Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 19:27, 16 lut 2019

Do góry
Hanuś, dzięki, oby tylko już nie było mrozu, bo mizeroty zmarzną. Przez cały czas biegał za mną kos, polował na świeże robaczki, nic się nie bał, słyszałam tylko za sobą delikatny szelest
budleja w żywych, zielonych listkach, a i tak będę musiała ją przyciąć

stipa

trawka od Jankosi w kotle, miałam ją zadołować, ale się zeszło

przetrwaływały świetnie w skrzyni, w gruncie również, Rench, mam nadzieję na białe i różowe kwiatki w tym roku
...uDany ogród 19:14, 16 lut 2019

Do góry
Aldona40 napisał(a)
U nas też było cieplutko i słonecznie i cały dzień klucze gęsi latały. Widok był zjawiskowy
Poszłam dzisiaj ściągnąć ubranko z magnolii co mi córcia z Wojsławic przywioza i co zrobiłam? Złamałam jej pąka no myślałam że minie trafi

No, ale wy Danusiu to poszliście z pracą w ogrodzie dzisiaj. Pewnie, że jak jest tyle rąk do pracy to robota wre Ja to sama zawsze dłubie w ziemi i itp. ( no czasem M coś pomoże ) A najgorzej mnie wkurza, to że, jednego dnia bym chciała cały ogród ogarnąć, a tak się nie da
Muszę nad sobą popracowac

Aldonko było przepięknie, wieczorem byłam w bluzie i było całkiem przyjemnie
U mnie takich ptasich widoków nie było, ale i tak doznania miałam przednie
Ja zdjęłam agro z hortensji ogrodowej a tam połamanych kilka pąków, chyba od naporu zmarzniętego śniegu. Ma trochę pąków, ale to nie to ...ale M mi mówi że jakbym nie okryła to może wcale by nie kwitła, no coś w tym jest
Niestety takie wypadki się zdarzają, ale nie ma co rozpaczać tylko cieszyć się tym co będzie.
Moi chłopcy nie są specjalnie ogrodowi, ale myślę że to przyjdzie z wiekiem, znają się na roślinach wiedzą co gdzie rośnie, ale sami z siebie jeszcze nic nie zrobią. Jak się ich zmobilizuje to praca wre jak w ulu
Tak było dzisiaj
Ja już ten etap przerobiłam i dzielę sobie prace. Chociaż nie powiem w głowie rodzi się myśl żeby wszystko ogarnąć na raz, ale rozsądek podpowiada że to " se ne da"
Ale TY młoda jesteś dlatego masz takie zapędy

Dwa ogrody 19:12, 16 lut 2019

Do góry
donice z ziołami stały na zewnątrz

buraki liściowe w skrzyni

byliny z turbodoładowaniem

ubiegłoroczne sadzonki żurawek, konwalnik w całkiem dobrej kondycji

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:09, 16 lut 2019

Do góry
kasiek napisał(a)
Salonik to moja miłość Juz sie nie moge doczekać zadaszenia by wyjąć fotele ... jeszcze troche do 15 marca

Nic dziwnego bo w całości sama go zrobiłaś i jest efektowny
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:08, 16 lut 2019

Do góry
kasiek napisał(a)
Dziś konstrukcja warzywnika została zakończona, obity został folią drenarską i wstępnie zaimpregnowany na ciemno - to nie kolor ostateczny - w pn jdę na jasno przecierką A póki co jest taki cały w półkach - nie ma trumny
Każda półka to inne warzywo, środkiem będą pomidory, góra zioła

Wcześnie jednak kolejne malowanie i przerzucenie ziemi - juz mnie boli w krzyzu

W tych kolorach o wiele lepiej pasuje do ogrodu niż tamten na jasno
Ja bym go nie rozjaśniała wcale
Pasuje do desek przy schodach, a wtapia się w ogród i nie widać go tak mocno jak poprzedni i moim zdaniem w przypadku Twojego ogrodu to jest na plus
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:04, 16 lut 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
dzwonki karpackie wystartowały

Sylwio, podziwiam Wasz zapał i tempo prac.
Ponieważ sama niewiele jeszcze wiem, to przy okazji mam do Ciebie, jako osoby doświadczonej, pytanie o dzwonki karpackie widoczne na Twoich zdjęciach: czy suchych zeszłorocznych łodyg się nie wycina? czy może jeszcze na to za wcześnie?
Z góry dziękuję za poradę.
Dwa ogrody 19:03, 16 lut 2019

Do góry
Zanim odpowiem na Wasze wpisy, chcę ogłosić, że dziś otworzyłam sezon 2019.
Jeszcze wczoraj było za chłodno, by biegać z sekatorem, ale dzisiejsza poranna mgła i późniejsze słoneczko zachęcały do porządków. Jeszcze nigdy w lutym nie sprzątałam rabat
Kilka godzin na powietrzu i cięcie, cięcie. Rabaty są suche na tyle, że spokojnie można działać.
Jutro wynoszę rojniki ze szklarenki, trzeba posiać sałatę i rzodkiewkę.
Wczorajsze zdjęcia, bo dziś nie było czasu.
Jest wiosna
pierwszy krokus

ciemierniki

przebiśniegi, powschodziły wszystkie, coś ok. 60 kępek, chociaż kret tam urzędował jesienią, za trzy, cztery lata powinny być już mini łany

Stary ogród zamkn. 18:56, 16 lut 2019

Do góry
Cudnie te donice wyglądają

Cudna
Rudbeckia subtomentosa 'Little Henry'

Jak będziesz zmieniał nasadzenia w donicach to wysadź je na rabatke bo szkoda żeby się potem zmarnowały, a tak za rok znów zakwwitna, u nas jeszcze nie macebulowych w doniczkach, chyba, że w mieście
Mój ogrodowy pamiętnik 18:55, 16 lut 2019

Do góry
Mój dereń kousa wygląda na to że w tym roku też nie będzie kwitł .

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:45, 16 lut 2019

Do góry
U mnie też mają zielone źdźbła...i w związku z tym nie wiem, czy je dobrze przycięłam...dojechałam do połowy i teraz moje pytanie, czy powinnam je ciąć na równo, również to zielone, czy tylko suchelce a zielone mają wystawać?

Wszyscy tną to i ja pociachałam a teraz myślę, że gdyby przyszedł mróz, tfu tfu, to te zielone źdźbła zmarzną?

Ja i mój ogródek, a może ogród 18:43, 16 lut 2019

Do góry
Kilka fotek z poszukiwań wiosny

Moja bajka 18:42, 16 lut 2019

Do góry
Furtka do warzywnika pomaliwana, ale jeszcze nie skończona
...uDany ogród 18:29, 16 lut 2019

Do góry
Dawno nie byłam tak późno w ogrodzie

Słonko świeciło, aż miło

No i łysy pozował

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:26, 16 lut 2019

Do góry
Agnieszko, przy tych temperaturach powyłazi tego jeszcze więcej.

Przy wszystkich pracach towarzyszyła mi Ziuta.

A tu wciąż kolorowo.

Przed południem zrobiłam oprysk Promanalem. Opryskałam cisy, graby, szczepionego modrzewia, świerki (poza serbami) i drzewka w sadzie.
Ogród z wilkiem zamkn. 18:25, 16 lut 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Miłego sprzątania u mnie słońca brak,mgła i chłodno a miała być taka pogoda i gdzie jest,ja się pytam ?

Wiola cały dzień był dziś taki słoneczny ...pięknie ,cieplutko niestety o 14 musiałam zakończyć prace ogrodowe ,a jak już wróciłam spowrotem od dentysty ,to nic nie zrobiłam ...
miłego wieczoru
a wieczór taki

...uDany ogród 18:25, 16 lut 2019

Do góry
No i pierwszy zachód słońca w ogrodzie w tym sezonie zaliczony

Moja codzienność - ogród Oli 18:23, 16 lut 2019

Do góry
Dziś był przepiękny dzień kawa w altanie zaliczona, dziecko przespało dwie godziny w słoneczku a ja cięłam i sprzątałam Melduje koniec cięcia, odkurzone żwirki, trawnik pograbiony i ogłaszam wiosnę !!!

...uDany ogród 18:23, 16 lut 2019

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Wiosenne porządki i wycinanie drzew lubię takie akcje, co do Robinii to ona jest bardzo krucha i szybko się starzeje a więc trzeba uważać na nią. Dobrze że ten konar nie odbił. Pozdrawiam wiosennie

Witaj Pawle !
Ja też lubię takie akcje w ogrodzie, ale jak M ciął te drzewa to najadłam się strachu co nie miara...
Te drzewa były dość duże na dodatek wybujały do słońca i żadnych gałęzi do podparcia, dopiero gdzieś na górze miały kilka gałęzi.
Ale mój ryzykant robił po swojemu, dzięki Bogu nic się nie stało. On cały, płot cały i robota wykonana
Teraz tylko to oczyścić teren
Pozdrawiam serdecznie!

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:20, 16 lut 2019

Do góry
Kiedy przechodziłam koło ciemiernika, kątem oka zauważyłam przy nim jakiś ruch. Oniemiałam

Wychodzi na to, że trzeba koniecznie w ogrodzie sadzić ciemierniki, bo innego źródła nektaru i pyłku dla pszczół w połowie lutego nie ma.

Efekty dzisiejszej pracy,

Teraz widać wyraźnie szkielet ogrodu.

...uDany ogród 18:17, 16 lut 2019

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies