Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:10, 05 maj 2014

Do góry
jotka napisał(a)
Pozdrawiam światową dziewczynę
Spojrzenie na roślinność po doświadczeniach ogrodowiskowych zmienia się. I dobrze, bo łatwiej decydowac co wybrać - to co mamy, czy to co zobaczylismy

Uszanowanie szanownej Pani spojrzenie w ciagu ostatnich 2 lat zmieniło się bardzo, jakaż ja teraz jestem wymagająca wobec roslin i terenów reprezentacyjncyh. Gdyby nie zimno to pewnie park w Schonbrunn bym wypieliła, eh co za chwaściory...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:08, 05 maj 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
....stawiałabym na Londyn....no chyba że ktoś ma wizę i lubi dłuuuuuugie loty samolotem...
...miłego tygodnia Madżen...
PS ...na pocieszenie zapowiadają przyszły weekend cieplutki....

U mnie już cieplutko, ale się stęskniłam za ogrodem
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:08, 05 maj 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Wyciecieczka udana, straty nie tak straszne, nuda mowisz wieje....to cos fajnego wymyslisz
Moje laurowisnie na razie nie tne, jakos gesto rosną
Milego dzionka

Już dzisiaj sadzę finkowe żurawki a co mi tam opuchlaki, to pułapka na opuchlaki
Laurowiśnie czekają na ciecie, oby każda zima była dla nich tak łaskawa , są piekne.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:07, 05 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ja mam tylko nadzieje, że czosnki dalej w szeregu stoją na baczność i już niedługo zobaczymy tą cudną kompozycje

Czosnki stoją na baczność ale pąki nie pękają. Rozkwit i premiera planowane na weeknd
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:06, 05 maj 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Madżenno, liliowce dzieliłaś? Nie dzielisz? Wiedeń, powiadasz? Do mnie zieleń tego miasta nie przemawia .

Edit: okolice Londynu. Tak w promieniu do 100 km.

Londyn cel na anno domini 2015
Do mnie też zieleń Wiednia nie przemówiła, ale miasto z przyjaciółmi było dla nas bardzo przyjemne. Uwielbiam samodzielne zwiedzanie stolic Europy zabytków i kulinariów

Liliowce - mam przyjedż, dostaniesz Ty zamiast teściowa a przy okazji za sukienkę się zrewanzuję i kawą wiedeńską z włoskim bombardiono poczęstuję. Jak szaleć to na calego
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:02, 05 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Tiaaaaaaaaa A w tej bajce były smoki?

Sebus jakie tematy były na Polskim bajkopisarze?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:01, 05 maj 2014

Do góry
kolagn napisał(a)

Marzenko a na zimę ją okrywasz?

I jeszcze chciałam dopytać o bukszpany -rozważam zakup krzaczków z plantacji, sama chcę spróbować ciachnąć je na kulki. Powiedz Marzenko, czy z perspektywy doświadczonej ogrodniczki ma to sens, czy lepiej kupić już gotowe kulki? Na te z plantacji to już ostatni dzwonek, a nie wiem nawet czy je sadzić i ciąć od razu czy trzeba czekać aż się przyjmą, na odpowiednią porę cięcia...

To zależy ile kulek potzrebujesz i jakie masz środki finansowe. Jesli ograniczone jak jak w trakcie zakładania ogrodu (oj przecież roślinki droooogie ) to kupuj na plantacji. Jesli potrzebujesz kilka sztuk to lepiej kup duże ładnie wystrzyżone (zakup ładnych kul wcale nie jest łatwy a ceny siegaja od 90-300-500 zł w zależności od rozmiaru kuli (40 cm - 100 cm)
Z cieciem sobie poradzisz i w czerwcu możesz już uformować je w kule. Teraz mają młode przyrosty i nie należy ciąć.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:58, 05 maj 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
A mnie się Wiedeń z wisteriami kojarzy Jak sobie pomyślę Wiedeń to je widzę i czuję róże z ogrodu Sissi...

Specjalnie dla Ciebie będzie fota kwitnącej wisterii Sisi , ale dopiero wieczorkiem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 06:41, 05 maj 2014

Do góry
Wpadnę wieczorkiem nadrobić zaległości bo widzę, że zmiany, zmiany
Ogród z platanem. 06:41, 05 maj 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Marzenko pamiętasz Irish Sky Garden z CHFS? Tam była właśnie Hakonechloa macra. Ta zielona to zwykły gatunek, bezodmianowa. Żółta to All Gold. Z tego co mniej więcej się orientuję mamy w miarę podobną glebę. U mnie rośnie w półcieniu i sprawdza się świetnie. Latem jak jest sucho bardzo to podlewam mocniej raz na tydzień. Nie choruje. Jeśli Twoje nie chcą rosnąć, to najprawdopodobniej wina sadzonek jakie kupiłaś. Ja razem z zieloną kupiłem trzy lata temu 'Stripe It Rich' i ta rośnie fatalnie. Z roku na rok jest jej mniej. Ledwo trzy listki wypuszcza. Z kolei żółta z zeszłego roku pięknie odbiła.

Właśnie mam stripe it rich.... Kupię all gold. Sky garden to jeden z moich najbardziej ulubionych ogrodów - graby formowan, trawy i bukszpany
Mała Eleczka 06:39, 05 maj 2014

Do góry
Ślicznie u Ciebie! Fajna sąsiadka, ktora obdarowuje kulkami bukszpanowymi na nóżkach
Wilcza Góra 06:37, 05 maj 2014

Do góry
Myślałam, że tak piekne zawilce wiosenne w Polsce nie rosną. Zachwycające!
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 06:36, 05 maj 2014

Do góry
Nowe rabaty obejrzałam i się pozachwycałam. Brzozy i kulki to inspiracja z wystawy Hampton Court więc polemizowałabym czy holenderska inspiracja

Psa bardzo dokładnie zbadajcie, panuje borelioza, ostatnio pies znajomych chorował. Nagle przestał chodzić....
Mój 4 arowy azyl... 06:32, 05 maj 2014

Do góry
Basiu od dzisiaj już ma być ładna słoneczna pogoda i coraz cieplej mam nadzieję, że mróz ominął działkę.
Ogród z łezką 06:30, 05 maj 2014

Do góry
Kasiu wszystkie zaległości nadrobiłam. O żyjących pąkach buków poczytałam, gradobicie z Tobą przeżyłam, uff całe szczęście że przymrozków nie było
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 06:17, 05 maj 2014

Do góry
Jolu kilka zdjęć z dalszej perspektywy poproszę aby cale piekno ogrodu podziwiać
Miejsko & sielsko 06:14, 05 maj 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
po podlewaniu, jakby je kot językiem polizał
]

Ewa jak to dokładnie trawka? Comans bronze czy ciś innego? Bardzo mi sie to liźniecie kota podoba
Akcja wiąz superowa. M wybrał fajnego Rh , u ciebie powinien wytrzymać bo dosyć wrażliwy na mrozy jest. Podpytaj dokladnie Bogdzi.

Wiąza posadzonego nie pokazałaś?
Ogród Tosi 06:09, 05 maj 2014

Do góry
Tosia cis sobie da radę, głowa do góry i życzę pięknego słonecznego dnia.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 06:06, 05 maj 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Dzis czas powrotu do domu, mam nadzieje ze wszystko sie pieknie rozwinelo, ze po tych 5 dniach w ogrodzie to sama magia jest i ze ten jedyny czosnke nadal kwitnie....

Nawet nie wiesz jak się ucieszyłam, gdy zobaczyłam po powrocie, że mi tylko jedna azalia zmarzła a wszystkie czosnki stoją nadal pionowo
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:02, 05 maj 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Wieden jest super, choc takie miasto dla staruszkow ... takie byly nasze skojarzenia. Pociesze Cie jesli CI powiem, ze wlasnie wracam z Rzymu i z 4 dni tylko 2 byly znosne, a przez 2 dni padalo? a tak liczylam na super sloneczko, fajna temperature.... ehhh nie taki Rzym pamietalam;

Tym razem zwracalam uwage na elementy ogrodkowe - i znow rozczarowanie - sporo schodzilismy i nic ciekawego nie zauwazylam. Kiedys pochwale sie donicami z Nowego Jorku - boskie sa i zima i latem. A Rzym.... ma sie czego uczyc.

mam nadzieje, ze strat w roslinkach nie masz. Lepiej samemu zadecydowac co i jak a nie zeby pogoda podjela drastyczne decyzje za Ciebie;

Mieliśmy jechać do Rzymu ale obawialiśmy się dzikich tlumów po kanonizacji..
Czyli ogrodowo do zwiedzania NY czy Londyn?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies