Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:13, 19 lis 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Poznań macha do Katowic

I vis a vis
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:11, 19 lis 2014

Do góry
Dzisiaj przechodząc obok sieci sklepów na N wstąpiłem tam w celu zrobienia zakupów w postaci bułek albo czegoś innego do zmniamania i wyszedłem z zamiokulkasem - oczywiście wybierałem go dobre 10 minut, sprawdzając jeszcze w telefonie czy aby nie przepłacam - skoro w Ikei niemal dwa razy droższe to stwierdziłem, że jednak będzie mój Nie był to zakup pochopny, bo już miesiąc planowałem go kupić, tylko napatoczyć się na te właśnie rośliny nie mogłem... Tak czy owak idąc dumnie jak paw do mieszkania z idealnym okazem cały czas rozmyślałem w czym go umiejscowić Co najgorsze przy jednej firmie stał rząd donic z włókna szklanego w ciemnym graficie (od razu rozpoznałem skąd są, bo Madzia Noemi ma takie ) i po prostu już sobie w myślach zwizualizowałem jak cudnie taka donica z zamiokulkasem wyglądałaby u mnie Ale cena zaporowa... Mimo, że Mikołaj się zbliża...

Dlatego mam do zaglądających prośbę - jakbyście wiedzieli o jakieś wyprzedaży donic to poproszę link albo nazwę sklepu, na który mam się rzucić
Moje wymagania: wysoka i wąska, dobrej jakości, designerska i najlepiej za 5 złotych No dobrze... - jeśli jest super to może być więcej

P.S. bułek w końcu zapomniałem kupić...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:47, 19 lis 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Fajna ta zima w salonie....bp może jej zabraknąć na zewnątrz

Pozdrawiam Seba

Na razie pada deszcz... Ale ja ciągle liczę, że będą białe święta Choć bardziej jestem sobie wyobrazić święta bez śniegu niż święta bez Kevina w TV Co rok oglądam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:46, 19 lis 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Sebek, co raz bliżej świąt, i im bliżej świąt tym większy optymizm,
Najgorszy miesiąc już prawie za nami. Teraz już będzie tylko lepiej. Ośmierci oczywiście nie rozmawiamy.
Roślinki wstaną do życia wiosną!

Dziś w Katowicach brzydko, zimno, a teraz jeszcze pada, więc zaglądam na ogrodowisko, by nastrój sobie poprawić
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:31, 19 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Co ja na to? Jak na lato
Zerknij Ta choinka jest trochę skromna, ale do Twojego wnętrza ta kolorystyka pasuje jak najbardziej
W Katowicach choinkę chyba też będę mieć w takiej kolorystyce A w domu jak zwykle srebro, złoto i po raz drugi turkus

Taka choinka nie będzie smutna tylko wg mnie musi mieć mnóstwo białych lampek w ciepłym kolorze (jak wiemy biały białemu nierówny - no bo jak nie jak tak ) i musi stać w świetle by jej zieleń była bardziej widoczna - w cieniu choinka potrafi być niemal czarna i wygląda smutno - a światło dodaje jej swego rodzaju....wigoru Ot - filozofia ubierana choinki - Sebek copyrights

Fajna ta zima w salonie....bp może jej zabraknąć na zewnątrz

Pozdrawiam Seba
Po prostu ogród... 09:33, 19 lis 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Sylwia, no gdzie się podziewasz, ja chcę popatrzeć, co u ciebie w ogrodzie, bo pamiętam, ze piękny jest te hortki to Vanilki, te powyżej? pozdrawiam

Irenko - ta hortka to Tardiva, stara odmiana, jest już u mnie z 16 latek A fotek z ogrodu jakoś w tym sezonie dużo mniej mam niż w poprzednich latach

baraga1904 napisał(a)
...tyż machom szwarnyj dziołsze i jyj ogrodkowi

Agnieszko, macham

Sebek napisał(a)
O jeżu malusienki - za krótko mieszkam w Katowicach by Was zrozumieć Ale macham mocno!

no niestety śląski podobno trudny jest, chociaż ja nie zauważam czy ktoś do mnie mówi polszczyzną czy gwarą, szybo się przestawiam. Uwielbiam skecze Kabaretu Młodych Panów po śląsku. Jak dłużej pomieszkasz w Katowicach to pewnie się oswoisz z godaniem.

anna_studio napisał(a)

Czy Ty mie sam nie cyganisz...?

Buziaki i do zobaczyska....

Jo niby cygania? No kaj tam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:12, 19 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Agnieszka.. Twój wątek.. ale tu zrobię wyznanie:
Sebuś kocham Cię My z jednej gliny som Tylko Ty taki poukładany a ja roztrzepana

Po przeczytaniu Grey'a stwierdziłem, że mam idola życiowego No tez mam 50 twarzy - roztrzepaną również
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:53, 19 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Ja przekopujac po raz n-ty ogród jesienią tez tak stwierdziłem, że człowiek musi wszystkiego spróbować by wiedzieć co chce mieć w ogrodzie A i tak nigdy do ideału nie dojdzie Ale zabawy z lopatą nic nie zastąpi

Agnieszka.. Twój wątek.. ale tu zrobię wyznanie:
Sebuś kocham Cię My z jednej gliny som Tylko Ty taki poukładany a ja roztrzepana
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:20, 18 lis 2014

Do góry
Sebek resztę dla rodziny kupie gotowych bo też już mi się nie chce, a gałązek w okolicy już brakło, instruktaż choinki wkleję niebawem, jest szansa, że nie zmienię jednak miejsca zamieszkania

Tuja stoi w tym miejscu już X lat, ale na pewno więcej niż 7 i przetrwała tak zimę 2011/2012. Mam też tuje wyciętą w formie kuli na pniu też od 5 lat w większej donicy i jakąś tuje podobną do Danicy od 3 lat w małej doniczce. Niczym nie zabezpieczam i nawet nigdy specjalnie nie dbałem o ich podlewanie jesienią/zimą.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:01, 18 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Boszeee i znowu o różach... Ale na różyczkę jeszcze nie zachorowałem - choć jeśli pewien plan dojdzie do skutku to ulegnę chorobie, bo będę mieć na nie miejsce I wtedy zaciągnę kredyt studencki na róże

Sebek nie szalej, to ja Ci w prezencie kupię jakąś porządna różę do doniczki, tylko plizz nie wpadaj w spiralę zadłuzenia
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:45, 18 lis 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Lukasz szacun za wianki i choinkę.
Ja moze sobie w tym roku wiklinową kupię....taka zdolna i cierpliwa jak Ty nie jestem...

Ja będę szukać gotowych, bo nie chce mi się juz pleść Ale instrukcje wykonania choinki poproszę - może zdążysz przed wywózką do wariatkowa
A tak w ogóle to mam pytanie czy ta wielka Danica przy wejściu Ci zimuje?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:36, 18 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Nie żebym miał coś do gór, bo SOM PIĘKNE, ale tęsknię za zdjęciami z Twojego ogrodu
nic się nie dzieje, nuda, ponuro, bleee....
Anglia, ogród w Bressingham 22:29, 18 lis 2014

Do góry
Po raz kolejny zakochałem się w stipie - jeśli przezimuje u mnie to się zaprzyjaźnimy i będzie jej więcej
Borówcowy raj 22:19, 18 lis 2014

Do góry
Borbetka napisał(a)
Marta, posadziłam serba w dziurze po wierzbie na wprost południowego tarasu. Miałam tam dylemat, czy dać buka czy świerka, rysunki gdzieś są u mnie w wątku. Ciągle gderam, że nie lubię tej części ogrodu i nadal nie wiem, jak tę długą i prostą rabatę zmienić. Zima idzie, to zobaczymy.
Donoszę, że u mnie dopiero teraz rozpoczynają się przebarwienia berberysów. Robi się czerwono, ale zaczął padać deszcz. Ogromu liści z trawnika nie zdążyłam zebrać, a i Pan Krecik znów jest. Amerykańska pułapka nie pomogła .
Dziękuję wszystkim za radosne słowa, przy tej pogodzie. Słońca nie widziałam ze 2 tygodnie. Świecę światło w domu od południa, bo niewiele widzę. Otaczam się świeczkami i poluję na jakieś latarenki tarasowe, żeby jakoś jaśniej było.

Wczoraj na mikroekonomii w ramach wykładu dowiedziałem się od pani prowadzącej, że trzeba się teraz doświetlać by nie popaść w depresję Dlatego właśnie doświetlam się teraz ekranem laptopa A jak zobaczę jeszcze Twój ogród to zapominam o smutkach
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:14, 18 lis 2014

Do góry
Nie żebym miał coś do gór, bo SOM PIĘKNE, ale tęsknię za zdjęciami z Twojego ogrodu
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:05, 18 lis 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

I masz na tej fotce szalwie cardonnę, do ktorej zachęcam Age

Aga ale jakby co z anabelkami vel incredibal ja nie mm nic.... Wystraczy żywoplot przednogami a w plecach wyraziste tlo....

Ha - jaki dumny z siebie jestem, że posadziłem tą szałwię jeszcze przed premierą na CHFS Mam nadzieję, że po potraktowaniu łopatą się ogarnie i mnie zachwyci w dużej ilości wiosną Latem też, bo dłuuuugo
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:02, 18 lis 2014

Do góry
Boszeee i znowu o różach... Ale na różyczkę jeszcze nie zachorowałem - choć jeśli pewien plan dojdzie do skutku to ulegnę chorobie, bo będę mieć na nie miejsce I wtedy zaciągnę kredyt studencki na róże
Ogród w budowie - nieustającej 18:41, 18 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Próbuję znów nie zachorować na różyczkę jak widzę takie piękne okazy Jesień w Twoim ogrodzie zachwyca, mój mordor tez w tym roku zmienił oblicze, ale do ideału nigdy nie będę dążyć, bo nawet nie mam takiej potrzeby

Różyczka tego rodzaju, obawiam się, Cię nie minie, chyba że zrezygnujesz z forum.

Mordor jest ostatnim miejscem w moim ogrodzie, które wymagało zagospodarowania. Będzie zagospoarowane swobodne i naturalistyczne. Ale nie jestem pewna, czy na pewno nie będzie tam róż, skoro kupiłam i usadzonkowałam Dark Pavement. Ale to jest bardzo naturalistyczna róża.

Lawendowy zawrót głowy 18:12, 18 lis 2014

Do góry
Oświetlenie domu wow, na święta nawet lampek nie trzeba
Ogród w budowie - nieustającej 18:01, 18 lis 2014

Do góry
Próbuję znów nie zachorować na różyczkę jak widzę takie piękne okazy Jesień w Twoim ogrodzie zachwyca, mój mordor tez w tym roku zmienił oblicze, ale do ideału nigdy nie będę dążyć, bo nawet nie mam takiej potrzeby
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies