Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Milka 07:34, 05 maj 2014

Wyciecieczka udana, straty nie tak straszne, nuda mowisz wieje....to cos fajnego wymyslisz
Moje laurowisnie na razie nie tne, jakos gesto rosną
Milego dzionka
Luki 08:50, 05 maj 2014

Ja mam tylko nadzieje, że czosnki dalej w szeregu stoją na baczność i już niedługo zobaczymy tą cudną kompozycje
Kindzia 17:34, 05 maj 2014

A mnie się Wiedeń z wisteriami kojarzy Jak sobie pomyślę Wiedeń to je widzę i czuję róże z ogrodu Sissi...
Pszczelarnia 17:37, 05 maj 2014

Madżenno, liliowce dzieliłaś? Nie dzielisz? Wiedeń, powiadasz? Do mnie zieleń tego miasta nie przemawia .

Edit: okolice Londynu. Tak w promieniu do 100 km.
Sebek 18:16, 05 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

Na razie jest +3. Ogród jest dla mnie, jak zmarżnie to powymieniam rośliny, bo ostatnio wieje nudą u mnie czas na zmiany

Tiaaaaaaaaa A w tej bajce były smoki?
kolagn 18:16, 05 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

Mam perovskię, bardzo dobrze sobie u mnie radzi od 3 lat, nie przemarza, ścinam ja wiosna na 15 cm i wypuszcza nowe listki. Potrzebuje takiego stanowiska jak lawenda: sucho i słóńce.

Marzenko a na zimę ją okrywasz?

I jeszcze chciałam dopytać o bukszpany -rozważam zakup krzaczków z plantacji, sama chcę spróbować ciachnąć je na kulki. Powiedz Marzenko, czy z perspektywy doświadczonej ogrodniczki ma to sens, czy lepiej kupić już gotowe kulki? Na te z plantacji to już ostatni dzwonek, a nie wiem nawet czy je sadzić i ciąć od razu czy trzeba czekać aż się przyjmą, na odpowiednią porę cięcia...
Madzenka 18:58, 05 maj 2014

Kindzia napisał(a)
A mnie się Wiedeń z wisteriami kojarzy Jak sobie pomyślę Wiedeń to je widzę i czuję róże z ogrodu Sissi...

Specjalnie dla Ciebie będzie fota kwitnącej wisterii Sisi , ale dopiero wieczorkiem
Madzenka 19:01, 05 maj 2014

kolagn napisał(a)

Marzenko a na zimę ją okrywasz?

I jeszcze chciałam dopytać o bukszpany -rozważam zakup krzaczków z plantacji, sama chcę spróbować ciachnąć je na kulki. Powiedz Marzenko, czy z perspektywy doświadczonej ogrodniczki ma to sens, czy lepiej kupić już gotowe kulki? Na te z plantacji to już ostatni dzwonek, a nie wiem nawet czy je sadzić i ciąć od razu czy trzeba czekać aż się przyjmą, na odpowiednią porę cięcia...

To zależy ile kulek potzrebujesz i jakie masz środki finansowe. Jesli ograniczone jak jak w trakcie zakładania ogrodu (oj przecież roślinki droooogie ) to kupuj na plantacji. Jesli potrzebujesz kilka sztuk to lepiej kup duże ładnie wystrzyżone (zakup ładnych kul wcale nie jest łatwy a ceny siegaja od 90-300-500 zł w zależności od rozmiaru kuli (40 cm - 100 cm)
Z cieciem sobie poradzisz i w czerwcu możesz już uformować je w kule. Teraz mają młode przyrosty i nie należy ciąć.
Madzenka 19:02, 05 maj 2014

Sebek napisał(a)

Tiaaaaaaaaa A w tej bajce były smoki?

Sebus jakie tematy były na Polskim bajkopisarze?
Kindzia 19:04, 05 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

Specjalnie dla Ciebie będzie fota kwitnącej wisterii Sisi , ale dopiero wieczorkiem

Suuuuper
Ich tam całe mnóstwo...
Czekam grzecznie