Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Lawendowy zawrót głowy 20:55, 14 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Iwka nie sadze, zebym była w stanie tyle powypisywac jak ostatni miesiac..... Az taka twórcza nie jestem ....

Ty już nie bądź taka skromna. Pilnowałam 200, na 199 się wpisałam, net zaczął mi mulić, jak już się dopchałam, 203 wskoczyła. I jak tu upilnować ?
Wszystkiego więc dobrego na 203 życzę i lawendą pachnącego ogrodu
Lawendowy zawrót głowy 20:35, 14 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jolu, ja o tym wiem dokładnie. Dla pocieszenia zostało ci też jeszcze 800 stron do nowego wątku, hi, hi.

Iwka nie sadze, zebym była w stanie tyle powypisywac jak ostatni miesiac..... Az taka twórcza nie jestem ....
Lawendowy zawrót głowy 20:25, 14 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Ojejku niezłe straty masz ....tez szkoda zawsze to roslinki a teraz bałagan został

Iwka ja mam jeszcze cały ogród do zasypania ziemia, do obsadzenia wokoło drzewami, jeszcze musze wysiac trawe i zasadzic z 40 bukszpanów , 50 traw, troche kwiatów, łany lawendy haha to tak w skrócie

I jakis bank obrobic by sie przydało bo płotu z przodu domu nie ma ...

Jolu, ja o tym wiem dokładnie. Dla pocieszenia zostało ci też jeszcze 800 stron do nowego wątku, hi, hi.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:20, 14 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja też czekam na wianki. U Łukasza już widziałam. Teraz twoje

Coby rozczarowania nie było tylko
Co to się tak wianki rozreklamowały? Teraz się będę stresować jak przed założeniem wątku i to jutro dopiero się zabiorę za nie
Dzisiaj może stare zdjęcia odszukam
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:15, 14 lis 2014

Do góry
Ja też czekam na wianki. U Łukasza już widziałam. Teraz twoje
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:14, 14 lis 2014

Do góry
Bo to bardzo ładne zestawienie. Taka surowość przyrody się pokazuje
Rododendronowy ogród II. 20:09, 14 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bogdziu, u Ewy zostawiłaś ślicznego jeżyka i piszesz, ze on tylko taki na zdjęciach jest. Dlaczego jeżyki są niegrzeczne w ogrodach? Tego nie wiem, powiesz ?

Chodziło o to że moge jej dac tylko jeżyka na zdjeciach bo prawdziwego niestety nie dam. Miłego weekendu.
Rododendronowy ogród II. 20:09, 14 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bogdziu, u Ewy zostawiłaś ślicznego jeżyka i piszesz, ze on tylko taki na zdjęciach jest. Dlaczego jeżyki są niegrzeczne w ogrodach? Tego nie wiem, powiesz ?

Chodziło o to że moge jej dac tylko jeżyka na zdjeciach bo prawdziwego niestety nie dam. Miłego weekendu.
Lawendowy zawrót głowy 19:49, 14 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jolu, jak już posadzisz tą lawendę, to stwierdzisz, że ogród skończony i zaczniesz następny wątek o dojrzewającym lawendowym ogrodzie
Te nasze psiaki są nieprzewidywalne. U mnie wczoraj rabatę rozkopały i żurawki pożarły, bo tylko listki fruwały, a korzonków nie znalazłam.
U ciebie na większe roślinki się psina rzuciła, co tam moje żurawki,

Ojejku niezłe straty masz ....tez szkoda zawsze to roslinki a teraz bałagan został

Iwka ja mam jeszcze cały ogród do zasypania ziemia, do obsadzenia wokoło drzewami, jeszcze musze wysiac trawe i zasadzic z 40 bukszpanów , 50 traw, troche kwiatów, łany lawendy haha to tak w skrócie

I jakis bank obrobic by sie przydało bo płotu z przodu domu nie ma ...
Lawendowy zawrót głowy 19:46, 14 lis 2014

Do góry
Jolu, jak już posadzisz tą lawendę, to stwierdzisz, że ogród skończony i zaczniesz następny wątek o dojrzewającym lawendowym ogrodzie
Te nasze psiaki są nieprzewidywalne. U mnie wczoraj rabatę rozkopały i żurawki pożarły, bo tylko listki fruwały, a korzonków nie znalazłam.
U ciebie na większe roślinki się psina rzuciła, co tam moje żurawki,
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:20, 14 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Widziałam takie klimaty w maju w Dolinie Kościeliskiej. Przytłaczała mnie niemoc człowieka i próby uporządkowania wiatrołomów.
Wcale się nie dziwię, że w górach chaty są z drewna

Iwonko to obraz z dzisiaj z Kościeliskiej , niby uprzątają ale tylko do pewnego poziomu. Wyżej nie mogą dojść. Z rozmowy z góralami dowiedziałam się że wszystko padło po halnym w grudniu ubiegłego roku, ale drzewa były strawione przez korniki i stały suche... szkoda bo ile lat minie nim drzewostan odrośnie
Ogródek Iwony 19:18, 14 lis 2014

Do góry
Ewo, dziękuję za linka. Kiedyś tam już byłam, a potem zgubiłam wątek.
Ogródek Iwony 19:17, 14 lis 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Iwonko współczuje wykopalisk.
Dobrze mąż wymyślił z tymi żyłkami
mi do głowy przyszły zaraz jakieś palety, by nimi wjazd zastawić, ale to więcej noszenia i trzeba je mieć
mnie wkurzał kot na nowej rabacie co mi poodgryzał kwiatki hortensji i co chwilę kopał dziury, ale posypałam kora i narazie się uspokoił

Małgosiu, jutro poplączę żyłki w przęsłach ażurowego płotu. Mam nadzieję, że pogoda dopisze. A brama wjazdowa jest już zamówiona, tylko ok. miesiąca na zrobienie musimy poczekać.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:15, 14 lis 2014

Do góry
Widziałam takie klimaty w maju w Dolinie Kościeliskiej. Przytłaczała mnie niemoc człowieka i próby uporządkowania wiatrołomów.
Wcale się nie dziwię, że w górach chaty są z drewna
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:10, 14 lis 2014

Do góry
Ale fajne wianki. Choinka też bardzo mi się podoba. Jaką techniką to robisz? <oże kilka fotek instruktażowych? Prooooooooooooooooszę
Będziesz malował, czy wyklejał ?
Ogród niby nowoczesny ale... 18:43, 14 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Plakaty z plaży fajnie idą w nowoczesny klimat. Czasami żałuję, że mój M kocha starocie, stare obrazy, antyczne meble dębowe, przedwojenne zegary. Gdybym robiła swoje własne wnętrze, twoje obrazy - zdjęcia znalazły by swoje miejsce. A tak wiszą u nas stare fotografie dziadków i pradziadków ...

Modrzewiowa rabata trochę wprowadza mnie w klimat wspomnień o moim modrzewiu, który sobie rósł w rogu ogrodu. Kochałam go przez całe lato i nienawidziłam jesienią, kiedy zrzucał igły

Fotografie dziadków i pradziadków, starocie mają swój urok. Podoba mi się ale u kogoś... Ja bym się w takich wnętrzach na dłuższą metę nie odnalazła.

A z modrzewiem dokładnie tak jest - kocham go wiosną i latem a jesienią mnie w.... denerwuje

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:25, 14 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Marzenko, zgodnie z zapowiedzią analizuję twój pierwszy wątek i proszę mnie nie bij, ale muszę to tutaj wkleić, bo ja się zawsze martwiłam, ze moje rabaty takie puste, a u ciebie też wszystko wymagało czasu, gdzieś 3 lata trzeba, aby rabatki się rozrosły. Uff, jak dobrze. Czas robi swoje

Zatem dla Ciebie ta rabatka w tym sezonie oczywiście zdjęcie już nieaktulane bo zamiast 5 bonic są kulki

I trawki po 1-2 sezonach....
Ogród prawie romantyczny 18:23, 14 lis 2014

Do góry
Dziś zimno na dworze. Mogło by jutro nosek wytknąć słoneczko, to fajny weekend by był. Pozdrawiam Agnieszko
Ogród niby nowoczesny ale... 18:20, 14 lis 2014

Do góry
Plakaty z plaży fajnie idą w nowoczesny klimat. Czasami żałuję, że mój M kocha starocie, stare obrazy, antyczne meble dębowe, przedwojenne zegary. Gdybym robiła swoje własne wnętrze, twoje obrazy - zdjęcia znalazły by swoje miejsce. A tak wiszą u nas stare fotografie dziadków i pradziadków ...

Modrzewiowa rabata trochę wprowadza mnie w klimat wspomnień o moim modrzewiu, który sobie rósł w rogu ogrodu. Kochałam go przez całe lato i nienawidziłam jesienią, kiedy zrzucał igły
Ogródek Ewy 14:22, 14 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewo, gdzie malują i szyja? Bo mnie to kręci

Tu masz Iwonko link do wątku.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/793-nasze-drugie-hobby-rysunki-obrazki-pastele-oleje-rzezby-roslinne-inspiracje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies