Grażynko, możesz odgapiać pomysły do woli, jeśli tylko znajdziesz u mnie coś, co Ci się podoba. Aniu, skarpę obsadzam roślinami, które są w stanie znieść takie ekstremalne warunki. Woda ze skarpy spływa na dół, więc jest tam dość sucho. Sadzę tam płożące jałowce, floksy szydlate, macierzanki, rojniki i inne sucholuby. Mam nadzieję, że dadzą radę.
Wczoraj miałyśmy bardzo miłe spotanie w Ogródku Iwonki z Radomska. Na pamiątkę parę fotek.
Od lewej: ja, Iwonka, Renatka(Ryska) i Basia Krajewska.
Dzięki za odwiedziny. Ja też byłam u Ciebie. Masz fajne floksy szydlaste, ja miałam niezłą kolekcję ale nie chcą się u mnie trzymać. Fajnie brzozowo u Ciebie. Pozdrawiam
Czy z tego będą nasiona?
Astry mają główki ale to sierpniowe więc bardzo przyspieszonej wegetacji nie ma u mnie - tak ok 2 tygodnie...
dzielżany jeszcze małe, floksy też śpią...
Tak, pisałam czekam na odpowiedź.
ależ piękna seria kolorowych roślin i kwitnień
Na żywo to dopiero musi wyglądać przepięknie.
Chyba szybko nie wyszyłabym z takiego ogrodu
Ja oglądam z buzią uśmiechnięta.A mąż mnie pyta co tam widzisz takiego radosnego ??
I weź tu człowieku wytłumacz,że znowu ogród i kwiatki.
Ale jakie piękne!!
Oj Wiolu, chyba z tobą miałabym o czym i to duzo rozmawiać na żywo
I te słoneczne rudbekie
Lilie piękne.I też masz dużo .Sadzisz je po kilka sztuk ??zy tak ci się ładnie rozrosły ??
Dalie piękne, liliowce, floksy, lilie,,piękne
Tego miejsca chyba nie pokazywałaś, a takie piękne.
Jeżówki i floksy zachwycające, moje floksy od lat łapią szarą pleśń. Bardzo je lubię, ale nie wiem, czy się z nimi nie pożegnam.
Wszystko, wszystko u ciebie mi się podoba.
I nie wiem co bardziej chwalić.
Bo i hortensje ogrodowe piękne, wyjątkowe.
A i bukietowe bardzo urodziwe.
Jeżówki śliczności, trawy.. i te floksy..A co to za trawa między tymi pięknymi różowymi trawami.??
Ten ciemny rozchodnik, jest ładniutki.A co to za odmiana ??
Świetne te przegorzany!
Ja już żadnych wiadomości nie oglądam i nie czytam, bo tylko mnie nerwy biorą (to odnośnie bardzo mądrego pana ministra). A nie mamy ministra ochrony środowiska? Czy mamy, ale nie ma on nic do powiedzenia? Ręce opadają
Sadźce już kwitną?. To chyba jeszcze nie czas na nie?