Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród do kwadratu 22:40, 15 maj 2014

Do góry
Zdrówka życzę!
Mała Eleczka 22:37, 15 maj 2014

Do góry
A fotki gdzie SOM?
Moja "przyziemna" :) pasja 22:26, 15 maj 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Marzenko, ale Ty masz przecież pięknie u siebie, co tu zmieniac?! Zaglądam codziennie, ale nie zawsze mam coś do powiedzenia . Od samego początku nie mogę wyjść z podziwu, że tak wszystko bujnie rośnie, też tak chciałabym... No i ta Twoja wiedza ogrodnicza...

Mój ogród nigdy nie będzie idealny, choćbym na głowie stanęła... Ja mam paskudne "otoczenie boczne", te mury w granicy doprowadzają mnie czasem do szału.... Z jednym na pewno sobie nie poradzę do końca i zawsze będzie zakłócać efekt. Muszę temu sąsiedzkiemu żółtemu molochowi podporządkować wiele działań i planów.

Co do uporządkowania.... coś w tym jest. Lubię działać logicznie, lubię mieć dobrze zroganizowaną moją działkę w pracy, nie lubię, gdy ktoś mi to psuje, uwielbiam mieć porządek w domu, ale nie zawsze radzę sobie z jego utrzymaniem , moje zorganizowanie/uporządkowanie chyba najbardziej przejawia się przy planowaniu remontów, budów i układaniu planów podróży..... Pamiętam zdziwienie pM-a, gdy mu przedstawiłam moją wizję na nasz pierwszy wspólny weekend - no co, sam chciał . Nawiasem mówiąć to był weekend na Dolnym Śląsku, więc na brak atrakcji nie można było narzekać .

Hi hi czyli ogrod odzwierciedla naszą naturę ah jakże ja lubię Twoj ogród.
U mnie na biurku w pracy tak jak w ogrodzie, najpierw robię balagan a potem generalny porządek ... I tak w kółko, taka zakręcona jestem.
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:23, 15 maj 2014

Do góry
Wedrujący klonik ?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:20, 15 maj 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Pięknie ogród wygląda ale u mnie liście czosnków nie podsychają pozdrówka

Pewnie masz białe? Ja lubuę tylko fioletowe
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:19, 15 maj 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Witam Marzenko ... ogród jak zwykle zachwyca !!! zawciągi polecam, mam białe i czerwone , są zimozielone i ładnie u mnie przezimowały - kwiatuchy się pomału pokazują ... Lawendy viva nie mam , ale mam inne odmiany ... Przez chwilkę rosła u mnie w opasce domu gdzie prawie nie miała ziemi jedynie piasek i żwir i do tego cieplutko i słońce .... Jako pierwsza pokazała w tym miejscu piękne liście w tym sezonie , w innym miejscu zdecydowanie i nieporównywalnie marniejsza ....Wniosek się jeden nasuwa .... wykop im dziurki i zasyp piaskiem z odrobinką ziemi o ile to możliwe przy twoich wodach gruntowych i sąsiedztwie innych roślin ....

U mnie ulewy i silny, porywisty wiatr ..... boję się o moje brzozy aby nie poległy na płocie sąsiada .... pozdrawiam

Rok temu mieszłam glinę z torfem i dosadzalam nowe... Przy tworzeniu kwadratów wsypaliśmy mnóstwo piasku... Nadal za cięzko i za mokro...
Muszę przede wszystkim usunąć korę a będę dopsypywać kompost. Posadziłam je trochę wyzej.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:18, 15 maj 2014

Do góry
kraania napisał(a)

Marzen a co roku Ci czosnki zakwitają? Bo u mnie z pięciu dwa tylko mają główki, a reszta się rozdrobniła -powyłaziły same drobniutkie liście.

Krania czosnki u mnie średnio w trzecim roku juz niemal nie kwitną. Co roku przesadzam je w miejsce gdzie nie muszą być piękne a na ważnych rabatach sadzę nowe.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:17, 15 maj 2014

Do góry
Klon drummondi zapamiętałam. Jak mi coś zdechnie w ogrodzie to sobie tego kurczaczka kupię
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 22:15, 15 maj 2014

Do góry
Jak twoje anabelle? Ruszyły? Podpierasz je czymś?
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:12, 15 maj 2014

Do góry
Aniu czy przycinasz kaliny po kwitnieniu?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:10, 15 maj 2014

Do góry
Qurcze niech ci przestanie padać...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:09, 15 maj 2014

Do góry
Sebek dobrze, że brzydka pogoda bo z trzymaniem kciuków nic nie można robić
Co z tym ogródeczkiem począć 22:07, 15 maj 2014

Do góry
Podobne!!!!!
Co z tym ogródeczkiem począć 22:06, 15 maj 2014

Do góry
O widziałam! To ta z sesji to średniaczka? Ależ piekne dziewczyny!
Ty nam lepiej swojego M pokaż skoro takie macie latorośle hi hi i się okaże że zjazd u Ciebie zrobimy aby M poznać
Co z tym ogródeczkiem począć 22:04, 15 maj 2014

Do góry
Ja się domagam zdjęć młodszych latorośli. Najstarsza piekna!!!
Ewka az strach się bać jak Ty wyglądasz. Dawaj facjatę na avatarka!!!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:59, 15 maj 2014

Do góry
Ania co to za cudne kurczakowe (tzn seledynowe drzewo ) na froncie rośnie? Kiedy ty je ostatnio pokazywałaś w pełnej krasie?
Dzieki sypaniu granulek zdecydowanie ograniczyłam ślimaki. Problem polega na tym, że w ziemi miałam pełno jaj , więc nie przychodzą z sąsiedztwa lecz mnożą się u mnie... Ale papu pozwala mi uratować ogród... Bo inaczej zżarłyby mnie z ogrodem i nawet bym się nie zorientowała...
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 21:55, 15 maj 2014

Do góry
Ha widzę, że Danusia Ci wszystko zaprojektowała. Nawet nie myśl, nic nie zmieniaj, działaj tak jak Dana nakazała.
Mi od czasu do czasu rzuci jedną podpowiedż, dokonam zmina i jestbpo prostu bosko.,
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 21:53, 15 maj 2014

Do góry
Jola ależ piekna perspektywa!! Jak sobie przypomnę te mikruski roślinki i Twój start na forum to aż nie wierzę, że ogród się tak zmienił. Chyba uwielbiasz siedzieć na werandzie i patrzeć się na Wasze dzieło. Macham do M, ktory Ci tak dzielnie pomaga
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:50, 15 maj 2014

Do góry
Kamajla napisał(a)
a nie rzucił Ci się w oczy gdzieś ambrowiec gumball?
i jakbyś mogła wypowiedzieć się w kwestii mojego przedogródka to wiesz, będę jedną wielką chodzącą wdzięcznością

W żadnym centrum nie widziałam. Zadzwoń do Karczegis. Wygooglasz Karczegis Bielany. Tam kupowłam moje ambrowce slender, może maja gumball albo sprowadzą dla. Ciebie.

Zaraz zajrzę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:49, 15 maj 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Marzenko, ale mi się zaległości na robiło...!!!
A u ciebie (jak zwykle z resztą) przepięknie.
Jak ty robisz, że twoje czosnki nie maja żółtych, posuszonych liści? U koleżanki w ogrodzie czosnki zawsze śliczne, ale liście paskudne...
Przykazania dotyczące lawendy przyswoiłam...

Nikita wiele dyskusji o liściach czosnków było zostały rzeze mnie calkowicie ucięte gdy pojawiły sie główki czosnków a końce liści zaczęły przysychać. W poprzednich latach przycinalam liście o ok połowę, w tym roku zrobiłam to samo co Ana Art w poprzednim nawet gdyby czosnki nie mialy za rok zakwitnąć, to teraz podoba mi się.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies