Haniu, sliczna wiosna juz u Ciebie. Moze i faktycznie beda bzy na wielkanoc. U mnie raczej tak.
A co do polaczenia rozu z pomaranczem, to mnie nie razi, czesto sama tak sadze Pomarancz dodaje do wszystkiego. Fioletu, czerwieni, rozu. Roz z czerwienia tez dobrze wyglada. pewnie zalezy jeszcze od odcienia. U Ciebie,przynajmniej na zdjeciach sie wpasowaly pieknie. Mi nic nie zgrzyta, wrecz przeciwnie
Ale moze faktycznie, dziwna jestem.
Ps, wiesz, ze moje jagody kamczackie zawiazaly owoce? Chyba im jednak brak partnera do wymiany pylku nie zaszkodzil, albo i tak zawiazuja owoce, tyle ze w mniejszych ilosciach. Musze dokupic im inna kolezanke. Do jesieni zdaze
Od dwóch tygodni mamy nowego lokatora w domu. Podczas wizyty w hodowli wybrałam jednak innego kociaka. W domu szaleństwo, jak z małym dzieckiem. Nadal myślimy nad imieniem...
Ela bałagan już ogarnięty aczkolwiek jeszcze nie udokumentowany
sprzątanie to nie jest to co tygrysy lubią najbardziej
trzy a nawet pięć srok naraz tak skutkuje
było przesadzanie , przycinanie, obrzeża , nowa rabata, układanie płyt i sporo innych robótek
U mnie remont w ogrodku. Dzis Emus postawil podwyzszona grzadke jutro musze ja ziemia wypelnic.
Ja troche pokopalam, przesadzilam troche jezowek i monarde w kawalkach przesadzam. W tym miejscu bedzie kolejna roza.
Wbrew opiniom ,ja tam swoje szmaragdy uwielbiam i nie wyobrazam sobie teraz ogrodu bez nich
U ciebie też piękne tuje
Bluszcz tak samo uwielbiam,zakrył brzydką ścianę i robi za piękne tło
Zrobię foto jutro świeże dokladnie...mojej też trochę podcinam za długie gałązki....ale generalnie idą w górę...
Dzięki,za miłe słowa,pozdrawiam
Znalazlam zeszłoroczne zdjęcie...
Wiśnia od początku była opalikowana...i do tego palika wiązałam gałązki i tak uniosly się do góry ...
Dwa pierisy rosną na podwyższonej rabacie. Mocno rozluźniałam tam glebę, bo przygotowywałam wrzosowisko. Zeszłoroczny brak opadów mocno je podsuszył do tego stopnia, ze musiałam przycinać zaschnięte końcówki. A on właśnie tam formuje pączki kwiatowe.(na zdjęciu spora kępa za środkowym tulipkiem). Od czasu wsadzenia rozrósł się do tego stopnia, ze pożarł kilkanaście wrzosów. W sumie, to ja go chyba bardziej lubię za zmienność kolorystyczna liści.
Lubię te zwiastuny przyszłego buszu, choć teraz wyglądają nad wyraz skromnie.
Hertensje Bobo są bardzo kompaktowe. Nie mierzyłam ich dokładnie ale może to być 70cmx70cm.
Z lipca mam jakieś zdjęcia (ogólnie mam dużo zdjęć ale z bliska ) które obrazują wysokość. Obok rozplenice Hameln powiewają i są niższe.
Muszę się wczytać, jakie powojniki Ci nie przeżyły zimy. Jeśli o tym pisałaś. Fakt, że wybieram z tych nieproblemowych i może dlatego cieszę się z ich zdrowia każdego roku. Chciałabym ich jeszcze więcej
Mój sąsiad hoduje podagrycznik, tak ładnie zielono ma
Mam podobną szafirkową drogę, ale takiej ilości tulipanów niestety nie. Ale pokaz!
Niesamowite wrażenie robią takie ilości jednakowego gatunku. Coś pięknego
Danuś trawy ruszyły oprócz paru reszta już coraz wyższa
Trzmieliny oskrzydlone mam dwie i jak urosną to już to widzę te piękne krwiste plamy na rabacie, niech rosną szybko
Dzis przesadziłem hortensje, tam są tawuły miniaturowe i berberysy, co radzicie aby tam dosadzić?
Nasłonecznienie nie pełne, raczej myślałem o takiej stonowanej rabacie, może seslerie? albo co?