Podobało by mi się gdyby Ice Dance były przed Red Baronem..ale właśnie trochę martwię się,ze będą miały tam za dużo słońca . Z kolei piszesz,że u Ciebie rosną na słonecznej rabacie i jest ok . Jeśli więc samemu się nie spróbuje, to się człowieka nie przekona. Tylko trzeba się na coś zdecydować
Jazzy, dobre pytanie, hihi łatwiej by mi było odpowiedziec o planach na 2016, ale ok, w tym roku muszę jeszcze:
-zmienić płyty chodnikowe przed drzwiami wejsciowymi i zrobi mi sie taki pas 70 cm pod scianą domu, i chce tam zasadzić cos co mogłam w zimę ubrac,znaczy lampki, myslałm o stozkach bukszpanowychx 3 , lub bukszpany na kiju-kulki, ale tak sie zatanawiam, na O. takie popularne bukszpanu, a czemi nikt nie sadzi tych na pniu, z nimi coś nie tak?aha i to miejsce aktualnie jest nie do pokazania, w sumie nigdy nie było, jak mogłam wymyslic taki układ płyt , wrrr.Chyba ze cos doradzicie zamiast bukszpanów?
-do rabaty z rh i trawami dosadzic marikena- to juz w przyszłym tyg zrobie, oczywiscie drzewo nie bedzie jakies wypasione.u mnie wszystko małe.
- chciałabym posadzic tuje szmaragd i przeniesć pod nie rh nova zembla i jakies trawiszcze, chyba ice dance
-posadzić magnolie z cisami.
Ale zycie nie raz weryfikuje plany i niewiem ile z tego zrobię
-Najwazniejsze-wyciąć wszysciusienkie sosny
Anek, nie do końca się z Tobą zgodzę. U mnie Ice Dancy na słonecznej rabacie ( słońce od rana do 16.00) i nic im się nie dzieje. Żadnych przypaleń, uschniętych końcówek , rośnie jak szalony
Ice Dance najlepiej rośnie w bardziej cienistym miejscu, na słońcu się przypala na końcach i jest brzydki.. daj go gdzieś gdzie będzie mało słońca. inaczej będziesz na niego nerwę łapać..
Dziś pracowałam na ognistej rabacie. Totalna demolka. Przesadzanie, przekopywanie, robiłam nowe nasadzenia. Nie wiem, kiedy zrobiło się ciemno. Nie udało mi się skończyć rabaty. Jutro muszę dosadzić Ice Dance Metamorfoza znaczna. Było tylko bylinowo, teraz rabatę podzieliłam na dwie części: bylinową z pysznogłówka w roli głównej, którą planuję otoczyć obwódką bukszpanową oraz część z trawami: Variegatus, trytoma, baron, Ice Dance i kulki bukszpanowe (będą, wiosną je będę ciąć, teraz już dam im spokój).
Z lewej strony na trzeciej części dopracowałam rabatę z jeżówkami i trawą Bronzita, żurawkami Bery Smothie.
Nie zdążyłam cyknąć fotek, bo się zrobiło ciemno.
Dwa razy przegonił mnie deszcz, tak po 10 minut
Łoooo matulu dziewczyny ..Jesteście za 3 propozycją a pokazujecie mi czwarta inspirację
I też mi się podoba .Co to za trawa tam jest? ML ?
Mogłabym tak zrobić i przesadzić Red Barona ( plus dokupić go jeszcze) a z przodu przed tym wszystkim Ice Dance....? Bo u mnie by się zmieściło..
Chyba ,ze też mogłyby być bukszpany przed tym .Czy to już źle??