Muszę się jeszcze raz maleństwem moim pochwalić. Dereń Cherokee Chief. Dziewczyny się dziwiły dlaczego go wepchnęłam w takie małe miejsce przy wejściu ale ja za każdym razem jak wychodzę to go widzę. I buzia mi się śmieje
Ma ogromne te przykwiatki czy jak to się nazywa.
Tulipany już się kończą....w tym roku przez suszę były liche, niewyrośnięte i szybko zasychają ale zawsze jakiś element koloru pojawił się w ogrodzie...
Nie mam w ogrodzie zbyt wielu elementów w żółtym kolorze, nie lubię tego koloru a tylko wiosną akceptuję jego obecność. Najpierw krokusy, bratki i forsycje a teraz złotlin. Potem już nie chcę żółci, teraz jeszcze ją wprost uwielbiam bo jest taka energetyczna
Dzień dobry. Mam problem z tujami szmaragd. Część drzewek która rośnie od strony pola (35 szt) na wiosnę zaczęła brązowieć (wewnątrz są zielone). Reszta (100szt), która rośnie w miejscach bardziej osłoniętych (częściowo osłonę zapewniają zabudowania sąsiadów) jest ok. Co robić? Niczym nie nawoziłem. Nie pryskałem. Tuje ze szkółki, rosły w ziemi i razem z ziemią były przesadzone.
Na pozostałych drzewkach nic nie ma. Kilka ma pojedyncze uschnięte gałązki (oderwać?).
dzień dobry, czy ktoś wie co to za odmiana trawy/chwasta ze zdjęcia?
miliśmy trawę z rolki i rozsiało się to po całym ogrodzie po ok.3 latach? idzie zwalczyć czy trzeba nową siać?
Witam,
Prosze o pomoc.
Mam różę pnącą, to że nam mszyce to wiem, dzisiaj planuje oprysk.
Zauważyłam jednak pleśń na liściach taki biały nalot nie wiem co to jest. Pojawiła się na końcach róży i zaczyna atakować sąsiednie pędy.
Pomóżcie co to może być, w tym roku jest tak dużo paczkow.
Przesyłam zdjęcia.
Dzięki za pomoc .