Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 17:47, 07 gru 2014

Do góry
eda napisał(a)
Ale pięknie ! Czerwoności zawojowały toś się napracowała super Buziaki na niedzielkę

Widzisz Edytko, początkowo próbowałam tylko w bieli, ale czegoś mi brakowało. Czerwone akcenty spowodowały, że bardziej wszystko przyciąga wzrok. Mój Pawełek dziś prosił, żeby choinka była kolorowa, a ja chciałam biel, szkło i srebro. Dla niego dołożę czerwone akcenty. Dlatego do stroików pozwoliłam sobie dodać czerwieni trochę. Kompromis
Ogródek Iwony 17:43, 07 gru 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
U Ciebie przygotowania dekoracji świątecznych pełną gębą...ja tylko sprzątam i sprzątam...jeszcze nie czas na ozdoby

Kasiu, okna pomyte,firanki poprane, inne porządki na bieżąco muszę robić. Dekoracje robię wcześniej, bo jedzenie lubię robić świeże, więc potem na dekoracje nie ma czasu. Jak teraz nie zrobię, to potem już czasu mi nie starczy. Na razie to przygotowania. Jeszcze trochę planów do zrealizowania jest
Ogród prawie romantyczny 17:00, 07 gru 2014

Do góry
Agnieszko, rabata bodziszkowo hortensjowa jest śliczna. Trawki by tam pasowały, a może szałwia przed hortensjami ?
Dobrze, ze sprawdzilas ph ziemi. co do tego badania kupowalas?
Pomóżcie wyczarować mi ogród 16:47, 07 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Violu, dlaczego chcesz dać ścieżkę na tył domu? Jaka to jest strona świata? I nie zrozumialam, gdzie chciałabyś te nieregularne płyty ?

Iwonko te nieregularne płyty mają być jako ścieżka zaplanowana na rysunkach na żółto. Front domu to wschód, ścieżka przed domem i w lewo przy jadalni - to południe. A myślisz, że w ogóle nie potrzebna by była?
Pomóżcie wyczarować mi ogród 16:42, 07 gru 2014

Do góry
Violu, dlaczego chcesz dać ścieżkę na tył domu? Jaka to jest strona świata? I nie zrozumialam, gdzie chciałabyś te nieregularne płyty ?
Miejsko & sielsko 14:55, 07 gru 2014

Do góry
quote=ewa004 napisał(a)]Ewciu buziaczki zostawiam

Oj, dziękuje za buziaczki i serdeczności. Oczywiście odwzajemniam !

Ewkakonewka napisał(a)
Jak się masz Ewcia? Wyciepałaś już modrzewiowe śmieci do końca??? Buziak

a…. mam się raz lepiej raz gorzej
Modrzew to moja zmora… co już mam posprzątane to on znowu postanawia zrzucać.
Jeszcze nie jest cały łysy a pogoda nie sprzyja porządkom.

Iwk4 napisał(a)
Ten modrzew może wkurzać. Zagadnij sąsiada, czy nie chce go w przyszłości wyciepać na amen? Podpowiedz mu jakieś fajne drzewo w to miejsce. Zanim urośnie, będziesz miała chwilę na oddech

Niestety w tym przypadku szkoda mojej energii na walkę o wycięcie modrzewia.
Ściskam

polinka napisał(a)
U Ciebie modrzew za płotem a ja od kilku dni poszukuję gałązek modrzewiowych z miernym skutkiem

Hmmm…. Polinko, dlaczego u mnie w ogródku nie szukałaś???
Zapraszam

Buziak… aaaa… piękna !

Marzena2007 napisał(a)
Ewo zwalniamy i cieszymi się drobiazgami

Ba, wiadomo od lat, najważniejsze są drobiazgi

lojalna_ napisał(a)
Oj u mnie tez modrzewi ile chcesz dobrze że po drugiej stronie ulicy .... Ewcia tak zwalniamy ! Jupi kominek , kominek, kominek ale cudnie Ewka czekam na Twój

Powinnaś się cieszyć, że igiełki modrzewiowe nie są u Ciebie. Byłaby szkoda tak wypieszczonego i pięknego ogrodu.
Buziaki Jolcia niedzielne!

malkul napisał(a)
Mało coś Ciebie Pokaż świeteczne przygotowania

Z przygotowań do świat…
Światełka ledowe są zawieszone na balustradach, na stożkach bukszpanowych,
Właściwie tam gdzie się dało do są… dyskoteka będzie

Ozdoby mam kupione… czekają na mnie
Pierniki na choinkę już są …

Zdjęcia w najbliższym czasie

nicol21 napisał(a)
Ewcia - nie wiem jak tam Wasze plany działkowo budowlane, ale jeśli lubisz tematykę budowlaną to polecam grand designs, na necie jest z 14 serii, domy w super różnych tematach. Oglądam ostatnio namietnie, choć budować sie nie będziemy. No ale jakby ładna działeczka się trafiła to serio rozważę

Ewelinko, moje plany mocno zweryfikowane przez los, który płata figle
Ściskam
Ogród z łezką II 13:35, 07 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mróz łapie falami. U mnie bluszcz ma podobnie. Jeden czerwony, drugi zielony

To ta fala mrozu u mnie musiałaby się odwrócić...innej drogi nie ma wiatr, jak tylko najpierw na jedną dmuchnąć i zaraz potem na drugą Dalej mam Gaiety i są już dawno bez liści praktycznie. Pokrętnie te fale idą
Ogród Beaty 13:21, 07 gru 2014

Do góry
Śliczne te wianki i bombki. Mojego męża bratanica też takie robi, ja nie potrafię.
Masz dużo wstążeczek, pewnie dla innych też robisz?
Ogródek Iwony 13:18, 07 gru 2014

Do góry
Najpierw przed domem była wersja minimalistyczna: zielone gałązki jałowca, mahonia i pomalowane na biało gałązki ...
Ogród z łezką II 13:12, 07 gru 2014

Do góry
Mróz łapie falami. U mnie bluszcz ma podobnie. Jeden czerwony, drugi zielony
Ogródek Iwony 13:05, 07 gru 2014

Do góry
Nawet w ogrodzie odrobina czerwieni się pojawia. U mnie nie było jeszcze zimowych krajobrazów, liczę, że jeszcze coś przez zimę będzie.
Więc niech będzie świątecznie
Ogródek Iwony 13:00, 07 gru 2014

Do góry
Te dekoracje zrobiłam w przedpokoju (świeczniki zrobione metodą decupace):
Ogródek Iwony 12:53, 07 gru 2014

Do góry
W domu też:
Ogródek Iwony 12:39, 07 gru 2014

Do góry
Przed domem zaczyna byś świątecznie

Ogródek Iwony 12:17, 07 gru 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Iwonka co tam cudnego spod twoich raczek znowu wyskoczy ?

Jolu, na razie na szybko dekoracje w przedpokoju kombinowałam i przed domem w donicy i stroik na stół. Jak "oporządzę" e-Musia i syna ( pranie, prasowanie, obiadki), to postaram się zrobić bombki z kaszy. Jeszcze czekają dwa wianki, ale kurczę nie wiem, czy się wyrobię. Zobaczę.
Kupiłam w sobotę trochę srebrnych bombek - choinkę chcę w bieli, srebrze, szkalne aniołki. Synek chce kolorową, więc dodatkowo dołożę czerwień, jako kompromis Może uda mi się zrobić gwiazdki z kordonka. Kordonek i szydełko czekają. Pomysłów sporo, nie chcę jednak przedobrzyć z różnorodnością. Czas też ucieka.
Ogródek Iwony 12:11, 07 gru 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Pachną mi te pierniki choc ich nie robiłam, chyba w tym roku sobie odpuszczę.Pozdrówka.

Bogdziu, pierniczki będę robić jutro. Dziś na stole murzynek przekładany masą jabłkową - wymyśliłam to połączenie i e-Muś zajada właśnie, aż mu się uszy trzęsą. Zapraszam na kawałeczek. Jeszcze świeżutkie
Ogródek Iwony 12:09, 07 gru 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Iwonka pozdrowienia zostawiam, nadrobiłam wszystko
U nas barszcz

No widzisz Ewa, co region, to inna tradycja Ja nadal czekam na grzybową ze swojskim makaronem. Oczywiście sama muszę ją zrobić i makaron też Ale ten smak, mniam A e-Muś grzybki sam zbiera i suszy
Ogródek Iwony 12:03, 07 gru 2014

Do góry
Olili napisał(a)
Sukces, zarobiłam ciasto piernikowe,dzięki Twojej zachęcie a z przepisu Lojalnej .
Tylko nie wiem czy wszystko z nim dobrze ,bo wydaje mi się dość "luźne".
Fakt faktem,że pierników nigdy nie robiłam, tylko ciasteczka korzenne, więc może ta konsystencja jest inna.?

Iza, jak wyszły pierniczki? Ja w sobotę nie zdążyłam, mieliśmy nieplanowanego gościa i czas mi uciekł. Może w poniedziałek zrobię Potrzebne składniki kupione
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:59, 07 gru 2014

Do góry
Marzena - szron dodaje uroku tej bezśnieżnej , mroźnej zimie .... Dzisiaj było jeszcze ładniej .... zieleń gdzie nie gdzie przeplata się z bielą ... Gorzej już będzie jak się trawy wyłożą pod presją

Zaczarowana - jak nie wieje to można posiedzieć i popatrzeć z przyjemnością Nawet nie chcę myśleć o wietrze bo mi rozdmucha trawska po ogrodzie a nie są powiązane a sprzątać mi się nie chce

Aniu
- dzięki pozdrawiam

Jula - Cisy sadziłam prawie przy ogrodzeniu ... Jest tam odstęp ok 30cm .... Odległość cisów uzależniłam od wielkości bryły korzeniowej , tak aby jedna z drugą prawie się stykały .... Te przy ogrodzeniu są wąskie dlatego zadecydowałam , że gęściej posadzone może dadzą szybszy efekt ... To odmiana Hicksii ....

Sebek - spektakl trawowy jest, ale chwilowy .... Coraz bardziej trawy mi się kładą ... Na bałagan macham już ręką .... Jak się uda i mrozik ustąpi to może podwiążę o ile czas pozwoli i siły .... Bo to ostatnio takie naprzemienne, jak jest chwila wytchnienia to sił już brakuje i chęci
Wiosną co najwyżej będzie akcja sprzątania na wysokich obrotach pozdrawiam studenta

Luki - widok z ogrodu zimowego to lekarstwo na przetrwanie chłodu

Iwk4 - potwierdzam warto , nie tylko , że ładne to i wygodne w uprawie

Juzia - odpuściłam wiązanie traw ale obawy są czy słusznie Jak polegną całkowicie to będzie kiepsko na polu widokowym Coś za coś

Ranczo Edy 00:14, 07 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Fajnie wyszły kuleczki. Jedna jest taka ładna okrągła. Dobrze balonik był uformowany, ja bym chciała sznurek jutro kupić. Nie wiem, czy mi się uda.
Mikołajkowych wrażeń

Iwonka uda uda teraz wiem że trzeba dobrze naciągać bo balony jak małe to jajo się robi biała naj lepszy efekt taka śnieżna Dziękujemy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies