Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:08, 04 lut 2019

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:07, 04 lut 2019

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:06, 04 lut 2019

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:05, 04 lut 2019

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:04, 04 lut 2019

Do góry
U nas mocno pada Bukszpanowy zasypany.
Ozdoby świąteczne zdjęte. Czekamy na wiosnę.

Zakręcony ogród 08:04, 04 lut 2019

Do góry
Dziś pewnie w każdym wątku pojawią się piękne, zimowe pejzaże Nawet ja, która nie wchodzi zimą do ogrodu skusiłam się tym pięknym okolicznością pogody. Taka zima na śląsku :

Przy okazji możecie dostrzec nową budowlę , która stanęła za moim płotem Wierzcie bez tej kołderki wygląda znaczne gorzej Ale namiary na Tuje XXL już mam Miłego dnia. I pamiętajcie do wiosny jeszcze tylko 44 dni
Tu narazie jest ściernisko... 07:56, 04 lut 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Dzisiaj miałam bardzo pracowity dzień. Juz czas najwyższy posadzić tulipany i opielic rabaty bo są zarośnięte niemożliwe. Liczyłam ze popada i i spulchni ziemię ale niestety. Wieczorem tylko lekko pokropilo.
Przymiarka sadzonek

Podobają mi się takie rabatki z kamieniami ale ciagle mam obawy jak utrzymać je w porządku a jak w nie sadzić cebule ? to już mistrzostwo chyba. Ogród masz bardzo ładny i widać jak pięknieje.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 01:14, 04 lut 2019

Do góry
Pochwalę się moimi nowymi nabytkami, jeszcze chwilkę będzie zima,to zdążę się nacieszyć

Ogród Muszelki 00:06, 04 lut 2019

Do góry
Grażynce, Wiklasi, Aniom do kwadratu, Izabelli, Rysce, Basi, Agacie, Danie, Gosi, Ewie oraz Wszystkim Niewymienionym, a odwiedzającym mój wątek ofiaruję Cukrowy Kapelusz (Zuckerhütl 3507 m. n.p.m.) w pierwszych promieniach słońca.

Chaos nie ogród 23:59, 03 lut 2019

Do góry
Ejanka napisał(a)
(...)
No i nieszczęsny przedogródek:
. (...)

Tu można niemal błyskawicznie nadać szlifu i poprawić - wystarczy przy krawężnikach i kostce wyciąć kanty. Natychmiast zrobi się czysto. A już w ogóle będzie błysk, jeśli wymierzysz równe odległości i równymi pasami usuniesz darń w pasie nasadzenia buksów. Wystarczy wysypać drobną korą. Nawet wypełniaczy nie trzeba sadzić (na razie)
Dużo nie trzeba, a od razu będzie schludnie wyglądać. To samo przy rabatach...zwróć uwagę, że wszystkie ogrody na zdjęciach jakie dałaś mają czyściutką linię pomiędzy trawnikiem a nasadzeniami. Niby szegół, a jaką robi różnicę
Ogród Basi 23:52, 03 lut 2019

Do góry
Dzisiaj po raz pierwszy pracowałam nad postarzeniem gipsowego popiersia. Będzie stało albo na tarasie albo na opasce przy domu. Było całkiem białe. Trochę je postarzyłam szarą farbą. Oto efekty. Po raz pierwszy to robiłam więc uczę się na błędach. Ale chyba jeszcze trochę je poprawię. Mąż ma pomalować kilka razy impregnatem do fug łazienkowych.
Zdjęcia wyszły słabo, było trochę słabe światło.

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 23:34, 03 lut 2019

Do góry
tkaAni - a po cięciu, zakwitł ten bluszcz jeszcze w tym roku ? Bo ja bym chciała przyciąć,ale też lubię kiedy jest dużo pszczół na tej ścianie bluszczowej.

mira - właśnie też przypięłam pędy Tuscany do samej ziemi,zakwitły girlandami ładnie,ale później bardzo były chore, właśnie tylko te przypięte.
To jednak ingerencja w naturalny wzrost.
Kupiłam w następnym roku Tuscany superb,ale ta znowu jest za bardzo giętka.
Pędy same się rozkładają po ziemi,musiałam dać podporę jak piwoniom.Ale kwiaty miała ślicznie fioletowe.

Ubiegłej wiosny odkupiłam Tuscany,ale sadzonka była bardzo malutka i nie kwitła.
A odnośnie długich pędów to w ostatnich 2 sezonach na moich kilku rabatówkach takie dziwne baty porosły. Nawet Herzogin Christiana, cała malutka,a jeden pęd na 1,5m.W jesieni już nie ruszałam,dopiero wiosną je przytnę.
Ogród Małej Mi 2017 23:28, 03 lut 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Urośli nie wiadomo kiedy Dobrze Cię zobaczyć choć na fotkach Aniu

Ha, ha...wyszłam pięknie
Ale miss Polonia ze mnie nie będzie

Zwiewam do spania. bo zaraz trzeba wstać.. i znów witaj poniedziałku.. ten czas coraz szybciej leci...
I jakieś jeszcze z zimy, bo obrazki sie skończyły..

Ogród Małej Mi 2017 23:25, 03 lut 2019

Do góry
anka_ napisał(a)
Z takimi genami to w każdym wieku są i będą super I mają super babcię.
Mam nadzieję że kiedyś chociaż w niewielkim procencie będę potrafiła być taką babcią.

PS. Aniu mam schowaną do piwnicy werbenę i chciałabym zrobić sadzonki twoją metodą. Wiem, że kiedyś tłumaczyłaś jak robisz ale nie mogę znaleźć. Powiedz mi proszę jakiej długości najlepiej ciąć sadzonki i czy do wody czy odrazu do ziemi wsadzałaś.

Marsylia ta w piwnicy ma się dobrze.

Moja marsylia w kotłowni też rośnie

A ile nie utniesz, wsadź do wody, wrzuć kawałek węgla drzewnego by woda nie gniła.. i czekaj na korzonki. ja przynajmniej tak robiłam. W szklarni widzę że kilka sadzonek żyje .. byłam wczoraj i podlałam .. wiec już nie robię sadzonek, to co w szklarni mi wystarcza.

Za to zostawiłam kawałek lotosu w oczku. Ciekawe czy przeżyje.

Ogród Małej Mi 2017 23:22, 03 lut 2019

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Aniu a ja odniosłam wrażenie, że odpoczywasz od ogrodu, a może i od ogrodowiska. Myślę jednak, że mocne wiosenne słoneczko i wiosenne kwiatki zwabią cię do nas z powrotem.

Gosia, nic w ogrodzie się nie dzieje.. wszytko już pokazywałam po srylion razy.. a po wątkach nie mam po prostu kiedy się błąkać.. czas leci coraz szybciej.. ale nie ma]narzekam bo jest praca.. a jak jest praca to jest ogród.. może w gorszej kondycji ale nadal jest to MÓJ ogród..

Za to kolejne kwiatki domowe idą won.. nie mam kiedy też o nie zadbać.. wiec łapią przędziorki i inne niespodzianki.. wypierniczyłam i spokój..

Ogród Małej Mi 2017 23:19, 03 lut 2019

Do góry
kasiek napisał(a)
Ale masz fajny okres babciowania - teraz największe słodziaki a na noc - do rodziców

No coś ty... co drugi tydzień muszą spać..

I zima, początek lutego.. po prostu jakiś koszmar .. w Ameryce -46, by po 1 dniu było +12. U nas zimy brak.. przyroda zwariuje..

Ogród Małej Mi 2017 23:17, 03 lut 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Ania, to młodszy na fotce, kiedy to wyrosło, po dzieciach to widać, jak czas zasuwa.
Widoki zimowe piękne

Oj zasuwa, za szybko..ciągle mam braki czasowe..
Nawet na wnuki też brakuje, ale planuję tydzień z chłopakami... i chyba nie tylko oni odliczają dni do wyjazdu, bo ja też
Dziś synuś mi przysłała fotki.. serce rośnie - dusza śpiewa ..

I gdzie mi się spieszyć do ogrodu czy wiosny.. jak mam takie fajne kwiatki ..
Mój ogrodowy pamiętnik 23:14, 03 lut 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Wracam do tematu mojej nieszczęsnej jodły górskiej Compacty i jej 2 przewodników. Zrobiłam jej zdjęcie.
Czy ja mam jeden przewodnik obciąć? Co mam z nią zrobić?
Podpowiedzcie proszę.

Moim zdaniem, ze sprawa jest jesz ze amtualna nie obcinaj drugiego pr, ewodnika. Te swierki tak maja genetycznie. Moj co prawda wyzszy ale ma od kilku lat 3 przewodniki i bardzo ladnie rosnie. To nie przeszkadza. A co bedzie jak za rom znowu wypusci nowy przewodnik tak bedziesz, ciela.

Bede na dzialce to zrobie fotke

Za drzwiami do ogrodu... 22:50, 03 lut 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Oj Aniu i wprana ręką i oko fotografa

Moje oko podpatruje jak moje koleżanki patrzą na kwiatki i uczę się od lepszych
Wcześniej nie zachwycił by mnie np.taki sucharek
Przedziwny Ogród 22:33, 03 lut 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
No nie wiadomo co z tą zima będzie. Odchodzi już czy trzymać mrozem będzie? A ogrodowe rumaki już z kopyta do galopu się rwą

Spokojnie... Zima ma czas do 20 marca. Później niech znika. Mamy czas na planowanie, nowe pomysły i zbieranie sił na nowy sezon
Jeszcze się napracujemy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies