Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 17:35, 03 mar 2019

Do góry
Mało ogrodowo, ale równie przyjemnie

Druga strona medalu
Ogród z wilkiem zamkn. 17:17, 03 mar 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Magda, skoro już zaczęłam się wtrącać, to trudno mi przestać
Wybacz zatem tę nieproszoną radę

Wydaje mi się, że nad ułożeniem tych kamieni można by jeszcze popracować
One teraz są bardzo równomiernie rozsiane, co nie wygląda zbyt naturalnie. Pogrupowałabym je po kilka sztuk w paru miejscach.
Sądzę, że w takim układzie będzie również łatwiej zaplanować nasadzenia.

Szukałam inspiracji, ale nie ma zbyt wiele dla zestawienia brzóz i kamieni - to nie jest układ naturalnie występujący
https://pl.pinterest.com/pin/424464333623483870/ - to mi się podoba nawet bez tego ciurkadełka, choć kamieni więcej niż u Ciebie
https://pl.pinterest.com/pin/413979390738823999/
https://pl.pinterest.com/pin/400116748116760810/
Te dwa zdjęcia są zrobione świeżo po sadzeniu - jeszcze dużo gołej ziemi widać, ale myślę, że po paru latach będzie ładny efekt

https://pl.pinterest.com/pin/66568900726628627/ - a tutaj bez brzóz ale bardzo mi się podoba ten styl skalniaka, więc dorzucam przy okazji

Asiu wtrącaj się ile dusza zapragnie ….piny śliczne -zapisałam

a z moimi kamieniami nie skończyłam jeszcze -one będą na całej tej rabacie ….na razie to są te, co udało mi się samej przenieść i na razie są po prostu rzucone ,gdzie popadnie
ogólnie w tej rabacie mam dużo kwiatów i póki one nie ruszą i ich nie wykopię ,to nie mogę skończyć przeróbki

dzięki temu pinowi od Ciebie
https://pl.pinterest.com/pin/663295851348461122/
myślę ,żeby ten przebieg psi zrobić z płaskich kamieni ….bo najpierw myślałam ,żeby takie kwadratowe płyty ,jak mam na ścieżkach wmontować pomiędzy kamienie

coś jak w tym pinie
https://pl.pinterest.com/pin/663295851348442664/

….tu są co prawda prostokąty,ale bardziej myślałam o takich jak mam tu i na placyku i na ścieżkach z boku domu

….tylko porozrzucanych między kamieniami ….nie potrafię tego jakoś fajnie wytłumaczyć ,ani nie mam pina coby to pokazać
coś jak tu tylko z kamieniami dodatkowo

https://pl.pinterest.com/pin/663295851348461429/

Wśród brzóz i dębów 17:14, 03 mar 2019

Do góry
Dominiko, ruszam z wysiewam w połowie marca. Nie chcę tego robić za wcześnie, bo siewki muszą wytrzymać w pojemniczkach do maja, wtedy dopiero będą pikowane wprost do gruntu. Wysianym wcześniej mogłoby być zbyt ciasno. Mam nadzieję, że wytrzymam jeszcze z dziesięć dni, bo mnie łapki już świerzbią.

Dorotko, Jolu, macham.

Wojtku, pytasz o rozsadę pomidorów, prawdę mówiąc nie wiem, czy ktoś w okolicy sprzedaje, dla własnych potrzeb wysiewam sobie z nasionek.

Z nowych nabytków pochwalę się takim pojemniczkiem na zioła. Tymczasem przycupnęły sobie w nich dzwoneczki.

Pozdrawiam niedzielnie wszystkich zaglądających.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 17:12, 03 mar 2019

Do góry
A dziś w ramach "odpoczynku" po imprezie wypuściłam się na małe co-nieco do ogrodu.
Ciachnęłam carexy ID na kulkowisku, bo już mnie strasznie denerwowały ich suche końcówki.

A potem poszłam na podokienną i ciachnęłam też Fishers Form.
Te tną się masakrycznie, mają takie mocne wewnętrzne włókna, co mi po sekatorze się ślizgały...

Deszcz siąpił mi na głowę, ale było przynajmniej ciepło.

Zdjęcia średnie ze względu na deszcz.
Cebulowe pchają się na świat

Księżycowy... 17:09, 03 mar 2019

Do góry
Przemku, zupełnie inny ogród? Tak, dzisiaj miałam ochotę wszystko zaorać i zacząć od początku. No, a jedynie pochowałam wszystkie swoje ustrojstwa i poszłam do domu.

Zanim jednak odkryłam, że całe rabaty w sadzie mam przerośnięte perzem (ze źle założonego "trawnika") i nerw mnie poniósł, zdążyłam wyciąć na tychże rabatach suchary, posprzątać w warzywnym,nawieźć i wyplewić moje młodziutkie truskawki.

Ciągle czekam na skrzyknie na bób i groszek, ale w tym tygodniu zaczynam już wysiewy.

Startujący rabarbar jest piękny ( a jak by go tak podpędzić pod jakimś wiaderkiem?) i w końcu ciemierniki zaczęły. A ile siewek dookoła. Rozmach mają spory, nawet do metra.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:55, 03 mar 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wrzosowisko na jednym z półksiężyców- sporo wrzosów niestety wypadło z powodu braku słońca. Zimozielone rośliny się rozrosły i dla wrzosów zaczyna brakować miejsca.

Haniu możesz mi napisać jaka to odmiana kosodrzewiny na fotce powyżej... szukam odmiany niskiej, ale za to, żeby fajnie rozchodziła się na boki. Mam do zagospodarowanie przedpłocie od południowej strony (przy rowie) i sobie wymyśliłam żeby było zimozielono cały rok, do towarzystwa chcę dać miskanta, myślę, że mogłoby to być fajne połączenie buźka
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 16:54, 03 mar 2019

Do góry
I na koniec oczko - woda ma w sobie jakiś magnetyzm Pomyśleć że nawet oczko pół roku temu wymieniłam (tzn folię i powiększyłam nieckę)

Jest dobrze, jestem spokojna Do wtorku
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 16:53, 03 mar 2019

Do góry
A jak tam wasze wysiewy?

Moje chili i bakłażany po 2 tygodniach maja sie calkiem niezle:

Za dwa tygodnie bedzie czas siac pomidorki. Mysle, ze te pierwsze wysiewy do tego czasu mozna bedzie popikowac.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 16:50, 03 mar 2019

Do góry
Oczar jeszcze kwitnie, choć słabo w tym roku (pewnie się obraził że go przesadziłam )

Froncik byłby smutaśny bez tych energetycznych dodatków
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 16:46, 03 mar 2019

Do góry
Trzepak w tym kolorze nie rzuca się tak bardzo w oczy jak był brązowy - przynajmniej moim zdaniem A z bliska to naprawdę ładny kolor - zielony młotkowy - czyli taki niejednorodny, metaliczny...

Choć oczywiście ozdobą nie będzie nigdy Tu nowa linia kostki ułozona.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 16:43, 03 mar 2019

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 16:40, 03 mar 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Dzięki Dzięki Tobie ta cała przygodaFajnie było choć bardzo pracowicie, pamiątka będzie, namacalna też

Pamiątka, wspomnienia i wspaniała niezapomniana przygoda Towarzystwo odegrało tu dużą rolę - wszystko było wspaniale zorganizowane, ale tak przypuszczałam - w końcu trochę się znamy
Zmiana tego kącika wyszła całkowicie spontanicznie - nie szykowałam się na nią i prosze jak wyszła

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 16:36, 03 mar 2019

Do góry
Zdecydowałam się na rozbielony beż konstrukcji - mam nadzieję że wyjdzie tak dobrze jak środek
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 16:32, 03 mar 2019

Do góry
kasiek napisał(a)

Przypuszczam, ale nie ma się co dziwić - zajęłaś się inwestycją, dlatego tak się cieszyłam że moje nagranie będzie m-c później..
Poza tym nie ma co się oszukiwać masz 5-6 razy większy ogród i tyle więcej czasu Ci trzeba. Ale i tak dałaś sobie świetnie rade - naprawde bardzo sobię chwalę Ciebie za kompana - świetnie sie spisaliście

Dzięki Dzięki Tobie ta cała przygodaFajnie było choć bardzo pracowicie, pamiątka będzie, namacalna też
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 16:32, 03 mar 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Kasiu masz już przygotowane na tip top czyściutko,wysprzątane ....w każdym kątku coś kwitnie ....cudnie
ciekawa jestem kiedy odcinek będzie emitowany ..nie wiem czy pisałaś ,jeśli tak ,to gapa ze mnie i proszę przypomnij .... albo glośno wołaj jak będzie

O ile pamiętam to 28.04 . We wtorek kolejne (czwarte) kręcenie w tym przede wszystkim miejsca przed zmianą - to tu stanie altana na ogrodowe SPA

Na razie szału nie ma - ale się postaram by był
Ogród wśród pól i wiatrów 16:31, 03 mar 2019

Do góry
jolka napisał(a)

Co to za trawa?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 16:28, 03 mar 2019

Do góry
Szkoda tylko że krokusiki wolno ida, nie będzie jeszcze rzeczki - za zimno, choć i tak w porównaniu z rokiem wcześniej jest lepiej
Dopiero tu większość wyszła a wpozostałych miejscach spi. Może jutro się przebudzą bo ma być bardzo ciepło

A tak to skoro ich nie am - to wsadzam kwitnące

Nad donicą będzie chyba kamień szedł
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 16:25, 03 mar 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Perfekt porządeczek, a u mnie jak zwykle nie perfekt nic w ogrodzie nie mam jeszcze zrobione

Przypuszczam, ale nie ma się co dziwić - zajęłaś się inwestycją, dlatego tak się cieszyłam że moje nagranie będzie m-c później..
Poza tym nie ma co się oszukiwać masz 5-6 razy większy ogród i tyle więcej czasu Ci trzeba. Ale i tak dałaś sobie świetnie rade - naprawde bardzo sobię chwalę Ciebie za kompana - świetnie sie spisaliście
Ogród na piasku i z wielkim murem 16:22, 03 mar 2019

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Miło Cię powitać Elu
Siewy to u mnie taki eksperyment, wyjdzie lub nie, lubię obserwować i doświadczać

Tak to u mnie wyglądało w ubiegłym roku na początku marca.

Pozdrawiam i zapraszam
Siałam begonie przez 2 lata z rzędu i byłam bardzo zadowolona z efektu końcowego. Trochę mniej z robotą przy nich dużo sadzonek miałam no i ta duma..że moje. Jeżeli chodzi o clematisy to mam jeden przy pergoli i jestem z niego zadowolona. Jak znajdę wstawię u siebie fotki z jego nazwą...umknęła
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 16:21, 03 mar 2019

Do góry
Z altany będą musieli belki przenieść do garażu by malować - tu na nagrania musze mieć porządek Matko co tu się we wtorek będzie działo...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies