Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 21:51, 15 maj 2014

renatamama3 napisał(a)

Agatko ,to tak u mnie ,czekam na iryski.

Podpatruję codziennie przez mokre od deszczu okna, aż się boję tych opadów, bo są groźne dla korzeni, u mnie długo woda stoi w gruncie

Rodgersja, mój maluszek................w błocie..............rośnie na górce inaczej to by się już zatopiła

Madzenka 22:10, 15 maj 2014

Qurcze niech ci przestanie padać...
Agania 22:15, 15 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Agania myślałam, że posadzenie dwóch klonów razem to głupi pomysł, widzę jednak że już dawno go przetestowałaś. Cieszę się bo połączenie dwóch kolorów mnie zachwyca.

Kolory w ogrodzie pełnią podstawową rolę, ja mam skłonności do dość odważnych zestawień kolorystycznych, ale staram się utrzymać te połączenia w jednym gatunku, teraz jednak, pilnuję się, żeby nie przesadzić, bo chyba jestem już na pograniczu z kiczem, a na spójności i harmonii zależy mi najbardziej

Klony w takich kontrastowych kolorach,bardzo ożywiają ogród wiosną i jesienią, kiedy jesteśmy bardzo spragnieni kolorów lub ich nam bardzo, brakuje

Dorota123 22:26, 15 maj 2014

Agatko do Pisarzowic nie jadę, pogoda paskudna a ja mam ok. 250 km drogi,
Agania 10:36, 16 maj 2014

Kasik napisał(a)
Wpadłam pozachwycać się widoczkami- u Ciebie ich nie brakuje. Soczyście i wszystko rośnie jak na drożdżach , wydaje się, że każda fotka jak po deszczu zrobiona. Az kipi ta zieleń.

Buziaki

Kasik.........w deszczu, zieleń wygląda tak świeżo i soczyście tak jak piszesz........ziemia aż paruje, u mnie mgła się rozgościła i nadal pada, zimno jak w psiarni, prądu nie mam od wczoraj, ale za to cieplutko w domciu, bo rozpaliłam w kominku

buziak
Agania 10:38, 16 maj 2014

renatamama3 napisał(a)
Agatko,wystartowały Ci już lilie wodne ? moje słabo się zbierają.

Renatko, lilie tak, już w liściach i jest już jeden kwiat

Agania 10:44, 16 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Agata...... w ten deszczowy i wietrzny dzień spacer po twoim ogrodzie pełnym pięknych zakamarków to prawdziwa przyjemnosć.. ale widok z tarasu.. to już odlot nad odloty... jak w obcych krajach..
Nic tylko wskoczyć w basen.. i tam sie zostać...
Pięknie masz......

Jakie piękne komplementa, aż cieplej się robi na sercu........tylko......czy doczekamy się pięknego lata pod to basenowe moczenie i ciapanie w wodzie
Agania 11:01, 16 maj 2014

Dorota123 napisał(a)
Agatko do Pisarzowic nie jadę, pogoda paskudna a ja mam ok. 250 km drogi,

Dorotko, smutno mi bardzo, że cię, nie będzie.......ech ta pogoda płata nam figle, faktycznie 250 km, to daleko i co za wycieczka w taki deszcz......napisz mi adres na pw, to wyślę ci tego liliowca, który wpadł ci w oko

buziak
kasiek 11:27, 16 maj 2014

Nie wiem czemu ale strasznie mnie korci jutrzejszy wyjazd, pomimo widoku za oknem mam dobre przeczucia....

Ale jak sie zagrzebiemy po drodze - to pchasz auto

Mam przeczucie że sie jutro ubawimy, mam nadzieje że będzie wesoło
paulina_wero... 11:47, 16 maj 2014

zaglądnęłam i słoneczko zostawiłam pozdrawiam