Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:37, 03 cze 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
No to od dziś wszystkie poddajemy się takiej kuracji...wszystkie zdjęcia na leżąco

Uuuuuu, w takim deszczu i błocie??? No ja wymiękam, najwyżej nie będę wyglądać tak młodo jak Wy
Buziak Marzenko!
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 19:52, 02 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
No i co tam w Miliczu? Zrobiłaś jakieś zakupy ogrodowe?
Niesamowita różnica "przed" i "po" uwielbiam takie porównania i tak jak piszesz - na własnym podwórku nie dostrzegamy zmian, a tu proszę - siurprajz

Aguś, kupiłam florovit i magiczną siłę do rododendronów
Z roślin nic
W sobotę jadę do arboretum pod Syców, może coś tam upatrzę
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 15:53, 02 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Przy "porannej" kawie nadrobiłam zaległości Powojnik śliczny, Ania asc pisała u mnie jak sobie radzić z uwiądem - przynajmniej raz w miesiącu oprysk zapobiegawczo Topsinem. Ze ślimakami rzeczywiście porażka, zwłaszcza przy psiaku, - u mnie na razie mało tych oślizgłych szkodników...
A w JG przekroczone stany alarmowe na rzekach... A dziś po południu i jutro znowu burze

Wyjeżdżając wczoraj z JG wiedzieliśmy co się będzie działo... Padało tak intensywnie, źe wszystkie potoki już mocno wezbraly.
I aź cud , że w piątek kiedy zaplanowałam sadzenie i gralla była piekna pogoda
Ogród Sylwii od początku cz.II 13:22, 02 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
U Ciebie zbyt bujnie żurawki rosną, u mnie zbyt marnie... Nie dogodzisz Buziaki niedzielne

w tym tygodniu biorę się za pielenie ..... pogoda nie pozwala na dalsze prace przy dzieleniu żurawek .... obficie popadało i właściwie grzęźnie się w błocie .... nie lubię tego paprania .... a chwasty się łatwo po deszczu wyrywa

ściskam Aguś

Ogród Sylwii od początku cz.II 12:53, 02 cze 2013

Do góry
U Ciebie zbyt bujnie żurawki rosną, u mnie zbyt marnie... Nie dogodzisz Buziaki niedzielne
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 12:49, 02 cze 2013

Do góry
No i co tam w Miliczu? Zrobiłaś jakieś zakupy ogrodowe?
Niesamowita różnica "przed" i "po" uwielbiam takie porównania i tak jak piszesz - na własnym podwórku nie dostrzegamy zmian, a tu proszę - siurprajz
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:44, 02 cze 2013

Do góry
Przy "porannej" kawie nadrobiłam zaległości Powojnik śliczny, Ania asc pisała u mnie jak sobie radzić z uwiądem - przynajmniej raz w miesiącu oprysk zapobiegawczo Topsinem. Ze ślimakami rzeczywiście porażka, zwłaszcza przy psiaku, - u mnie na razie mało tych oślizgłych szkodników...
A w JG przekroczone stany alarmowe na rzekach... A dziś po południu i jutro znowu burze
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:06, 31 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Uwielbiam jak dajesz fotki - z każdej strony cudnie, nie trzeba kombinować z omijaniem niefotogenicznych miejsc jak u mnie
Złote drzewo - klon "Odessanum" (mijam jednego w drodze do pracy - cały rok jest cudownie złoto-limonkowy) albo buk "dawyck Gold" ale podobno zielenieje na lato, choć i tak jest to jasny odcień zieleni. Przede wszystkim ma wąski pokrój więc zmieści się tam, gdzie chcesz go wcisnąć

Aga uwierz, że muszę się nakombinować by pokazywać jak najmniej niebieskich rur, bajzlownika przy rózanej rabacie i pc, rowerów, zabawek które się walają wszędzie...
Glina,słońce,wiatr...czyli mały ogródek w trudnych warunkach 10:56, 31 maj 2013

Do góry
Witam serdecznie Wrocławiankę
Z tą wodą to na 100 % musicie coś pomyśleć. Jak radzi Wieloszka odezwij się do Szefowej Danusi po pomoc. Szkoda roślin i Waszej pracy- tyle już zrobiliście. A jak wiecie na Dolnym Sląsku nie raz już była powódz i sytuacja może się powtórzyć. A prognozy na to lato nie są optymistyczne Podobno deszczu nam w tym roku nie zabraknie.
Pozdrawiam serdecznie i życzę pomyślnego rozwiązania problemu
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:21, 31 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Byłam u Ciebie i wszystko obejrzałam Teraz cierpliwie czekam na fotki ze szkółki

To proszę cierpliwie czekać, za tydzień w sobotę wybieram się do nich. Jutro będzie tam mój Mąż ale na żadne zdjęcia to on nie da się namówić. Jak on to mówi- jadę,biorę to co trzeba i wracam. Dlatego zawsze się dziwi, że jak ja jadę po ustalone rośliny to tyle czasu mnie nie ma Standardowe pytanie-kolejka była?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:16, 31 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Odnajdę co trzeba i przekażę za tydzień

dzięki, nie musisz się spieszyć, za tę część ogrodu zabiorę się na jesień...mam nadzieję
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:14, 31 maj 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)

po deszczu będzie nawet baaardzo mokre

Odnajdę co trzeba i przekażę za tydzień
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:14, 31 maj 2013

Do góry
Aniu, podglądam powstawanie nowej rabaty bukszpanowo-bylinowej i jestem pod wrażeniem, bo Madżenka znalazła idealną inspirację dla Ciebie, a już Ty na pewno dogonisz CHFS Formalne kształty jak najbardziej będą pasowały do Twojego ogrodu. Zobaczysz, jak zrobisz tą rabatę, będziesz dosadzać następne kulki, bo super się prezentują w gąszczu kwiatów jaki Ty masz
Czytam o ligustrze i jestem zaskoczona - musiała go dopaść jakaś choroba. W mojej okolicy są wszędzie prawie żywopłoty z ligustra, piekne i wysokie, widać że już "dorosłe" bardzo. Szkoda Twojego, i ten ogrom pracy!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:13, 31 maj 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Wieloszka dzięki za odwiedziny i cieszę się, że zaczyna się podobać Z żurawkami to czekam aż te się rozrosną i wtedy będę dzielić. Dokrmię je w tym roku dobrze to może w nastepnym będą już większe.

Aguś dobry pomysł był by z tą wymianą na mniejsze i ta super cena Pojawia się tylko mały problem-mianowicie Mąż mój jedyny Planujemy zrobić jeszcze w tym roku bramę i wjazd a pieniędzy wiadomo jak zawsze za mało

Bonita czekam aż wszystko się rozrośnie, zakwitnie i wtedy będę dalej myśleć. Mam do zrobienia jeszcze jeden kącik i zobaczę jak to się zgra w całość.

Dzięki wielkie dziewczyny, że zaglądacie

Żurawki na bank się rozrosną. Karm dobrze, to się odwdzięczą. Ja swoje też tak rozmnażam, bo kasy na hurt nie mam

Róbcie bramę, żeby powsinoga nie uciekał, Tuje dokupisz w przyszłym roku
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:08, 31 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Poza funkiami nic nie mam z Twojej listy bo... u mnie brak cienia
Ogród deszczowy - ale to nie do końca suche oczko, po deszczu mokre

po deszczu będzie nawet baaardzo mokre
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:07, 31 maj 2013

Do góry
Wieloszka dzięki za odwiedziny i cieszę się, że zaczyna się podobać Z żurawkami to czekam aż te się rozrosną i wtedy będę dzielić. Dokrmię je w tym roku dobrze to może w nastepnym będą już większe.

Aguś dobry pomysł był by z tą wymianą na mniejsze i ta super cena Pojawia się tylko mały problem-mianowicie Mąż mój jedyny Planujemy zrobić jeszcze w tym roku bramę i wjazd a pieniędzy wiadomo jak zawsze za mało

Bonita czekam aż wszystko się rozrośnie, zakwitnie i wtedy będę dalej myśleć. Mam do zrobienia jeszcze jeden kącik i zobaczę jak to się zgra w całość.

Dzięki wielkie dziewczyny, że zaglądacie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:04, 31 maj 2013

Do góry
Uwielbiam jak dajesz fotki - z każdej strony cudnie, nie trzeba kombinować z omijaniem niefotogenicznych miejsc jak u mnie
Złote drzewo - klon "Odessanum" (mijam jednego w drodze do pracy - cały rok jest cudownie złoto-limonkowy) albo buk "dawyck Gold" ale podobno zielenieje na lato, choć i tak jest to jasny odcień zieleni. Przede wszystkim ma wąski pokrój więc zmieści się tam, gdzie chcesz go wcisnąć
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 07:55, 31 maj 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
z tymi kosodrzewinami to niezly numer. Miałm 3 wykopalam, wlozylam (nie wsadzilam) do donic i postawilamby wywieść je na dużą działkę, ale jakos ciężko mi bylo się zmobilizować, więcc stały i przszly mrozy i krzyzyk na nich postawiłam no bo jak moga przezyć takie biedy. Na wiosnę wywyiozlam je do biura bo musialam cos wlozyc na chwile do donic, przed biurem... A one zrobiły psikusa i przeżyły a calą zimę przezimowały w donicach na dworze...

Moje przeżyły dokładnie to samo, wytrzymałe są bestie W końcu trafią w dobre ręce.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 07:52, 31 maj 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)

oj zaopiekuję się bidulkami
A z listy chciejstw, to muszę zakupić byliny do miejsc cienistych. Wczoraj zaczęłam porządkować pod iglakami i zrobiło się sporo miejsca na dosadzenia, Jest sporo cienia. Posadziłam już runiankę od Madzi , ale miejsca jeszcze duuużo. Może rodgersję dokupię, tawułki, parzydło? Jeszcze funkie - muszę wykręcić do Sasanki

Aga a pamiętasz jak rozmawiałyśmy o suchym oczku? Jak Ty to fachowo nazwałaś?

Poza funkiami nic nie mam z Twojej listy bo... u mnie brak cienia
Ogród deszczowy - ale to nie do końca suche oczko, po deszczu mokre
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:02, 30 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Rób listę, rób Jak widzisz, czasem wystarczy głośno powiedzieć i ... jest No prawie, na razie postoją jeszcze u mnie - już i tak wiele zniosły, więc u Ciebie będą w raju

oj zaopiekuję się bidulkami
A z listy chciejstw, to muszę zakupić byliny do miejsc cienistych. Wczoraj zaczęłam porządkować pod iglakami i zrobiło się sporo miejsca na dosadzenia, Jest sporo cienia. Posadziłam już runiankę od Madzi , ale miejsca jeszcze duuużo. Może rodgersję dokupię, tawułki, parzydło? Jeszcze funkie - muszę wykręcić do Sasanki

Aga a pamiętasz jak rozmawiałyśmy o suchym oczku? Jak Ty to fachowo nazwałaś?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies