Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 22:58, 28 mar 2019

Do góry
Gabrysiu, mnie przylaszczki kojarzą się z moją mamą, zawsze jak do mnie przyjeżdżała, zbierała je po drodze przez las i dawała mi śliczne bukieciki. Nawet ostatnio wspominałyśmy sobie ten zwyczaj Nie wykorzystałam wszystkich kobaltowych donic, część z nich czeka na pelargonie. Pokażesz swoje?
szczypiorek cieszy, wzeszła też sałata i rzodkiewka w szklarence

czosnek miniaturowy drugi sezon w donicy, wreszcie chyba ją wypełni całkowicie

i jakiś kolor

Ogród przydomowy - Hosty 22:46, 28 mar 2019

Do góry
Ogród Małej Mi 2017 22:41, 28 mar 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
A odmładzane co trzy sezony?
Bo bez tego zamierają to fakt. Dlatego mam w ogrodzie ledwie kilka sztuk

Kiedyś rosły i kilka sezonów.. rosły z rozsady swojej, a teraz padają w pierwszym roku.. obawiam się ze jakaś choroba grzybowa je dopadła..

Ogólnie nie rośnie u mnie dobrze żagwin, bergenie ... i co z tego że je lubię.. jak one mnie już nie

Wspomnienia ..

Dwa ogrody 22:40, 28 mar 2019

Do góry
Haniu, na dno daję pokruszony styropian,. dość duże kawałki, przesypuję drobnym piaskiem, potrząsam, by wypełnił szczeliny, grubszy żwir, albo potłuczone doniczki ceramiczne i dopiero ziemię. Jest to o tyle wygodne, że mogę te pojemniki sama przestawiać. Dziury robię śrubokrętem, mam na stanie taki solidny z metalową główką, wystarczy przyłożyć i puknąć młotkiem, kostką, co tam jest pod ręką
Aniu, przylaszczki różowe cieszą, ale przyrastać nie chcą, jak niebieskie. Zastanawiam się, co im podać, by nie zmarniały zupełnie.
Ula, drobiazgi puste stały w domu, to wykorzystałam
Laurowiśnio - Agatko, mój ma taki trudny do określenia kolor, chyba jednak jest bardziej limonkowy. Wszystkie kwiaty ciemierników leżały po ostatnim gradzie i śniegu, -5 było, ale podniosły się, twarde rośliny. Dlatego warto je sadzić
Aniu z Dębowego - dzięki.
GorAniu, no to obsadzaj kciołki, fajnie wyglądają w nich roślinki, a w Twoim ogrodzie będą doskonale wyglądać.
Aganiu, krokusiki dziękują. Rozwijają się już ostatnie.
Zana, kolorowo, bo ja taki zbieracz jestem, kwiaty i donice, i gadżety...
narcyzy, jeden kwitnie, ale zdjęcie zamazane wyszło

cosik, co dostałam prawdopodobnie od Bogdzi

tulipanki

kamasje

Ogród Muszelki 22:39, 28 mar 2019

Do góry
We wrześniu postanowiłam rozmnożyć trzmielinę. Pocięte łodyżki sadziłam prosto do ziemi. Chyba się udało

Anulajda w raju 22:33, 28 mar 2019

Do góry
Dla effki cis Eleganissima
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:31, 28 mar 2019

Do góry
A nocą praca idzie

Dwa ogrody 22:16, 28 mar 2019

Do góry
Izo, wózeczek świetny, nie trzeba dźwigać ciężarów, jak na taczkach, tylko pociągnąć Koła pompowane, leciutki, przednia oś skrętna i wysypać można jak się zwolni blokadę, idealny do przewożenia kompostu, obornika Pisałam pw.

Ewo, pięknie dziękuję za nazwę piwonii. Chyba tabliczkę koło niej postawię

dereń kwitnie

Niedzielny ogród 22:13, 28 mar 2019

Do góry
agla napisał(a)
na tę samą rabatę wyeksportowałam dzisiaj seslerię, która udawała, że jest jesienna, pomiędzy rosną rozchodniki nn
na pręt nie patrzeć proszę, jest tam tylko do czasu zakończenia rewolucji
(do czegoś w końcu sznurek trzeba wiązać )

Ale ta sesleria przecież też ładna .
Ptasi gaj 22:11, 28 mar 2019

Do góry
Dzisiaj kąpałam storczyki pięknie rosną jeden od listopada a 2 sztuki od lutego.

Paradise czyli mój kawałek raju 22:09, 28 mar 2019

Do góry
Już prawie 3/4 zużyłem

Tutaj moje krzewy owocowe. Chyba odchwaszczę i posieję trawę miedzy grządkami. W tamto lato przygotowywałem ten teren pod właśnie taki "zagajnik", męczyłem się jakieś 2 tygodnie bo działka była wyrównywana wszelakimi odpadami no ale warto było.

Tymczasowe donice z wiosennymi kwiatami. Mam zamiar na miejsce donic posadzić trzmielinę na pniu.
W ogródku emerytki 21:58, 28 mar 2019

Do góry
gogo napisał(a)

Grażynko, pamiętasz jak to odmiana? Jak wysoko rosną? Z zewnątrz płatki są czerwone, a w środku żółte?
Żywopłotki cisowe. 21:42, 28 mar 2019

Do góry
Drugie sianie trawy Purple Mayesty. w mnożarce w namociku foliowym.
Dziś musiałam podlać i ciekawe czy nie wypadną.

na niższej półce.

domowe wysiewy powinnam pikować i nie mam miejsca.
czekam na ciepło.
Niedzielny ogród 21:40, 28 mar 2019

Do góry
a teraz z cyklu: moje serby mnie nie lubią

Igły brązowieją na wszystkich świerkach, na końcówkach gałązek. Brązowienie idzie od góry.
Jedyne na co wpadłam, to ucięłam dzisiaj wszystko, co brązowe i zamierzam potraktować previcurem.
Co to może być? I jak się tego pozbyć?

Ktoś coś wie?

Żywopłotki cisowe. 21:36, 28 mar 2019

Do góry
To tuje danica aurea po strzyżeniu.

Cesarskie korony mają grube pąki.

te wyrosły wysokie i pewnie nie zakwitną, nie mają paków, rozmnożyły się.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:35, 28 mar 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Jakie piękne ujęcie!
Niedzielny ogród 21:28, 28 mar 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Ja też, bo cięłam młody po raz pierwszy, ale odrośnie
Cisy na początku jednak lepiej końcówki skracać, aby się zagęścił, a potem już i nożycami szpalerowymi tniesz, moje w tym roku tak w lipcu potraktuję. Choć mam odmianę cisa, co ręcznie nożyczkami mus ciąć

A wstydzić się nie musisz, nikt idealnie nie wytnie, mnie tez różnie wychodzi, czasami stożek, czasami beczka, zamiast kul jajka

Irenko, obchodzenie go z każdej strony i decyzja, które gałązki obciąć zajęła mi pół dnia

I po sobotnim cięciu wygląda tak:
...uDany ogród 21:28, 28 mar 2019

Do góry
dana1s napisał(a)

o tutaj widać moje okna, które czekają żeby zrobić z nich szklarnię. Mam o tyle szczęścia, że były malowane bejcą, a nie olejną

Coraz piękniej
Świetny Wawrzynik . Suuper ponysl
Ogród Małej Mi 2017 21:27, 28 mar 2019

Do góry
TAR napisał(a)
mam ten sam problem z zurawkami, nie mam opuchlakow a one zamieraja. skoro tak niech sie skoncza wszystkie i posadze na ich miejsce cos bardziej wytrzymalego. wyleczylam sie z zurawek jedyne ktore daja rade i rosna bez zadnych problemow to zurawki krwiste.

Kiepska to pociecha, ale zawsze jakaś że nie tylko u mnie zdychają

Podzielę chyba te moje trawki..zimozielone, ładnie się zbierają po zimie.. i opuchlaki ich nie jedzą.. a przynajmniej nie zauważyłam

Niedzielny ogród 21:25, 28 mar 2019

Do góry
jesienna podzielona, posadzona i będzie w końcu jak trzeba

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies