Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Okno na ogród 18:19, 15 mar 2019

Do góry
Szykowałam się, żeby dziś coś podziałać, ale pogoda mnie zniechęciła. Zrobiłam tylko kilka zdjęć dla upamiętnienia aktualnego etapu prac.

Rabata podokienna w trakcie przeróbek. Wyrzucam stąd carexy. Sadzę bergenie - będzie ich jeszcze więcej - i funkie - ale funkie dopiero jak zaczną wychodzić z ziemi. Wyrzuciłam hortensje candlelight i dałam w ich miejsce limki. Na koniec dojdą na przodzie hakone aureola. Po zmianach rabata ma konweniować z garażową, która jest na wprost.

I garażowa - obecnie. Po wykonaniu podjazdu jest trochę głębsza.
Moja działka na Dębowym Lesie 18:12, 15 mar 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Witaj Aniu
Hosty są piękne, ja w tym roku przesadzę hortensje a w ich miejsce damy funkie tzn. kupimy i damy (tak z 10)

Bardzo dobry wybór.
Tak z 20 host, to już widok jest fajny.
Oj ja też trochę muszę poprzesadzać, posegregować, podporządkować.
greg66 napisał(a)
Witaj Aniu
Hosty są piękne, ja w tym roku przesadzę hortensje a w ich miejsce damy funkie tzn. kupimy i damy (tak z 10)

A to ,żebyś miał nad czym myśleć :0
Funkia Thunderbolt

Hosta June i inne

H.Frences

Halcyon

Pamiętajcie o ogrodach 17:54, 15 mar 2019

Do góry
O na urodziny trafiłam ?
To wszystkiego najlepszego jubilacie!!
Samych radości , ogrodowych też !!
Ania z Zielonego Wzgórza 17:39, 15 mar 2019

Do góry
Najwyższa pora pomyśleć o wysiewach. Zrobiłam dzisiaj zakupy. Kupiłam kilka paczek nasion i ziemię, bo bez niej ani rusz. W poniedziałek będę wysiewała pomidory, myślę co jeszcze, ale nic nie przychodzi mi do głowy.
Moje zakupy

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 17:28, 15 mar 2019

Do góry
Dziś przyjechała wywrotka gratisowych zrębków liściastych

i w związku z tym moje banalne pytanie:
ile mocznika potrzebuję,aby zrębki szybciej się kompostowały ?
jak technicznie to zrobić ?

podzielić na mniejsze kopce i polewając przerzucać widłami?
Wielkie nic- pomysł na rabatę i piękny słoneczny taras 17:04, 15 mar 2019

Do góry
Dzień dobry,

jestem tutaj by prosić o poradę. Chcę w końcu zrobić coś sensownego koło domu, gdzie obecnie jest tak pusto i smutno, że wygląda to jak opuszczone miejsce.

Nie mam doświadczenia z roślinkami ale bardzo chcę mieć pięknie koło domu.

Wygląda to obecnie tak.

Chciałabym zrobić rabaty przy kostce, z miejscem na wejście przy pergoli i gdzieś z przodu. W pergoli zasadzę pnącze - clematis "Bill McKenzie", z prawej strony gdzie jest rynna pomyślałam o posadzeniu bluszcza, który ją zakryje.

Jest to miejsce od zachodu, słońce pojawia się tutaj przed południem i świeci aż do wieczora.

Bardzo proszę o pomoc w stworzeniu czegoś cieszącego oko
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 17:01, 15 mar 2019

Do góry
Moje pierwsze zakupy ogrodnicze w tym sezonie:

Porcelanowy kwasomierz

I wiosenne kwiatki na taras

Wiosno przybywaj!

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:20, 15 mar 2019

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:19, 15 mar 2019

Do góry
Lało i wiało, na chwilę wyglądało słoneczko, ale porobić się nie dało.
Tylko w namiocie poczyściłam wszystkie donice i powywoziłam na kompost.

Ustawiłam kilka nowych kwiatów.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:12, 15 mar 2019

Do góry
I takie tam widoczki z połowy marca 2019- ku pamięci.

Krokusy na przedpłociu. Całkiem ładnie się rozrosły. Wywołują uśmiech na twarzy. Miły akcent przy wejściu. Tulipany mają już kilkunastocentymetrowe liście.

Przestrzał z południa na północ.

i z zachodu na wschód

Forsycja Maluch i rabata podokienna przy tarasie. Rosnące tutaj kosodrzewiny Pumilio powinny wkrótce dać wyraźne plamy. Trudne strategicznie miejsce z uwagi na konieczność osłonięcia tarasu. Tę rolę spełniać będzie świdośliwa.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:01, 15 mar 2019

Do góry
Pogoda za oknem nie zachęca do wyjścia. Odczuwalna temperatura jest sporo niższa od tej, która wskazuje termometr. A rośliny spokojnie kroczą ku wiośnie.

Forsycja Maluch i dereń jadalny.

Obudziły się wszystkie berberysy. Na zdjęciu mikrus Bagatelle.

Nabrzmiewają paki na kalinie angielskiej.

Serduszka okazałe bardzo śmiało sobie poczynają.

Na schodach tarasu pojawiły się tradycyjnie bordowoczerwone stokrotki.

Do wiaderek włożyłam pałeczki nawozowe sprzyjające kwitnieniu.

Bratków jeszcze nie kupiłam.
...uDany ogród 14:42, 15 mar 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
O to życzę udanej imprezy, u mnie to samo (dziś moje urodziny) ale goście będą jutro i w niedzielę na obiad.

Dzięki za sierpień i ja tez chce na leżaczek

Grzesiu najlepszego!! Żeby Ci ogród bujnie kwitł i żebyś miał mnóstwo sił i pieniędzy na jego uprawę!!

Zapraszam , uwielbiam spędzać czas na leżakach. To moja pamiątka po Tacie, to tak jakby stale ze mną był...

Tu też sierpień na leżakach Z najlepszymi życzeniami

...uDany ogród 14:20, 15 mar 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Dziękuję sierpień też the best nie omieszkam zajechać na bank pospacerować i poleżeć na leżaczku w takim pieknym ogrodzie

O tak lubię sierpień... mam urodziny, i rocznicę ślubu, i są wakacje
Zapraszam kochana!

...uDany ogród 13:56, 15 mar 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
O la la chętnie

Jak kiedyś zapędzisz się w moje strony to zapraszam!!

Sierpień

...uDany ogród 13:54, 15 mar 2019

Do góry
Danuś koło ławeczki te białe to budleje>?

...uDany ogród 13:50, 15 mar 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
O jaki cudny maj dziekuję

W maju jak w gaju Bogusiu już niedługo

Zapraszam na leżaczek

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:45, 15 mar 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Hej Danusia fajnie, że też jesteś
To zdjęcie, co zacytowałaś, to 3- letnia siewka, powiem ci, że ciemierniki pod koniec drugiego roku dopiero nabierają rozpędu. Dziś malutkie lokowałam w docelowe miejsca, 6 sztuk, efekt dopiero za 3 lata będzie więc nie martw się nimi.
Dziś poro zrobiłam, tak się martwiłam, ale może za 2 tygodnie skończę.
Jak pisałam, lecę po kolei i tnę wszystko już, nie chce mi się wracać potem, bo grabienia od groma, regeneracja trawnika- psy masakrycznie zniszczyły.
Dzięki za pochwały mężusia pozdrowię.
Pergola będzie otwarta, mnie wkurzało, że ciemna i nic z niej nie widzę.
Angelę tnę krótko, musi się zagęścić, w tym roku dość radykalnie z niektórymi poleciałam, z innymi mniej.buź

a z moich wielkich pięknych buksów, czapeczki zostały, tu widać, jak kolejny wyciachałam, no i otwartą przestrzeń, szczebelki zdemontowane

cisy i buksy i trawy już tu, jeszcze róże jakoś ogarnę, trzeba je do pni dowiązać, nowe baty

Ale piekny widok bedziesz miala z tej ergoli a planujesz tam miejsce do biesiadowania? Dach z czego bedzie, czy ten sam? Bardzo ladnie i przed te przycinane iglaczki, widze, ze i roza tam sie pnie? Dobry pomysl. Duzo ma tam śiatła? Pozdrawiam
...uDany ogród 13:42, 15 mar 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Danusiu pięknie czy tam dobrze widzę ,że rosną liatry?

Bogusiu liatry mam po drugiej stronie, tutaj widać budleje, liście kosaćców i trawy kilka gatunków

Dla Ciebie maj

Liliowo i kolorowo:) 13:37, 15 mar 2019

Do góry
Mira104 napisał(a)
Danusiu no nie możliwe, mieszkamy w jednym mieście, a Ty masz już takie kwiatki. U mnie tylko krokusy kremowe kwitną i irysy żyłkowane, reszta jeszcze śpi W ogrodzie jeszcze nic nie robię, bo pogoda kapryśna.

Milo, ze zajrzałaś bo chyba ostatnio dawno Cie nie było, pokaz jak tam Twoj ogrod, szklarnia bo pamietam, ze cos stawialiscie. No ja to wyjatkowo działam juz od lutego bo porzadkowej pracy u mnie bardzo duzo i trudno ze wszystkim sie wyrobic. Ostatnio o Tobie myślałam bo czesto bywam/ zawodowo/ w okolicy Twojej. No i niemozliwe, ze wiosny u Ciebie nie ma wyjdz i poszukaj Pozdrawiam

...uDany ogród 13:37, 15 mar 2019

Do góry
greg66 napisał(a)

Dana zapraszam

Kwiatowe rabaty zaczeliśmy tworzyć dopiero w zeszłym roku, juz nie moge się doczekać większyć kęp, pewnie skończy się tym, że w tym roku będę dokupywał i dosadzał aby gęściej było i efektownie, co widzę w wielu ogrodach, ale Twój ma jeszcze to "coś" ten klimacik
Pozdro

Grzesiu z chęcią przyjdę, teraz na chwilkę wpadłam i lecę zaraz na zakupy, a potem imprezka, idziemy na 50-tkę do znajomych
Ja moje roślinki od kilku lat porządnie dokarmiam i stale rozsadzam i dosadzam. Chyba potrzebują już trochę spokoju. W tym roku skupiam się na budowlance, a w ogrodzie będę tylko odżywiać, plewić i podlewać w razie potrzeby No chyba, że trafię jakieś cudo i przytargam do ogrodu
Bardzo dziękuję za to "coś"
Pozdrawiam sedrdecznie!

Dla Ciebie też sierpień

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies