Ty już nie bądź taka skromna. Pilnowałam 200, na 199 się wpisałam, net zaczął mi mulić, jak już się dopchałam, 203 wskoczyła. I jak tu upilnować ?
Wszystkiego więc dobrego na 203 życzę i lawendą pachnącego ogrodu
Coby rozczarowania nie było tylko
Co to się tak wianki rozreklamowały? Teraz się będę stresować jak przed założeniem wątku i to jutro dopiero się zabiorę za nie
Dzisiaj może stare zdjęcia odszukam
Ojejku niezłe straty masz ....tez szkoda zawsze to roslinki a teraz bałagan został
Iwka ja mam jeszcze cały ogród do zasypania ziemia, do obsadzenia wokoło drzewami, jeszcze musze wysiac trawe i zasadzic z 40 bukszpanów , 50 traw, troche kwiatów, łany lawendy haha to tak w skrócie
I jakis bank obrobic by sie przydało bo płotu z przodu domu nie ma ...
Jolu, jak już posadzisz tą lawendę, to stwierdzisz, że ogród skończony i zaczniesz następny wątek o dojrzewającym lawendowym ogrodzie
Te nasze psiaki są nieprzewidywalne. U mnie wczoraj rabatę rozkopały i żurawki pożarły, bo tylko listki fruwały, a korzonków nie znalazłam.
U ciebie na większe roślinki się psina rzuciła, co tam moje żurawki,
Iwonko to obraz z dzisiaj z Kościeliskiej , niby uprzątają ale tylko do pewnego poziomu. Wyżej nie mogą dojść. Z rozmowy z góralami dowiedziałam się że wszystko padło po halnym w grudniu ubiegłego roku, ale drzewa były strawione przez korniki i stały suche... szkoda bo ile lat minie nim drzewostan odrośnie
Małgosiu, jutro poplączę żyłki w przęsłach ażurowego płotu. Mam nadzieję, że pogoda dopisze. A brama wjazdowa jest już zamówiona, tylko ok. miesiąca na zrobienie musimy poczekać.
Widziałam takie klimaty w maju w Dolinie Kościeliskiej. Przytłaczała mnie niemoc człowieka i próby uporządkowania wiatrołomów.
Wcale się nie dziwię, że w górach chaty są z drewna
Ale fajne wianki. Choinka też bardzo mi się podoba. Jaką techniką to robisz? <oże kilka fotek instruktażowych? Prooooooooooooooooszę
Będziesz malował, czy wyklejał ?
Plakaty z plaży fajnie idą w nowoczesny klimat. Czasami żałuję, że mój M kocha starocie, stare obrazy, antyczne meble dębowe, przedwojenne zegary. Gdybym robiła swoje własne wnętrze, twoje obrazy - zdjęcia znalazły by swoje miejsce. A tak wiszą u nas stare fotografie dziadków i pradziadków ...
Modrzewiowa rabata trochę wprowadza mnie w klimat wspomnień o moim modrzewiu, który sobie rósł w rogu ogrodu. Kochałam go przez całe lato i nienawidziłam jesienią, kiedy zrzucał igły