Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 07:31, 10 kwi 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
u nastez jakies oziebienie idzie brr ale damy rade te pare dni. Tylko zeby jeszcze popadalo

bylam u ogrodnika po pietruszke i wyszlam z taka skrzyneczka zaplacilam tylko za pietruszke
ide sadzic

Ha ha, dobre
Boży kwiat pnie się u mnie w górę, ale jestem go ciekawa, ale przy okazji z nim razem stokrotka
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:26, 10 kwi 2019

Do góry
Mam prośbę, do tych co się znają, coś opanowało mi kosodrzewiny i jałowce, nie wiem co, czym robić oprysk,

na formowanych jałowcach, na gałęziach, takie coś się pojawiło

o 1 zdjęcie więcej wbrew regulaminowi, ale w jednym poście problem chciałam przedstawić

a na kosodrzewinie to, zamierają gałązki, schną, odpadają igły, wycinałam, oczyszczałam, ale co dalej, bo postępuje...

proszę o pomoc
Sezon 2017 u Hanusi 07:23, 10 kwi 2019

Do góry
Irenko, dziękuję za pobyt i życzenia. Rano szron na dachu był, ale już jest słonko, to znika.
Mam nadziehje, że te kilka nocy na lekkim minusie w moim ogrodzie szkód nie zrobi. Zobaczymy, najbliższy wypad w okolicę kwiecia dopiero w weekend,

Ania z uroczyska- odpowiem u Ciebie na priv.

Pogodnego nieba nad Wami!

Ogród tkany marzeniami 07:23, 10 kwi 2019

Do góry
Zdjęcia troszkę kiepskie, ale dowód, ze moja magnolcia jednak zdecydowała sie na wiosenne kwitnięcie

Ogród tkany marzeniami 07:20, 10 kwi 2019

Do góry
Ze słodkości od Grażynki wyszło mi 5 sadzonek

Ogród tkany marzeniami 07:18, 10 kwi 2019

Do góry
Kolejny tydzień zleciał, a ja nadal nie ogarnięta z robotą. No, ale trudno tak musi być. Cieszmy się tym co jest. Kilka wczorajszych migawek.

Pszczelarnia 07:17, 10 kwi 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

]

Do ciemierników dołączyły pierwiosnki i kwitnienie seslerii

Mam gotową odpowiedź na moje rozterki Co to jest za drzewko na pierwszym planie?
Witam, i o radę pytam :-) 07:10, 10 kwi 2019

Do góry
Powracam wiosenną porą Plan na ten sezon - trudna rabata ze skarpą po wschodniej stronie domu. O tu:

Mój plan jest taki: żywopłot z cisa przy siatce, przed nim szpaler hortensji ( skłaniam się ku odmianie polar bear) , a przed hortensjami carex ice dance. Dobry pomysł czy jednak nie???
Japoński ogród Reni i Matiego 07:02, 10 kwi 2019

Do góry
Renii napisał(a)
Tak Irenko to odmiana pendula. Pisałam o nim u Ciebie na wątku

Świetny
Ukojenie 06:47, 10 kwi 2019

Do góry
zoja napisał(a)
Dzisiejsze exotic emperor

Chyba otwieraja powazniejsza wiosne

Reszta prawie gotowa

Zoju, rabaty wiosenne robią wrażenie, brawo Ty
Ogródkowe perypetie:) 06:43, 10 kwi 2019

Do góry
abiko napisał(a)
Magnilia mi w tym roku urosła masakrycznie. Jest taka sama jak pergola, za rok z okna nic nie zobaczę

Moje ulubione białe.. ja tam biel po zimie lubie;P

I kolejne żonkile..

Same rarytaski, masz co podziwiać
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 06:42, 10 kwi 2019

Do góry
an_tre napisał(a)
Haniu praca w ogrodzie trwa ale nie widłami, bardziej sekatorem i grabiami trwa ale z przerwami bo wiatr "urywa głowę" właśnie się uspokoiło i mam nadzieję, że na dobre i jutro będzie można dłużej popracować w ogrodzie.
Pozdrawiam

Obrazki z dzisiejszego dzionka.

Wawrzynek wilcze łyko

Śnieżniki

Cebulice

Wiosna i u ciebie, nie ma co narzekać
Wawrzynek w białym kolorze bardzo rzadki, ja dostałam różowy, ale w tym roku nie kwitną, ale jeden żyje Buziam Aniu
Ogród Basi 06:39, 10 kwi 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)

Basiu, jestem zachwycona twoimi donicami, świetnie się prezentują, w moim guście
Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 06:28, 10 kwi 2019

Do góry
Katarzyna13 napisał(a)
Czosnki i tulipany startują

Wisieńki rozszalały się na całego

Rozchodniki wyglądają jak malutkie kapustki

Skrzynie czekają na wysiew

Wielkie wow! Perfekcja i na bogato
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 06:24, 10 kwi 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
Nareszcie mogę pokazać moje pęknięte i leczone drzewsko bo mi telefon się zbuntował ..

Rana była długa i głęboka .Już się zabliżniła a najważniejsze że drzewo żyje.Mocno chorowałale jest .5 tub silikonu poszło Jeszcze na wiosnę trochę soki na dole widzę ale zasklepiam i spokój do następnej wiosny.

To dobra nowina Halinko
Sezon 2017 u Hanusi 06:08, 10 kwi 2019

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Magnolia już zaczyna gubić płatki.

Ale gwiaździsta, mimo mikrego wzrostu też nie próżnuje. Będą 4 kwiatki, otworzył się jeden.

Wiosna pełną gębą, kwiecia dostatek
Gwiaździsta, to bardzo mocna magnolia, szybko w kwiaty obrasta Haniu, dnia bez mroźnych wiatrów życzę, bo u nas on znowu wieje
Sezon 2017 u Hanusi 06:06, 10 kwi 2019

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Było stoisko z drewnianymi ptaszkami, i ze świątkami w drewnie.

Super wyjście, ja to bym zaraz jak sroka coś z tych cudów kupiła dobrze, że mam niedosyt finansowy, to bardzo bym nie poszalała
Wszystkiego po trochu 06:03, 10 kwi 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)
Moja lilia Gobasiowa, razem z małymi

niektóre powojniki już w takiej postaci, inne jeszcze w powijakach

Wyjątkowa ta lilia też prosiłam się o nią u Gobasi
Paradise czyli mój kawałek raju 05:57, 10 kwi 2019

Do góry
paradas napisał(a)
Trochę aktualizacji domowych,

Monstera dopiero co wypuściła nowy liść a tutaj następny się szykuje, nie sądziłem że aż tak szybko będzie rosła Muszę jej jakiś pal załatwić i trochę liście oczyścić.

Strelicja także wypuściła ogromnego liścia. Mam jeszcze 2 małe z nasionek, trzecia nie wiem czy to nie jest nicolai ale zobaczymy

Kot postanowił pomóc w plewieniu

I pytanie na koniec, czy funkie lepiej posadzić na miejsce kamyczków gdzie jest jakieś 30-40cm od muru? Czy lepiej za betonikiem? Martwię się o wilgoć na ścianie i jej bliskość do posadzenia. Ta ściana jest z kotłowni gdzie ciągle pali się piec i okno jest otwarte. Sam już nie wiem a przesuwanie bloczków chyba nie wchodzi w grę

Nowy ciemiernik ładny
zostaw kwiaty po przekwitnięciu, to będzie się wysiewał.
Co do tego wąskiego paska, wg mnie za wąsko na sadzenie czegokolwiek, jednak zdarła bym darń, przesunęła krawężniki do przodu, posadziłą rośliny i wysypałą tym kamykiem.
Druga opcja, zostawić, jak jest, ale od krawężnika zerwać darń do 1m, zrobić kant i na oczyszczonej powierzchni posadzić rośliny, ciekawa jestem, na co się zdecydujesz.
Jeśli maja tam być tylko funkie, to od krawęznika zerwij darń na 30cm, posadź i będzie dobrze, są odmiany wytrzymałe na słońce
W moim małym ogródeczku - Dorota 05:32, 10 kwi 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
No i efekt końcowy.
Gdybym go nie zmniejszyła o połowę formowanie kulek zajęło by mi ze dwa dni, no i miałabym stertę kujących gałązek.

Wyszło świetnie, dobrze, że tak wycięłąś, bo roslina ładna, ale wymaga obróbki. Wiem ile to pracy kosztuje, bo mam takich kilka, kiedys jak zaczynałam je tak formować, skończyło się odpiłowaniem kciuka, całe szczęście uratowali mi go
Dziś bym ich nie sadziła, ale cóż, sa i i zimą cieszą, podziwiam zatem, bo wiem jak kłują też, a to sprzątanie potem....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies