Teraz nie wiele mogę zmienić, ale wymyśliłam coś takiego:
1. Chcę poszerzyć podjazd – tak jak na rysunku brązowa linia ( podjazd nie musi być u nas duży, garaż jednostanowiskowy, jeden samochód na podjeździe, więcej nie musi się mieścić).
2. Definitywnie zdejmuję kostkę tam gdzie jest chodnik przed wejściem do domu, aż do linii podjazdu (w związku z tym likwiduję tę rabatę przed donicą w tym układzie jak jest teraz). Podjazd będzie prosty (brązowe linie na rysunku) po bokach zakończony żółtą kostką.
3. Ścieżkę od bramki do drzwi wejściowych i wokół domu po lewej stronie chcę zrobić z innego materiału w kolorze żółtym/waniliowym tak, żeby nawiązywał do podjazdu tylko kolorem. Mogą to być najlepiej nieregularne płyty, kamienie położone bez utwardzenia, zatopione w trawie ???? Może kamień sjeneński, albo coś w tym stylu.
Proszę Was o sugestie dotyczące narysowanych przeze mnie dwóch propozycji, mi osobiście bardziej leży pierwsza wersja – daje możliwość optycznego poszerzenia podjazdu i może zaparkowania dwóch samochodów jak trzeba będzie. Priorytetową sprawą jest aspekt finansowy, nie ukrywam, że wszystko kręci się wokół niskiego budżetu Więc w grę wchodzi tylko kostka brukowa Zapomniała dodać, że jeszcze nie mamy bramy, bramki ani ogrodzenia; chcemy zrobić razem kompleksowo.