Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 21:48, 15 maj 2014

popcarol napisał(a)
Ania ! w 2 lata to wszystko??? Aż się wierzyć nie chce! Niesamowite!!
Buziaki!!

A to w kilka wieczorków jesiennych 2013
Było

Jest

Mala_Mi 21:50, 15 maj 2014

ewa004 napisał(a)
Aniu szacun kobieto ,piękny masz ogród ,już nie mogę się doczekać kiedy u Mai go zobaczę .
Znowu ogladając będę dumna jak paw ,że to ogród MOJEJ KOLEŻANKI

Czy będziesz dumna to się okaże... na razie klon ujarzmiony.. ten na foto powyżej..dostał 3 koły, poprzeczki i podwiązkę ze starej pościeli.. to była walka... ale wyrywa go razem z kołami, mnie przelało i przewiało... bo pogoda jest niesprawiedliwa.
Mala_Mi 21:52, 15 maj 2014

Mirka napisał(a)
Ania czytam właśnie o orlikach o ilości odmian jakie są no masakra żeby to zgromadzić w ogrodzie ,a i jeszcze poczytałam że odstraszają ślimakiDeszcz u nas dziś nie padał ale za to masakrycznie wieje wiatr

Za to przyciągają przędziorki
A ślimaki moje maja w nosie wszytko, jakoś może ich nie jedzą, ale żrą wszytko wkoło..... zaraz mi chyba prąd wywali.. bo śwatło co chwila gaśnie.. i skończy się produkcja stron.
Mala_Mi 21:54, 15 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
Anek dobra wiadomość ,że przestało padać ,jest nadzieja ,że i słoneczko się pokaże fiordy przeżyły czy wypłynęły :

To było chwilowe
Do fiordów nie zaglądam..... czekam aż do drzwi zastukają
Poziom wody zmierzę rano, dziś już dość mnie przewiało.. leczę się herbatą z prądem ( bo tego mi nie zabierają i cytryną)
Mala_Mi 21:58, 15 maj 2014

kaisog1 napisał(a)
Anka to wytłumacz mi czemu ja sadzę a nic mi się nie rozsiewa???? Chwasty jedynie...... u wszystkich werbena się sieje jak głupia, u mnie nic, lawenda to samo, u mnie nic, orliki mam ale nie takie cudne jak Twoje i d...a..... jedyne co mi się rozsiewa to przywrotnik

Bo może je pielesz razem z chwastami..... pokazywałam moje siewki wszelkiego dobra... ale ja jeszcze nie pieliłam rabat, wiec wylazły i są.. a po tym deszczu to zarosną wszytko...
Na spotkanie u Bogdzi jak zdążę to coś ukopię dla chętnych.. na razie wydaje z obiorem osobistym...
A może wycinasz przekwitłe kwiatostany na zimę??? Ja z braku czasu nic prawie nie wycinam i straszą takie badyle, a potem straszą siewki... werbena rośnie na korze!!!! Gdzie ziemi nie ma.... matę z kamieniami te zdominowała..... tu tępiłam przez ruszanie kamieniami, bo werbena i fiołki niedługo mi wyrosną w domu
Mala_Mi 21:59, 15 maj 2014

gierczusia napisał(a)
Ajjj Aniu .. Czytam ,że leje ... Przerypane, Ci powiem

Przerypane Nie dość że leje to wieje....
Madzenka 21:59, 15 maj 2014

Ania co to za cudne kurczakowe (tzn seledynowe drzewo ) na froncie rośnie? Kiedy ty je ostatnio pokazywałaś w pełnej krasie?
Dzieki sypaniu granulek zdecydowanie ograniczyłam ślimaki. Problem polega na tym, że w ziemi miałam pełno jaj , więc nie przychodzą z sąsiedztwa lecz mnożą się u mnie... Ale papu pozwala mi uratować ogród... Bo inaczej zżarłyby mnie z ogrodem i nawet bym się nie zorientowała...
Mala_Mi 22:00, 15 maj 2014

AlKa napisał(a)
Oj wszędzie leje i zimno i przerwy w dostawie prądu. Ale niedziela zapowiada się lepiej

I nawet mówią, że +27 stopni... choroby grzybowe mnie zjedzą a może nie mnie a ogród
Mala_Mi 22:03, 15 maj 2014

Zeta napisał(a)
Leje?? U mnie ściana deszczu ...po trawniku rzeka płynie ......rozplenicowo....rozchodnikowo stoi w wodzie
A ty jak tam dajesz radę z pogodą??

Na razie ratowaliśmy klona przed wiatrem.... woda jest wszędzie, na szczęsci ja na górce mieszkam.. więc chlupie, ale nie stoi w znaczeniu jeziorek.... . Mieszkamy w rejonie gdzie są tereny zalewowe, dlatego kupiliśmy działkę na górce Woda nie stoi, ale za to jak wieje, to już jak w kieleckim
Mala_Mi 22:06, 15 maj 2014

mira napisał(a)
U mnie wiatr wichura wstrętnie ale osusza i przy okazji strasznie śmieci będzie robota
zaraziłaś mnie paprocią, kiedyś je widziałam tam ale jakoś odpuściłam, jak małe to się nie widzi efektu
oby do niedzieli bo ma być słońce

Mirka do cienia są piękne I przede wszystkim nieinwazyjne jak inne paprocie, których sie próbuję pozbyć z jednego miejsca już 3 lata .. jakbym miała miejsce to zrobiłabym z nich duży łan.. mogłabym do host posadzić, ale mój kolega Pies.... wszytko tam połamie
A ogród w gałęziach, liściach, kwiatach ..... pozrywało liscie z drzew.... po prostu maskara.. i dalej pada Idę zdjąć wianek z drzwi, bo mnie do szewskiej pasji doprowadza jego stukanie... ale wyjść mi sie nie che.... a drzwi juz obite na pewno