Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 21:29, 10 gru 2014

Przez kilka godzin nikt się nim nie interesował, ale gdy ptaki wreszcie go zauważyły, zrobiło się tłoczno Zleciały się sikorki, mazurki, nawet sójka próbowała dostać się do stołówki

bartek_luberda 21:49, 10 gru 2014

Stołówka otwarta A u mnie pada śnieg a jutro ma być 4 stopnie na plusie Ale numer ja u ciebie a ty u mnie
Iwk4 21:50, 10 gru 2014

Oj, masz już karmnik. Ja na swój jeszcze czekam
Agnieszko, jak się wyluzuje ze świętami, proszę, podejmij temat lini kropkującej: co, gdzie, jak , fotki i opis... teraz teren odsłonięty, to będzie lepiej widać. Interesuje mnie linia tania w wykonaniu, taka, co etapami można kłaść.
Buziam
Napia 21:57, 10 gru 2014

bartek_luberda napisał(a)
Stołówka otwarta A u mnie pada śnieg a jutro ma być 4 stopnie na plusie Ale numer ja u ciebie a ty u mnie

HehePrzypadek ?
U mnie też pada, jutro może być ślizgawka na drodze zapowadają, że w nocy -2, a jutro 3 w plusie. Prawdziwej zimy nie widać...
Napia 22:04, 10 gru 2014

Iwk4 napisał(a)
Oj, masz już karmnik. Ja na swój jeszcze czekam
Agnieszko, jak się wyluzuje ze świętami, proszę, podejmij temat lini kropkującej: co, gdzie, jak , fotki i opis... teraz teren odsłonięty, to będzie lepiej widać. Interesuje mnie linia tania w wykonaniu, taka, co etapami można kłaść.
Buziam

Iwonko, karmnik, jak widzisz, jeszcze wymaga poprawek, ale malować będziemy go dopiero wiosną, bo drewno jest wilgotne i farba nie przyjmie.
Z linią kroplującą to mój pierwszy rok - miałam rozłożoną na rabacie bodziszkowo-hortensjowej, pomiędzy rh i tawułami oraz w warzywniku. Do linii dołączone były elementy mocujące, takie szpilki, i rozdzielacze. Na zimę zwinęliśmy tylko linię z warzywnika, który musiał być przekopany z kompostem, ale pozostałe pozostawiliśmy na rabatach. W czasie podlewania podłączamy do kranu, do którego zamocowaliśmy czasowy zegar, i nastawiamy czas nawadniania. Potem wyłączamy i podłączamy następną
Linię rozkładaliśmy sami w taką sinusoidę i potem mocowaliśmy do ziemi. Bardzo prosta, nieskompikowana operacja.
Pozdrówka
Napia 22:06, 10 gru 2014

Zdjęcia z soboty

yolka 22:07, 10 gru 2014

Karmnik autorskiego projektu, super i nawet juz widać, że gościom się spodobał
Iwk4 22:25, 10 gru 2014

Napia napisał(a)

Iwonko, karmnik, jak widzisz, jeszcze wymaga poprawek, ale malować będziemy go dopiero wiosną, bo drewno jest wilgotne i farba nie przyjmie.
Z linią kroplującą to mój pierwszy rok - miałam rozłożoną na rabacie bodziszkowo-hortensjowej, pomiędzy rh i tawułami oraz w warzywniku. Do linii dołączone były elementy mocujące, takie szpilki, i rozdzielacze. Na zimę zwinęliśmy tylko linię z warzywnika, który musiał być przekopany z kompostem, ale pozostałe pozostawiliśmy na rabatach. W czasie podlewania podłączamy do kranu, do którego zamocowaliśmy czasowy zegar, i nastawiamy czas nawadniania. Potem wyłączamy i podłączamy następną
Linię rozkładaliśmy sami w taką sinusoidę i potem mocowaliśmy do ziemi. Bardzo prosta, nieskompikowana operacja.
Pozdrówka

Agnieszko, a gdzie kupowaliście elementy do linii? Polecasz jakąś firmę ? I ten czasomierz? Możesz wysłać na priv
Napia 22:44, 10 gru 2014

Iwk4 napisał(a)

Agnieszko, a gdzie kupowaliście elementy do linii? Polecasz jakąś firmę ? I ten czasomierz? Możesz wysłać na priv

Iwonko, poszukam i wyślę, ale nie dzisaj, bo muszę już zmykać Buziaki
Napia 22:45, 10 gru 2014

yolka napisał(a)
Karmnik autorskiego projektu, super i nawet juz widać, że gościom się spodobał

Pewne inspiracje były
ale projekt własny M.