Hi hi czyli ogrod odzwierciedla naszą naturę ah jakże ja lubię Twoj ogród.
U mnie na biurku w pracy tak jak w ogrodzie, najpierw robię balagan a potem generalny porządek ... I tak w kółko, taka zakręcona jestem.
Rok temu mieszłam glinę z torfem i dosadzalam nowe... Przy tworzeniu kwadratów wsypaliśmy mnóstwo piasku... Nadal za cięzko i za mokro...
Muszę przede wszystkim usunąć korę a będę dopsypywać kompost. Posadziłam je trochę wyzej.
Krania czosnki u mnie średnio w trzecim roku juz niemal nie kwitną. Co roku przesadzam je w miejsce gdzie nie muszą być piękne a na ważnych rabatach sadzę nowe.
O widziałam! To ta z sesji to średniaczka? Ależ piekne dziewczyny!
Ty nam lepiej swojego M pokaż skoro takie macie latorośle hi hi i się okaże że zjazd u Ciebie zrobimy aby M poznać
Ania co to za cudne kurczakowe (tzn seledynowe drzewo ) na froncie rośnie? Kiedy ty je ostatnio pokazywałaś w pełnej krasie?
Dzieki sypaniu granulek zdecydowanie ograniczyłam ślimaki. Problem polega na tym, że w ziemi miałam pełno jaj , więc nie przychodzą z sąsiedztwa lecz mnożą się u mnie... Ale papu pozwala mi uratować ogród... Bo inaczej zżarłyby mnie z ogrodem i nawet bym się nie zorientowała...
Ha widzę, że Danusia Ci wszystko zaprojektowała. Nawet nie myśl, nic nie zmieniaj, działaj tak jak Dana nakazała.
Mi od czasu do czasu rzuci jedną podpowiedż, dokonam zmina i jestbpo prostu bosko.,
Jola ależ piekna perspektywa!! Jak sobie przypomnę te mikruski roślinki i Twój start na forum to aż nie wierzę, że ogród się tak zmienił. Chyba uwielbiasz siedzieć na werandzie i patrzeć się na Wasze dzieło. Macham do M, ktory Ci tak dzielnie pomaga
W żadnym centrum nie widziałam. Zadzwoń do Karczegis. Wygooglasz Karczegis Bielany. Tam kupowłam moje ambrowce slender, może maja gumball albo sprowadzą dla. Ciebie.
Nikita wiele dyskusji o liściach czosnków było zostały rzeze mnie calkowicie ucięte gdy pojawiły sie główki czosnków a końce liści zaczęły przysychać. W poprzednich latach przycinalam liście o ok połowę, w tym roku zrobiłam to samo co Ana Art w poprzednim nawet gdyby czosnki nie mialy za rok zakwitnąć, to teraz podoba mi się.