Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Kiedyś będzie tu ogród 14:55, 27 cze 2018

Do góry
wirtualnie pomagam
Zakręcony ogród 14:54, 27 cze 2018

Do góry
ja mam z Romanika za chyba 18 zeta
3 lata i fika jak szalony
Ogród w remoncie 20:38, 26 cze 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Miałam właśnie do Ciebie lecieć z pytaniem. Pamiętam ,że w tamtym chyba roku dzieliłaś rozplenice,myślisz że mogłabym teraz jeszcze podzielić?

Przeglądam bo u mnie leje masakrycznie ,nie wszystko mi się podoba ale niektóre miejsca są super. Szpaler hortek? Bosko
ja wtedy dzielilam rozplenice w kwietniu. Suchą kepe w sumie ale udało się. Z jednej 14 zrobiłem. Wiesz tak naprawdę mamy czerwiec jeszcze pół roku to zimy z takim zagrażający mrozem, ja bym spróbowała. Sama będę w lipcu odkrajac z jednej pół i dzielić na trzy
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:42, 26 cze 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
wywal wszystko. Posadz nieduże drzewo takie która Ci się spodoba w pobliskiej szkółce. Do tego kule z cisa i narazie tyle

Dziękuję Aniu za odpowiedź .

Właśnie o 3kulach i stożku z cisu myślałam,tylko nie mogę znaleźć formowanego cisu...
planowałam obsadzić to żurawiami,ale jak umarły to nie będę odgrzebywac. Konwalnikiem to plus berberysem jasnoziwlonym ? Czy sam cis plus żwirek?
A tam pod okno też chciałam stożek z cisu,czy to już za dużo by było?
Ogród w remoncie 15:11, 26 cze 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
I jak przeglądasz wilczy ogród? Ja zajrzałam na parę pierwszych stron i myślę że ładniej będziesz miała, plamami sądzisz. Będzie spektakularnie!
Ja wszystkie 23 hortensje która z patyki mam w szpaler na froncie posadze. Też bez hortensji sobie nie wyobrażam
Pokaż trochę roboczych fotek...

Miałam właśnie do Ciebie lecieć z pytaniem. Pamiętam ,że w tamtym chyba roku dzieliłaś rozplenice,myślisz że mogłabym teraz jeszcze podzielić?

Przeglądam bo u mnie leje masakrycznie ,nie wszystko mi się podoba ale niektóre miejsca są super. Szpaler hortek? Bosko
Ogród w remoncie 15:03, 26 cze 2018

Do góry
I jak przeglądasz wilczy ogród? Ja zajrzałam na parę pierwszych stron i myślę że ładniej będziesz miała, plamami sądzisz. Będzie spektakularnie!
Ja wszystkie 23 hortensje która z patyki mam w szpaler na froncie posadze. Też bez hortensji sobie nie wyobrażam
Pokaż trochę roboczych fotek...
Przerwa na kawę... 14:59, 26 cze 2018

Do góry
No to szacun Iwonka!
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:56, 26 cze 2018

Do góry
MagdaSow napisał(a)
Kochani, jak zagospodarować ten wydzielony obszar?
Strona północno-zachodnia,bajzel łokrutny,brak zmysłu ogrodniczego zachodzące słońce litości nie miało i spaliło bukszpan i żurawki ...:/

Na działce mam stary sad, kilka bukszpanów,brzozy, wierzby świerki i milion pińcet rudbekii i nagietków- teściowa siała...

HELPUNKUUU!

Za każdą wskazówkę serdecznie dziękuję
wywal wszystko. Posadz nieduże drzewo takie która Ci się spodoba w pobliskiej szkółce. Do tego kule z cisa i narazie tyle
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:01, 26 cze 2018

Do góry
Ale by było cudnie gdybyś nas fotkami zasypała
Nowocześnie z różAnką :D 12:40, 26 cze 2018

Do góry
U Edyty one sa na 1010str
Kasia meble stoją właśnie pod lakiernia Poduchy będą szyte ale to jak wrócę czyli lipiec
Nowocześnie z różAnką :D 12:23, 26 cze 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Dostalam fote od tescia to Wam pokaze

Będę meble jak u Edyty za co jej BARDZO DZIEKUJE!!!
Podeślesz linka do Edyty mebli? zaciekawiły mnie bo jedyne co kojarzę to z betonowymi blatami stoły a meble stalowe z poduchami takimi z Ikei ale tu chyba za rzadko wypełnienia są pod poduchy o ile nie idzie na to drewniana konstrukcja, hmmm...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:22, 26 cze 2018

Do góry
malgol napisał(a)

A to nie będzie tak, że na wierzchu po tych operacjach będzie pulchna dobra ziemia grubości np. 10-20 cm a jak wkopie łopatę czyli tam gdzie rośliny maja korzenie nadal ugór? Może to głupie o co pytam, ale tak mi wyobraźnia podpowiada
Gosia też mnie to zastanawialo ale chyba innego wyjścia nie ma
Może potem to jakoś przenika w głąb?
Przerwa na kawę... 12:18, 26 cze 2018

Do góry
Zrywania darmo nie zazdroszczę.. u mnie M to robi bo mi dysk wypada. A gdzieczrywasz? Były jakieś plany?
Nowocześnie z różAnką :D 12:13, 26 cze 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Kasia my go nie zdejmowaliśmy nawet przy wichurze która nam trampoline na siatkę wywiala

Tak ? Hmm...bo chce na pergole założyć zadaszenie z kodury, na gumach
Nowocześnie z różAnką :D 11:00, 26 cze 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Ania, napisz mi o żaglu
Kiedy go zwijasz ? Przy jakim wietrze moze być ?
Kasia my go nie zdejmowaliśmy nawet przy wichurze która nam trampoline na siatkę wywiala
Ogród w remoncie 10:43, 26 cze 2018

Do góry
Też właśnie miałam pisać o wątku
Nowocześnie z różAnką :D 10:33, 26 cze 2018

Do góry
Dostalam fote od tescia to Wam pokaze

Będę meble jak u Edyty za co jej BARDZO DZIEKUJE!!!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:29, 26 cze 2018

Do góry
Iwonka a powiedz jeszcze mączka można posypać trawnik? Bo jak zakładałem to nie wiedziałam jeszcze o maczce a czytam u Qleczki że też na trawnik zalecasz
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:26, 26 cze 2018

Do góry
Toszka napisał(a)
Aniu, skrzyp jest trudnym przeciwnikiem. Nie ma co ukrywać. ale sama mam wygraną z nim walkę i wiem, że przy systematyczności jest to możliwe.
Tak, skrzyp ma długaśne kłącza i cała sztuka polega na tym by usuwając nie zostawić żadnego kawałeczka, a to co odrasta nad ziemią na bieżąco trzeba wyciągać z ziemi. Upierdliwa to praca, ale przynosi rezultaty. Z roku na rok jest go mniej. Dodatkowo nie lubi spulchnianej ziemi. Lubi nieruszaną, gdzie ma spokój niczym niezmącony. Dlatego ciągłe spulchnianie i praca z glebą przynosi najlepsze rezultaty. On ewidentnie nie przepada za żyznymi, próchnicznymi, pulchnymi (dobrze napowietrzonymi) glebami.
Jednak jeśli łudzisz się, że pozbędziesz się go w jeden sezon to od razu uprzedzam, że to płonne nadzieje.
Rób na bieżąco ze skrzypu gnojówki Miej praktyczny cel walki

Ewo, obornik granulowany możesz zalewać i podlewać, ale też można mieszać go z ziemią. Jako nawóz dla roślin działać będzie tak samo.
Liście jeśli są całe jeszcze to pokrusz/rozdrobnij i syp. Z liści wszelakich jest najcenniejsza tzw. ziemia liściowa.

już walczę 3rok I w sumie właśnie jedyny plus to gnojowki bo mam wrażenie że idzie coraz dalej w głąb ogrodu. Ale teraz będę jeszcze dodatkowo graczkowac ziemię z korą to może w końcu się uda
Nowocześnie z różAnką :D 15:13, 25 cze 2018

Do góry
Kochane jesteście!!! niedługo wrócę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies