Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

anabuko1 21:03, 28 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

eMuś się zakancikował, aż do strumienia

Sylwia coraz ładniej u Ciebie.
Teraz często jak oglądam to pokazuje i mężowi i chętnie ogląda co się I ciebie dzieje.
Oj Wojtek dostał niewdzieczna roboteke ale jakże efektowną.
Pozdrawiamy
sylwia_slomc... 21:11, 28 mar 2019

anabuko1 napisał(a)

Sylwia coraz ładniej u Ciebie.
Teraz często jak oglądam to pokazuje i mężowi i chętnie ogląda co się I ciebie dzieje.
Oj Wojtek dostał niewdzieczna roboteke ale jakże efektowną.
Pozdrawiamy
Uwijamy sie Aniu bo zaraz za warzywnik trzeba się zabierać, Emuś może jutro zgryzie ziemię, jesienia kompost w nim był rozrzucony, to mogłabym w przyszłym tygodniu zaczynac wysiewy
Tylko jeszcze chodniczek trzeba z chwastów oczyścić
AniazUroczyska 21:19, 28 mar 2019

A w kwietniu drugi raz

Dobrze zrozumiałam,że będzie drugi odcinek z Tobą w roli głównej?
sylwia_slomc... 21:24, 28 mar 2019

AniazUroczyska napisał(a)

Dobrze zrozumiałam,że będzie drugi odcinek z Tobą w roli głównej?

Nie Aniu w kwietniu będzie odcinek Kasi z "Ogrodu złudzeń i niespodzianek"
Mala_Mi 21:33, 28 mar 2019

Twój chłop to skarb. Gdzieś takiego wynalazła..
Ja się cieszę że mój czasami coś pomoże przy grubszych pracach i trawnik skosi.. zielsko wywiezie na kompostownie.. a Twój to już wogle ideał.

A co do czoka to mam owszem kilka kojaków, ale reszta to zwykłe karasie. Miałam jedną złotą orfę ale woda się latem nagrzała i .. nie wytrzymała takich warunków.. a ja głupia nie wpadłam na to, że woda za ciepła i że z tego powodu brakuje tam tlenu Wszystkie ryby pływały łapiąc powietrze z powietrza.. potem dopiero wymyśliłam..
Uczę się.. i stąd jestem czuła na błędy w hodowli jakichkolwiek rybek.. bo błędy się mszczą.

Muszelka 21:35, 28 mar 2019

Jakie piękne ujęcie!
sylwia_slomc... 21:39, 28 mar 2019

Mala_Mi napisał(a)
Twój chłop to skarb. Gdzieś takiego wynalazła..
Ja się cieszę że mój czasami coś pomoże przy grubszych pracach i trawnik skosi.. zielsko wywiezie na kompostownie.. a Twój to już wogle ideał.

A co do czoka to mam owszem kilka kojaków, ale reszta to zwykłe karasie. Miałam jedną złotą orfę ale woda się latem nagrzała i .. nie wytrzymała takich warunków.. a ja głupia nie wpadłam na to, że woda za ciepła i że z tego powodu brakuje tam tlenu Wszystkie ryby pływały łapiąc powietrze z powietrza.. potem dopiero wymyśliłam..
Uczę się.. i stąd jestem czuła na błędy w hodowli jakichkolwiek rybek.. bo błędy się mszczą.

Aniu ja mam wieloletnie doświadczenie z akwarystyką i tego samego trzmam się w stosunku do oczek wodnych. Na razie mi się to sprawdza więc stosuję nadal Każdy podpiera się swoim doświadczeniem, ale też dobrze, że możemy się nimi tutaj wymieniać

A co do skarbów, to mój też nie jest ideał i swoje za uszami maAle wiele nas łączy i chyba dlatego dobrze to hula, choć bez zgrzytów sie nie zawsze obejdzie
sylwia_slomc... 21:45, 28 mar 2019

Muszelka napisał(a)

Jakie piękne ujęcie!

Dziękuję z Twoich ust( paluszków w zasadzie) to prawdziwe wyróżnienie
Doranma 22:27, 28 mar 2019

U Ciebie wiosna jest o jakieś dwa tygodnie przed moją. Chociaż i tak w tym roku wszystko rozwija się wcześniej. Co prawda dziś podziwiałam na mieście żółciutkie forsycje, ale w mieście jest cieplej, na działce może za tydzień. Tak więc o cięciu róż jeszcze nie myślę ☺
Sebek 22:49, 28 mar 2019

Przyszedłem na cebulowe

Ale macie kanciki! Ja jakoś się nigdy nie mogę do nich zebrac... Nie lubię ich robić, przyznaje się Wole efekt