Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Katkak 20:47, 04 maj 2014

Łukasz Ty to jesteś niesamowity Wszystko czego się dotkniesz zmieniasz.... nie w złoto, w diament! No cudnie, jak Ty to robisz chłopie? Naucz mnieeeeee
Luki 20:49, 04 maj 2014

Gosiu bardzo mi miło, jestem teraz ciekaw jak będzie ta rabata wyglądać gdy podrośnie wszystko. Za miesiąc się przekonam

Dominiko dziękuje, sam sobie się dziwie, ale jestem bardzo zadowolony tym bardziej, że wiem co było tam wczęsniej... istna nędza.

Tosiu dziękuje bardzo. Ja wiem doskonale i nawet nie robie tego na siłe, ale ten ogród nidy nie będzie dokończony i to mi się podoba, chciałbym żeby pozostał taki kolorowy bo plany na własny mam caałkiem inne

Aniu dziękuje. Niestety czeka mnie kolejna wizyta u ortopedy ale no cóż nie mam zamiaru się ograniczać, jedynie co wiem muszę sobie azfundować o wiele więcej ruchu, planuje regularnie 2 razy w tygodniu chodzić na basen dla zdrowia kręgosłupa, ale to jeszcze będzie musiało poczekać do momentu, aż będę miał prace i skończe studia
Już nad płotem tak nie lamentuje, przy każdym słupku posadze bluszcz i powoli będzie zarastał i po części zasłoni płot.
Luki 21:01, 04 maj 2014

Olu bardzo dziękuje

Agnieszko dziękuje. Teraz musisz czytać i sobie wizualizować. Przed bukszpanami na pierwszym planie (od strony trawnika) dojdą fioletowe żurawki, po lewej również przy kostce pomarańczowe. Za niskim żywopłocikiem z bukszpanu będzie trzmielina pienna i dywanik, również z trzmieliny. Między stożki i kule dojdzie jeszcze Carex Evergold iii jeszcze przed żywopłocik z bukszpanu Frosted Curls.
Na rabacie w tle dojdzie obwódka z kolorowych żurawek, między kulki hakone All Gold lub Aureola, i troszke przerobie skalniak, reszta dojdzie w praniu

Tereso dziękuje, kolorów to u mnie nie brakuje i brakować nie będzie. Troszke postaram się usokoić, ale kontrasty zostaną
Ten dzień musze sobie zapisać w kalendarzu, jesteś pierwszą osobą, która pochwaliła mój trawnik, a uwierz mi nie zasługuje na żadne pochwały. Staram się poprostu unikać niekorzystnych miejsc i ujęć
Rzeczywiśtość pozostanie tylko dla tych, którzy będę kiedyś chcieli przy okazji zobaczyć na żywo. No chyba, że wcześniej uda mi się doprowadzić trawnik do ideału

Kasiu no już tak nie przesadzaj może pozostańmy na etapie przemiany z żeliwa na stal nierdzewną, a złota, srebra, platyne, diamenty niech zostaną dla najlepszych
Bardzo miło czyta się tak pochlebne słowa... dziękuje.
Myśle, że lepsi nauczyciele się znajdą, ale zapraszam
Luki 21:01, 04 maj 2014

No i dubelek.

Myślałem dużo nad zmianami i doszedłem do pewnych refleksji na temat mojego 'ogrodniczkowania' ale nie będę zanudzał.
Wrzuce jeszcze dwa strzały ze skalniaka z dedykacją dla gierczusi za wyróżnienie czegoś co chciałem zlikwidować
Za chwaściory przepraszam, ale nie wyrobiłem się. Będzie całośc poprawiana to i chwasty znikną.

Kondzio 21:16, 04 maj 2014

Przepięknie wykonane rabaty super to wyglada
AlKa 21:37, 04 maj 2014

Super wychodzi Ci ten miks żurawkowy, nie ma takieg drugiego. A wiesz, że u mnie wczoraj zrodził się pomysł na takie niby ciurkadełko jak Twoje
Nikita 21:38, 04 maj 2014

Ale się Łukasz na robiłeś...wielki szacun!!!!!!
Efekt niesamowity. Skąd ty tyle siły bierzesz...ja ogródkowo spędziłam 1 i 2 maja a kolejny dzień odchorowałam (wszystko mnie bolało...nie pomogły żadne gorące kąpiele ani masaże), ale że ja długo w bezruchu nie usiedzę to dziś znów w ogrodzie szalałam....

Pozdrawiam majowo
Jagodaa 21:47, 04 maj 2014

Luki, widzę, że u Ciebie też bardzo pracowita majówka! Kupę prac wykonałeś, no i jak ogród na tym zyskał, upiększony na powitanie najpiękniejszego miesiąca roku. Podziwiam Cię za zapał i umiejętności. Super!
Luki 22:36, 04 maj 2014

Konrad dziękuje

Alka gdzieś musze mieścic te kilkadziesiąt odmian to i miksowanie wksazane
Ciurkadełko będę robierał bo muszę coś poprawić, moge zrobić zdjęcia, ale nie obiecuje, że całośc zdemontuje, wszystko wyjdzie w trakcie

Nikita siły nie wiem skąd się biorą, pracowałbym dalej, ale bolący kręgosłup w pochylonej pozycji nie pozwala, teraz musze zrobić sobie pare dni orzerwy, a czeka mnie posadzeni kolejnych 50 roślin, ułożenie 40m^2 paneli i skręcanie mebli. No i za nauke musiałbym się zabrać. Do tego ostatniego ostatnio mam okropnie mało chęci i motywacji, ale jak mus to mus

Jagoda to całkowicie nie twój styl i tez nie do końca mój, ale podoba mi się i cieszę się, że Tobie również Moje ulubione miesiące to właśnie maj, czerwiec i lipiec.
Madzenka 06:41, 05 maj 2014

Wpadnę wieczorkiem nadrobić zaległości bo widzę, że zmiany, zmiany