Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:09, 01 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Melduję, że uparcie sadzę buchanani. Są nowe po tamtych, zgnitych. Buk wymieniony. Róże zaczęły

Szkoda buka....
Ja się zakochałam w buchanani. Widziałam trzyletnie u Gabisi - sa piękne. Szkoda że na fotkach nam nie pokazuje.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:08, 01 cze 2014

Do góry
kasiula79 napisał(a)
Marzenko - Ty znawca trawek jesteś: możesz polecić mi brązową/rudą trawkę, która bez problemu zimuje?

Mogę polecić tylko te, które bezproblemowo rosną u mnie: carex bronze form i buchanani. Na pewno przemarzają rubrum i vertigo, te nalezy traktowac jak jednoroczne. Innych beązowych nie miałam jeszcze, np nowozelandzkich.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:06, 01 cze 2014

Do góry
noemi napisał(a)
Marzenko zbroisz się w sprzęt co ciachania … u mnie na kulkach przyrosty już gotowe do cięcia … podpory z O.?

Tak Madziu w O. I zabrakło mi kilka dużych i kilka małych ...bo rośnie wszystko jak na drożdżach a po deszczu będą leżec...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:05, 01 cze 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Ta rabata z trzmielinami na pniu stanowi moją inspirację .. Jest naprawdę cudna

Myśle też o zakupie stip ... Musze w wolnym czasie poczytać u Ciebie , bo piszesz o cięciu . Szkoda mi tylko trochę ,że one takie delikatne ..

Buziaki Madzen

Ja właśnie nie cięłam stip i cieszą mnie od wiosny. Rok temu przycięłam i byly brzydkie aż do lipca (chyba..)
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:04, 01 cze 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

Marzenka, twoje buchananii takie rozłożyste jest? Ona zawsze była taka rozłorzysta? Ja kupiłam, ale moja bardzo szytwno i prosto stoi.... Chyba że są różne a tylko ja o tym nie wiem..

Edit: Spojrzałam u siebie na etykietę, mam carex buchananii red rooster. Ty pewnie masz coś innego.

Buchanani mam pod trzemilinami o tu

a na cytowanym zdjeciu to carex bronze form
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:35, 01 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ha kupiłam dzisiaj ostatnie dwie sztuki golden taupee w obi

oooo i madżenka na golden taupee się rzuciła
Powiem Ci Marzenka, że rabatka od tej trawki Ci zaświeci
Moja codzienność - ogród Oli 12:46, 01 cze 2014

Do góry
Ola właśnie dzisiaj w sklepie Danusi oglądałam łapki do urabiania ziemi gliniastej, zastanawialam się czy nie kupić aby coś takiego na glinie zastosować. Wkurza mnie ta moja glina na slońcu....
Minimalizm z odrobiną romantyczności 12:43, 01 cze 2014

Do góry
Aga pytanie nr 1 kiedy przesadzałaś bukszpana?
Wg mnie to nie grzyb tylko zmroziło go i przypaliło słońce. Jeśli wcześniej rósl na zacienionej rabacie a teraz dałaś go na patelnię to taki objaw. Mam nadzieję że się nie mylę... Ale teraz obciachaj te brązy, podelwaj systematycznie , zasil go na razie w korzenie florovitem, po cięciu nie podlewaj po liściach. Profilaktycznie za tydzień opryskaj go preparatem Signum, na wszelki wypadek gdyby to był słynny bukszpanowy grzyb. Gdyby to był grzyb to łysiałby plackowato a on ma tylko końcówki brązowe. Jak dla mnie to słońce i przymrozek i bukszpan będzie się miał dobrze. Florovit w płynie zdziala cuda. Jesli na słońcu rośnie pamiętaj o podlewaniu i nigdy nie lej po liściach wieczorem.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:36, 01 cze 2014

Do góry
Ha ja dwa razy w życiu kosiłam.... W tym raz kabel w czasie debiutu skosiłam. Mój Adamo też tak zgrabnie pląsa naciskając guziczek i trzymając za rączke i jednocześnie kabelek z gracją uklada... A ja no cóz... Wolę nie kosic.
Na fotki poczekam
Iza mi też trawa od czasu do czadu wypadnie... I też nie wiem dlaczego zwłaszcza że egezemplaże obok ZYJOM
Na zdjęcia poczekam
A z brzóz polecam doorenbos long trunk
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:24, 01 cze 2014

Do góry
Iza ja cię uwielbiam czytać ale zdjęcia gdzie SOM?
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:22, 01 cze 2014

Do góry
Przydalyby się stożki cisowe bukszpanowe lub w ostateczności ligustrowe lub bukowe do róż trochę musisz je przerzedzić, wyjdą ci ze dwie rabaty
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:49, 01 cze 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Z nożyc powinna być Pani zadowolona używam od trzech lat i są niezawodne
Miłej niedzieli

Bentley też do bukszpanów jest idelany. Muszę jeszcze nowe owcze nożyce kupic. O właśnie lece do sklepu Danusi.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:41, 01 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko chrabąszcz, który siedział w piwonii to najprawdopodobniej kruszczyca złotawka. Pierwsza wiadomośc jest zła... wylęga się z pędraków.
Tyle stresu wystarczy pędraki kruszczycy nie żywią się korzeniami roślin, ich ulubionym miejscem jest kompost, któremu pomagają się szybciej przerobić. Pożyteczny owad nie niszczący roślin, a niektórzy nawet twierdzą, że ładny

Wiem że to z pedraka na szczeście odlecial w siną dal.... Ależ był wielki! Dobrze że go wypędziłam a nie zabiłam....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:40, 01 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Jak zwykle super zakupy Również muszę podeprzeć hortensje, bo znów mi polegną po pierwszym deszczu, a chcę je mieć dłużej Nowe nożyce i mi by się przydały A jutro dzień dziecka

Sebek nie mogłam zdzierżyć wyglądu hortensji incrediball po ulewie rok temu... Teraz dostały podpory i basta.
Co do nożyc to mam bentleya od Danusi ale zafascynowana fiskarsem chciałam sprawdzić te nożyce. Ponadto dobry ogrodnik musi mieć kilka sprzętów.
Najbardziej ciesze się z wykopalisk łopatki bentleyowej
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:38, 01 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
no stipe to i ja mam ubiegłoroczną ale potrzebuję na nową rabatę, a trudno ją dostać...

Ja na szczęście już nie mam mijesca na nowe rabaty a ponadto testuję inne trawy skoro stipa może wymarznąć. Na stipę będzie czas w czerwcu, bo zwykle póżno się pojawia w ogrodniczych.
Dokupiłam frosted curls bo jest niezawodna i carexa do donic NN.... Podobno orzemarcpza ale robi się pomarańczowa jesienią więc potrzebowalam właśnie taka. I tak w szarej donicy wszystko wymarźnie.... Myślę jak kulki bukszpanowe wymienic na murek bukszpana aby nie płakać po zimie.... Chyba kupie jakieś tanie sadzonki ktore podhoduję do jesieni?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:36, 01 cze 2014

Do góry
AlicyaLK napisał(a)
Madżenko, ale zakupy i masz nożyce, na które się czaję czy byłabyś tak uprzejma i napisała raz jeszcze jakiej firmy masz opryskiwacz? Byłam pewna, że sobie zapisałam, ale niestety nie, a u Ciebie w wątku już się. Nie doszukałam bo u Ciebie to setki stron lecą w tydzień

Używam Marolex 5 l i jest znakomity. Stosowałam dawniej Kwazar /Orion i ciagle sie psuły. Ten mam od roku i jest idelany. Ostatnio poleciłam sąsiadce i jest zachwycona
Można kupić większe ale ja wole kilka razy go napełnić niż nosić taki ciężar.

Ma charkterystyczny żarówiasty cytrynowy kolor.
Ogród do kwadratu 09:27, 01 cze 2014

Do góry
To wielki sukces! Gratuluję i cieszę się z Tobą
Ogród w skali mikro cz.II 09:20, 01 cze 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Za roook dopiero ???.....

A może jak Cię trochę pomęczę opisem kulinarnym tego cuda , to przyjedziesz wcześniej...

Za rok w Londynie
Rododendronowy ogród II. 09:19, 01 cze 2014

Do góry
A ja z przyjemniścią muszę stwierdzić że mam coraz mniej chwastów, jakoś opanowalam wreszcie z nimi walkę. Jeszcze przed pgrodzeniem walczę i denerwuje mnie to ciąglę plewienie ale jeszcze z rok ...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:17, 01 cze 2014

Do góry
Poczekam sobie na fotki nasadzeń w donicach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies