliwic ich oddychanie . Nie stosowałabym również kwasku bo choc wiadomo ze one lubią kwasną ziemię to kwasek cytrynowy to kwas sztuczny i bardzo agresywny.Przepraszam ze nie pytana sie wtrącam , zrobisz jak zechcesz , kazdy ma do tego prawo.

Agnieszko karmniczek fajny i świetne zdjecia z ptaszkami , tylko czy nie jest zbyt nisko jeśli są koty?????Pozdrówka.
zabaewa 23:16, 11 gru 2014

U mnie stołówka działa już od kilku dni. Wróble i sikorki się przypomniały zaglądając do pustego karmnika - to co było robić - jak się domagały A dzisiaj powiesiłam też kulę smalcu nadziewaną ziarnami i owocami głogu. Sikor zatrzęsienie
A Twój karmnik super jest Tylko o te koty się martwię , bo one spryciule są...
Iwk4 23:36, 11 gru 2014

zabaewa napisał(a)
Tylko o te koty się martwię , bo one spryciule są...

O taaaaaaaaaak. Wyobraźcie sobie, że latem moja jodła strasznie się bujała. Zdziwiłam się, bo wiatru wkoło nie było. Jodła 5 metrów wysoka, a gdzieś na 4 metrach siedzi sobie kot na jodle rozkraczony, żeby nie spaść i zadziera łepek do góry. Tam na drucie telefonicznym 20 wróbelków było. Trochę to zabawnie wyglądało, ale pomyślałam sobie, że cwane lisy z tych kotów
I to jeszcze kot sąsiada był
lojalna_ 20:12, 12 gru 2014

Fajne historyjki kotowo fotosyntezowe hihi pozdrawiam milutko
Napia 20:54, 12 gru 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Jak to zdjęcia z soboty, ach U mnie już tak zimowo, a Ty zieloniutką trawkę pokazujesz hehehehe Ale doczytałam, że już śnieg doleciał beee chociaż jak mrozek to przynajmniej tak buro nie jest

Ewka, przymrozek był - czas przeszły Temperatura znowu na plusie, a mnie chyba jakieś grypsko bierze
Trawę obejrzę jutro, bo ostatni tydzień tylko po ciemku, to nie widać, czy zielona czy bura ale takich pięknych srebrzystości jak u Ciebie na pewno nie było
Napia 20:55, 12 gru 2014

Iwk4 napisał(a)

Agnieszko, spokojnie, do wiosny czas znajdziesz

Napia 20:57, 12 gru 2014

zawitka napisał(a)
Aga dzięki otworzyłaś mi oczy że to 400.A wrocę jeszcze do rh ja jak zobaczę że mi liście lekko zmieniaja kolor to tak na szybko woda i kwasek cytrynowy i podlewam ta kwasna wodą to jedno a drugie to mam płynne żelazo i tez rozcieńczm i podlewam i po liściach i po korzeniach to taka moja szybka kuracja

Ojej, o kwasku cytrynowym nie słyszałam Teraz to już i tak chyba za późno na jakiekolwiek działania, ale poczytam i pomyślę ja z tych początkujących baaardzo