Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

leon60 10:15, 26 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)

A w cieniu ładne

bardzo lubię tę rabatę
zdrówka dla wnusiów
Katkak 12:48, 26 wrz 2015

Ania aleś mi super ten świerk wyszukała . Wprost idealny do tego miejsca . Mogę prosić o namiar gdzie mogę go kupić? 100zł za takie drzewko - dla mnie bomba . Jeszcze raz dziękuję Ci ogromnie .
Katkak 12:49, 26 wrz 2015

Świerk srebrny podoba mi się niesamowicie, ale obserwuję je u mnie w mieście i widzę, że każdy jeden nieco starszy egzemplarz paskudnie łysieje, więc nie nada
Milka 13:12, 26 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)

U nas też kolki

I obydwa chore... z dziadków biorą zły przykład

Ojej, to wam wszystkim zdrówka życzę. Fotki na bieżąco oglądam.
Milka 13:14, 26 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)
Topolanka, Aniu - Hansestadt Rostock, takie róże mogę mieć.... ale tylko takie. I ile jeszcze pąków tłoczy

Tej kolor zachwyca i pozytywnie ja oceniasz.
Mala_Mi 13:50, 26 wrz 2015

Katkak napisał(a)
Świerk srebrny podoba mi się niesamowicie, ale obserwuję je u mnie w mieście i widzę, że każdy jeden nieco starszy egzemplarz paskudnie łysieje, więc nie nada

Łysieją z powodu braku zim która pozwala na rozwój mszycy świerkowej.

artykuł o mszycy Artykuł nie ujmuje świerków niebieskich, a to one są najbardziej podatne na tę mszycę W jeden sezon mszyca potrafi załatwić całe drzewo. Zostają się tylko nowe przyrosty..

południe Polski zmaga się z tym problemem w Rzeszowie połowa drzew też wygląda tragicznie.

Dlatego chcę by była normalna zima.
Milka 13:52, 26 wrz 2015

U nas w mieście z świerkami tez tak się dzieje.
Mala_Mi 14:15, 26 wrz 2015

Milka napisał(a)
U nas w mieście z świerkami tez tak się dzieje.

Bo najbardziej ucierpiał w tym roku Dolny Śląsk i Opolszczyznę. U Was każda gmina wydawała komunikaty że mszyca szaleje .

A ja zaszalałam z pomidorami koktajlowymi Porosło od cholery i szkoda wyrzucić, zjeść się takiej ilości nie da. Poszło w słoiki...

Mala_Mi 14:21, 26 wrz 2015

Milka napisał(a)

Tej kolor zachwyca i pozytywnie ja oceniasz.

Ale ona u mnie od wiosny.... jedna jaskółka wiosny nie czyni.. zobaczymy po zimie.... na razie jest super.. jest tak ładna, że nawet nie wąchałam czy pachnie Nie szukałam dodatkowych atutów

Wszystkim zaglądającym życzę miłego dnia.. u mnie pada równiutko.. woda z oczka występuje, a pod tujami sucho... jak kamień sucho..

Widać jasny kolor gliny pomiędzy gałązkami.. nawet na milimetr nie zmoczyło.....

I ładne z przedwczoraj.. teraz leżą.. bo się opiły

15:29, 26 wrz 2015
Madzenka napisał(a)
Dużo w tym roku dyskutowałyśmy z Wieloszka nt Ice dance . Można przyciąć im końcówki wiosna ale i tak potem te przycięte trzeba wyciąc lub wyskubać bo te liscie zamieraja. Wieloszka za porada Tomka Grochowskiego wiosna ogoliła je na łyso i powiem, ze przez pewien czas było pusto ale za to potem w sezonie były przepiękne.
Ja testuje inny wariant. Najpierw po zimie przycinam końcówki uschnięte a potem gdy widać ze wypuszczają juz nowe liście wszystkie stare wycinam. Czyli staram się nie mieć łysych w ogóle ale bawić się w wykupywanie bede tylko w najbardziej wyeksponowanych miejscach.

to ja bedę ścinać na łyso ...podobnie jak evergold - 2-3 tygodnie golizny trzeba znieść ale potem jest super i bez żadnej roboty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies