Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

jolanka 16:05, 26 cze 2018

Przestrzegalam aby ne siac trawy w czerwcu, lipcu. Ja to zrobiłam 2 lata temu i dwa razy mi spłukało nasiona A z górki było na rabaty Do dzisiaj plewię.
UnCiebie juz troche wzeszła to jest nadzieja, ze da sobie radę jesli woda zejdzie szybko.
mrokasia 16:06, 26 cze 2018

O kurka, pewnie część nasion się przemieściła... nie czekaj tylko dosiej od razu, póki wilgotno
Margerytka40 16:15, 26 cze 2018

jolanka napisał(a)
Przestrzegalam aby ne siac trawy w czerwcu, lipcu. Ja to zrobiłam 2 lata temu i dwa razy mi spłukało nasiona A z górki było na rabaty Do dzisiaj plewię.
UnCiebie juz troche wzeszła to jest nadzieja, ze da sobie radę jesli woda zejdzie szybko.

Na pewno nie wzeszła Jolu bo rano siałam,trudno ale do tej pory deszczu jak na lekarstwo ,jak już padało to spokojnie i delikatnie a dziś.
Margerytka40 16:17, 26 cze 2018

mrokasia napisał(a)
O kurka, pewnie część nasion się przemieściła... nie czekaj tylko dosiej od razu, póki wilgotno

Do końca tygodnia zapowiadają u nas deszcze to chyba poczekam bo nie daj Boże powtórka będzie
Gruszka_na_w... 16:45, 26 cze 2018

Margerytka40 napisał(a)
Dziś spędziłam pół nocy na tym blogu. Przepadłam normalnie . MUSZĘ mieć podobny ogród

Wilczyca ma swój watek na Ogrodowisku
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3842-wilcza-gora

i wizytówka
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3853-wizytowka-wilcza-gora-nasze-miejsce-na-ziemi

Annabellki dziel póki wilgotno.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ryska 18:34, 26 cze 2018

Asiu teraz już wiem do jakiego efektu dążysz. Ewa Wilczyca ma u siebie cudownie, plus wyszukane dodatki i piękne zdjęcia. Super inspiracja na ogród
eVka 18:53, 26 cze 2018

Asiu jeszcze przed chwilą Ci współczułam , że Cię zalało a teraz sama zostałam zalana... Kałuże jak rzeka.
anna_t 20:38, 26 cze 2018

Margerytka40 napisał(a)

Miałam właśnie do Ciebie lecieć z pytaniem. Pamiętam ,że w tamtym chyba roku dzieliłaś rozplenice,myślisz że mogłabym teraz jeszcze podzielić?

Przeglądam bo u mnie leje masakrycznie ,nie wszystko mi się podoba ale niektóre miejsca są super. Szpaler hortek? Bosko
ja wtedy dzielilam rozplenice w kwietniu. Suchą kepe w sumie ale udało się. Z jednej 14 zrobiłem. Wiesz tak naprawdę mamy czerwiec jeszcze pół roku to zimy z takim zagrażający mrozem, ja bym spróbowała. Sama będę w lipcu odkrajac z jednej pół i dzielić na trzy
Margerytka40 21:30, 26 cze 2018

Haniu
No właśnie znalazłam wątek i mam lekturę nocną bardzo przyjemną ,hortki podzielone

Reniu

Trudno mi powiedzieć czy to jest to,zauroczyły mnie rabaty hortensjowe ,teraz mam w planie przewertować wątek . Na pewno sporo inspiracji ale będę mądrzejsza po lekturze

Ewa

Byłam,widziałam. No to podlewania dziś nie będzie

Aniu

Podzieliłam te rozplenice ,co ma być to będzie ,kilka sztuk zostawiłam w razie gdyby te padły wiosną podzielę
GorAna 21:38, 26 cze 2018

Asiu, ależ się u Ciebie zmienia!
Będzie co porównywać na zdjęciach za kilka lat
Pracowita z Ciebie ogrodniczka
Ulewy na nowym trawniku nie zazdroszczę, ale deszcz bardzo potrzebny
Pozdrawiam