Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Olili 19:59, 04 gru 2014

A u mnie barszcz z suszonymi grzybami ,
No i tak, kolejny przepis mi podsunęaś na pierniczki i jejku na prawdę się boję,że na czytaniu przepisów skończę ,nie , nie nie może tak być
Dziś nawet udało nam się z córciami foremki renifera,aniołka i bałwanka zakupić
Olili 12:14, 05 gru 2014

Sukces, zarobiłam ciasto piernikowe,dzięki Twojej zachęcie a z przepisu Lojalnej .
Tylko nie wiem czy wszystko z nim dobrze ,bo wydaje mi się dość "luźne".
Fakt faktem,że pierników nigdy nie robiłam, tylko ciasteczka korzenne, więc może ta konsystencja jest inna.?
lojalna_ 13:11, 05 gru 2014

Nie moze byc luzne ......zbite jest ...odstaw do lodówki albo dodaj maki
lojalna_ 13:12, 05 gru 2014

Iwonka co tam cudnego spod twoich raczek znowu wyskoczy ?
Ewkakonewka 19:24, 05 gru 2014

Iwonka pozdrowienia zostawiam, nadrobiłam wszystko
U nas barszcz
Bogdzia 20:32, 06 gru 2014

Pachną mi te pierniki choc ich nie robiłam, chyba w tym roku sobie odpuszczę.Pozdrówka.
Iwk4 12:03, 07 gru 2014

Olili napisał(a)
Sukces, zarobiłam ciasto piernikowe,dzięki Twojej zachęcie a z przepisu Lojalnej .
Tylko nie wiem czy wszystko z nim dobrze ,bo wydaje mi się dość "luźne".
Fakt faktem,że pierników nigdy nie robiłam, tylko ciasteczka korzenne, więc może ta konsystencja jest inna.?

Iza, jak wyszły pierniczki? Ja w sobotę nie zdążyłam, mieliśmy nieplanowanego gościa i czas mi uciekł. Może w poniedziałek zrobię Potrzebne składniki kupione
Iwk4 12:09, 07 gru 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Iwonka pozdrowienia zostawiam, nadrobiłam wszystko
U nas barszcz

No widzisz Ewa, co region, to inna tradycja Ja nadal czekam na grzybową ze swojskim makaronem. Oczywiście sama muszę ją zrobić i makaron też Ale ten smak, mniam A e-Muś grzybki sam zbiera i suszy
Iwk4 12:11, 07 gru 2014

Bogdzia napisał(a)
Pachną mi te pierniki choc ich nie robiłam, chyba w tym roku sobie odpuszczę.Pozdrówka.

Bogdziu, pierniczki będę robić jutro. Dziś na stole murzynek przekładany masą jabłkową - wymyśliłam to połączenie i e-Muś zajada właśnie, aż mu się uszy trzęsą. Zapraszam na kawałeczek. Jeszcze świeżutkie
Iwk4 12:17, 07 gru 2014

lojalna_ napisał(a)
Iwonka co tam cudnego spod twoich raczek znowu wyskoczy ?

Jolu, na razie na szybko dekoracje w przedpokoju kombinowałam i przed domem w donicy i stroik na stół. Jak "oporządzę" e-Musia i syna ( pranie, prasowanie, obiadki), to postaram się zrobić bombki z kaszy. Jeszcze czekają dwa wianki, ale kurczę nie wiem, czy się wyrobię. Zobaczę.
Kupiłam w sobotę trochę srebrnych bombek - choinkę chcę w bieli, srebrze, szkalne aniołki. Synek chce kolorową, więc dodatkowo dołożę czerwień, jako kompromis Może uda mi się zrobić gwiazdki z kordonka. Kordonek i szydełko czekają. Pomysłów sporo, nie chcę jednak przedobrzyć z różnorodnością. Czas też ucieka.