Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Własny Vengerberg 13:36, 28 mar 2024

Do góry
Dzięki

to było bardzo satysfakcjonujące, chociaż męczące. Bardzo czułam plecy na następny dzień.

w międzyczasie podglądam zimowe wysiewy. Nie chciałam wierzyć, że to może się udać, a tu miła niespodzianka.

April podbija las... 13:13, 28 mar 2024

Do góry
Obecnie trwają prace nad doprowadzeniem mebli i tarasów do stanu używalności.

Trawnik w kiepskim stanie bo po rekultywacji.

Niestety wada lasu to zielenienie desek.
Migawki z Rodos 13:02, 28 mar 2024

Do góry

Co to za roślinka? Ma ciekawe liście
Anna i Ogród 2 12:52, 28 mar 2024

Do góry
Wsadziłam truskawki zgodnie z planem

Ziemia jest pulchna jak pianka. Będzie im dobrze.

Zabrakło mi miejsca na 5 sadzonek gratisowych Christine. Muszę dokupić jakąś większą doniczkę.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 12:13, 28 mar 2024

Do góry
Marchewki zdrowe ale małe

Hortensje Anabell z patyków

Bób, cebula I groszek w gruncie

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 12:10, 28 mar 2024

Do góry
Pomidorowe przedszkole.

Migawki z Rodos 11:31, 28 mar 2024

Do góry
Żeby było choć trochę dowodów na działania ogrodowe, to wrzucam balkonowe.
Wzgórze chaosu 10:08, 28 mar 2024

Do góry
Magnolia gwiaździsta startuje w lekkim półcieniu.
Sadzona bez planu lata temu, na szczęście mogę leżeć na kanapie i oglądać ją przez jedno z okien w wykuszu

Do góry
Emma i Anja Oudolf, uwielbiam te ciemiernikowe nazwy

Do góry
Mój łan tulipanów Exotic Emperor w 2021r. Zacnie wyglądał

Rok temu jakieś choróbsko grzybowe je dopadło, tulipany skarłowaciały, dosadzone okazały się być inną odmianą.

Zostawiam je jeszcze na jakiś czas, przynajmniej trochę zielonego zdobi górkę.
Potem wykopię, przygotuję ziemię i jesienią posadzę białe narcyzy.
Niedaleko rosną żółte, chyba fajnie będzie.

Do góry
Moje żółte poletko wokół judaszowca. Na górce narcyzy od mamy a miniaturki z wiosennych dekoracji.

Rdest Golden Arrow i miodunka, kolejna roślina po żółtych narcyzach, do której dojrzałam i będę rozmnażać.

Do góry
Jedyne hiacynty, nieco marne pod kosodrzewiną, biała serduszka, pierwiosnki i ciemierniki.

Do góry
Brunery
Variegata

Sea albo Silver Heart

Wzgórze chaosu 10:07, 28 mar 2024

Do góry
Trochę zielonego Runianka

Kuklik Mai Tai

Czyściec wełnisty

Bodziszek Rozanne
April podbija las... 09:28, 28 mar 2024

Do góry
April napisał(a)
Mój ogród przez okienka

O mamo...
Grzebiuszka ziemna 09:25, 28 mar 2024

Do góry
Tak Aniu, masz rację a z powiedzenia -być zdrowym, młodym i szczęśliwym, to pracuję świadomie nad ostatnim

Dzięki Magarku w naszej strefie klimatycznej krokusiki tak mają, chociaż inne już przekwitły
basia3012 napisał(a)
Bożenko, szklarenka okienna cudna. Gratuluję dzieła.
U mnie okna też nie umyte. Trudno, poproszę aby nie patrzyli na nie. Ale takie słowa na pewno sprawią, że wszyscy spojrzą. Więc co? Chyba lepiej przemilczeć sprawę okien.

Basiu dzięki w takim razie bratam się z Tobą w Klubie Nieumytych Okien - wstęp do klubu wolny tak najlepiej zignorować, inaczej cała uwaga skupia się na .... Umyję w swoim bliżej nieokreślonym czasie
anpi napisał(a)
...Bożenko, ekstra okienna wystawa! Tyle zielonego dobrodziejstwa! Fajny pomysł nasadzenie w kartonach po mleku!?

Aniu dzięki tak Aniu w kartonach po mleku - zero waste może?

Kasiu no ciekawa jestem jak sprawdzą Ci się te taśmy miedziane

Madziu, Patrycjo, Gosiu i Lidziu dzięki za odwiedziny a co do oświetlenia, zostały mi niewykorzystane ledy zakupione niegdyś, dokupiłam drugie, a ich zaletą jest fakt, że można je łączyć albo w jeden długi ciąg albo w dowolnej konfiguracji bo w jednym opakowaniu są 3 sztywne listwy o długości ok 36 cm, ale najlepsze są łączniki-kabelki ok 1m więc można spokojnie w ciągu zamocować na półce wyżej zaraz zrobię zdjęcie (w sumie to nie wiem jak inne wzory?) do każdej listwy po 2 uchwyciki w komplecie
zaraz pstryknę moje:

z wczorajszego dnia - śnieżnik lśniący, ma ładniejszy delikatny fiolecik kolor:

puszkinia:

i takie cuś

O! I Juzia mnie odwiedziła dzięki

Na 2 str mojego wątku jest sposób samodzielnie wykonanej szklarenki okiennej.
Grzebiuszka ziemna 09:20, 28 mar 2024

Do góry
Kordina napisał(a)

szklarenka okienna działa i funkcjonuje, dokupiłam drugi komplet doświetlenia, przymocowałam i jest zdecydowanie lepiej, poprzednio był 1 komplet na środku i boki niedoświetlone:

O nie mogę! Ale cudo!
April podbija las... 08:47, 28 mar 2024

Do góry
April napisał(a)
Mój ogród przez okienka

Borze Tucholski, jakie wspaniałe okna i jaki wspaniały widok za nimi! Cudo!

I głośnik zacny widzę też . Mam podobnej wielkości, szkoda, że o oknach nie mogę tego powiedzieć
April podbija las... 08:39, 28 mar 2024

Do góry
Mój ogród przez okienka

Taras jeszcze do mycia. Wiem, kolejność do bani ale wolę poprawić niż myć w ostatniej chwili

April podbija las... 08:36, 28 mar 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)

W Lidlu są sezonowe naklejki za około 5-6 zł wielokrotnego użytku. Kupiłam do pokoju dziecięcia dla urozmaicenia. Mam złe doświadczenia z szybami. Będąc tysiące kilometrów od domu na wakacjach wstąpiłam do centrum handlowego. To był dzień kiedy zmieniali właśnie naklejki na szybach i były odklejone. Odwracałam się idąc by coś komuś powiedzieć. Kątem oka widziałam otwarte drzwi…jak bardzo się pomyliłam…nadziałam się łukiem brwiowym. Było sporo krwi. Ochrona wezwała karetkę (w tamtym kraju za takie rzeczy jak niezabezpieczone szyby są duże pozwy o odszkodowania, mieli więc dużego stracha). Opatrzyli mnie na zapleczu ochrony wstępnie i doradzili bym stawiła się na SOR. Umówiłam wizytę na SOR przez moją ubezpieczalnie. Kilka szwów założył mi chirurg chwaląc się przy tym pielęgniarce pomagającej „pewnie jeszcze takiego szwu nie widziałaś” założył inaczej niż na polskie standardy i nie ma śladu. W Polsce nie chciała babeczka mi ich sciągnąć, bo nie wiedziała jak założone były (szok). Ściągałam sama z pomocą współlokatorki pęsetą przy lampce nocnej.

Tak, w sklepie też mi się zdarzyło "wpaść" na witrynę
Fatalne miałaś doświadczenie, ale dobrze że skończyło się pozytywnie. Przecież to wstrząśnienia mózgu można doznać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies